Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 19 ian 2011 - Anul XVI, nr. 14 (4612)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Acţiune poliţie

Patru dosare penale pentru tăiere fără drept şi furt de arbori, după un control silvic

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Poliţiştii specializaţi de la Biroul de combatere a delictelor silvice, împreună cu specialişti de la Inspectoratul Teritorial de Regim Silvic şi Vânătoare au fost angrenaţi, timp de şase zile, într-o acţiune de control pe linia prevenirii transportului, prelucrării şi comercializării materialului lemnos, controlul soldându-se cu întocmirea a patru dosare penale. Trei dintre acestea au fost întocmite pentru tăiere fără drept de arbori, iar unul pentru furt de arbori.

După cum se poate observa după cantitatea de lemn confiscată (36 mc) cei prinşi sunt din categoria „peştilor mici”.

De altfel, cel mai mare prejudiciu a fost constatat în cazul unui tânăr de 21 de ani, care a tăiat ilegal zece arbori. Poliţia informează că tânărul de 21 de ani, Dumitru C., din Moldoviţa, a tăiat şi sustras cei zece arbori de pe pădurea proprietatea statului, copacii fiind puşi la pământ de la începutul lunii ianuarie. Arborii tăiaţi au un volum de 16,8 mc, valoarea prejudiciului fiind de 2.430 de lei. Poliţia a reuşit să recupereze ceva mai mult de jumătate din prejudiciul creat.

„Cel în cauză este cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de <tăiere fără drept de arbori> respectiv <furt de arbori>, urmând ca dosarul să fie trimis cu propuneri procedurale către Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc”, a precizat inspectorul principal Gabriel Panţiru, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava.

Acţiunea de control s-a desfăşurat în perioada 12-17 ianuarie 2011, fiind aplicate şi patru sancţiuni contravenţionale la legislaţia în domeniul silvic, în valoare de 8.000 de lei.

De precizat că în cadrul unei acţiuni de control organizate acum două zile de cadrele Poliţiei oraşului Vicovu de Sus a fost interceptat şi un transport ilegal de lemn. Daniel G., din Solca, transporta 3,09 mc cherestea răşinoase, fără a avea documente legale de provenienţă ori transport. Lemnul a fost confiscat, şoferul fiind totodată amendat cu 2.000 de lei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Patru dosare penale pentru tăiere fără drept şi furt de arbori, după un control silvic.
 Vizualizări articol: 1608 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Patru dosare penale pentru tăiere fără drept şi furt de arbori, după un control silvic5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Re trimis de
(19 ian 2011, 13:50:11
La noi in Burla se taie in gatere zi si noapte si nimeni nu vine sa ne intrebe de undei lemnu cum la fel si cele 4 caprioare vanate recent din huciul satului
2.   Politie,itrsv.............. trimis de
(19 ian 2011, 19:22:30
frumoasa clica de control,politisti si ITRSV-isti????pe cand un asemenea control in bandzicul militianului MATEI din VICOV DE SUS,cu lemnul furat de tatal ITRSV-istului CHIRA ???????????!!!!!!!!!!!dosare penale la oameni vai de steaua lor,iar acesti domni,HOTI,imbogatiti,fac control,intocmesc dosare....LOR cine le are ac de cojoc?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei