Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 19 ian 2011 - Anul XVI, nr. 14 (4612)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Ca-n filme

Focuri de armă pentru prinderea unui urmărit general care a fugit cu maşina din curtea poliţiei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Un individ din Galaţi, dat în urmărire generală de aproape un an şi găsit de poliţiştii suceveni în timp ce încerca să vândă un autoturism în târgul de maşini de la Cumpărătura, a încercat să fugă de oamenii legii, chiar din curtea interioară a sediului Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava.

Dându-şi seama că va ajunge după gratii, infractorul a distrus cu maşina bariera de la intrarea în curtea IPJ Suceava, a ieşit la stradă, a condus pe contrasens o bucată de drum, cu piciorul apăsat pe acceleraţie, şi a încercat să-şi piardă urma pe terenurile Staţiunii de Cercetări Agricole, după ce a culcat la pământ două porţi mari din fier.

Mai multe echipaje de poliţie au plecat pe urmele fugarului şi au reuşit să-l prindă la scurt timp, oamenii legii fiind nevoiţi să facă uz de armă şi să tragă nu mai puţin de cinci focuri de avertisment.

Întreaga poveste s-a petrecut în dimineaţa zilei de sâmbătă, 15 ianuarie a.c., în jurul orei 9:00.

Biroul de Presă al IPJ Suceava a anunţat prinderea urmăritului general în cauză, însă, în comunicatul remis mass-media, nu a spus nici un cuvânt despre urmărirea ca-n filme a infractorului care a rupt cu maşina bariera poliţiei şi a distrus gardurile Staţiunii de Cercetări Agricole.

 

Iată cum a prezentat poliţia evenimentul

Prinderea urmăritului general a fost prezentată mass-media pe buletinul informativ al IPJ Suceava din data de 16 ianuarie a.c. (duminică), în următoarea formă:

 „Mandat de arestare pus în aplicare de poliţişti.

Ieri (n.r. -15 ianuarie a.c.) la ora 10.30, poliţiştii din cadrul S.I.C. (n.r. - Serviciul de Investigaţii Criminale) Suceava, au acţionat în târgul auto din comuna Bosanci, pe linia identificării autovehiculelor furate şi a persoanelor urmărite, ocazie cu care a fost identificat P. Marius de 36 ani din municipiul Galaţi, care oferea spre vânzare un autoturism. Cu ocazia verificărilor în bazele de date s-a stabilit că P. Marius este urmărit în baza unui mandat de executare a pedepsei cu închisoarea emis la 08.02.2010 de Judecătoria Galaţi, pentru comiterea infracţiunii de „vătămare corporală gravă”. Cel în cauză a fost introdus în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv Suceava”.

Practic, mesajul desprins din rândurile de mai sus e următorul: poliţiştii suceveni muncesc şi în weekend şi fac acţiuni, reuşind să prindă un infractor din Galaţi care era dat în urmărire generală de aproape un an de zile.

Toate bune şi frumoase, numai că Biroul de Presă al IPJ Suceava a omis restul „amănuntelor”, cum ar fi faptul că suspectul a fugit din curtea poliţiei, a trecut prin barieră şi a plecat într-o cursă nebună prin oraş, urmărit de mai multe Logan-uri ale poliţiei, urmărirea încheindu-se cu focuri de armă.

 

„Dacă se nimerea un om pe aici, îl omora pe loc”

„Amănuntele” despre bariera distrusă şi urmărirea cu focuri de armă ne-au fost sesizate de unul dintre cititorii Monitorului de Suceava, iar verificările făcute în cursul zilei de ieri confirmă întreaga poveste.

Marius Palade, gălăţeanul căutat de poliţie din februarie 2010, a venit sâmbăta trecută, la târgul auto, la Cumpărătura, să vândă un Opel Vectra.

Iniţial, poliţiştii aflaţi într-o acţiune de control, au bănuit că maşina ar fi furată din străinătate, motiv pentru care i-au cerut să-i însoţească la sediul IPJ Suceava.

Ajuns în curtea poliţiei judeţene şi realizând că, în cele din urmă, poliţiştii vor afla că este urmărit general şi că are de executat patru ani de închisoare pentru vătămare corporală gravă, Marius Palade a demarat în trombă, trecând prin barieră (n.r. - ieri, bariera era schimbată). A ieşit la stradă şi a făcut dreapta spre Primărie, cu piciorul lipit de acceleraţie. A condus până în prima intersecţie, o porţiune chiar şi pe contrasens, şi a virat brusc dreapta, intrând pe strada Universităţii. În cursa sa nebună a trecut de sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă şi a mers până în capătul străzii, intrând cu maşina pe porţile deschise ale Staţiunii de Cercetare şi Dezvoltare Agricolă.

„Poarta de la vale era deschisă şi asta de la deal încuiată. O trecut prin poartă ca avionul. Dacă se nimerea un om pe aici, îl omora pe loc. Şi poliţia după el, în urmă. Au venit vreo trei maşini. El s-a dus drept în sus, pe arătură. Se vede urma...  El a coborât din maşină şi a fugit de câmp. L-au prins la pârâu. Dacă ştia gagiul şi o lua invers, scăpa... dar pe aici, o rămas pe arătură. Ca-n filme...”, mărturisea, ieri, unul dintre angajaţii de la Staţiune, arătându-ne porţile distruse şi urmele lăsate de maşina fugarului pe arătură.

Surse judiciare ne-au confirmat, ieri, că au fost trase cinci focuri de armă.

Dat fiind faptul că Marius Palade era, în momentul în care a fugit de poliţişti, doar un individ care oferea spre vânzare o maşină despre care se bănuia că ar fi furată din străinătate, iar oamenii legii nu ştiau în acel moment că au de-a face cu un urmărit general, pe numele căruia există un mandat de executare al pedepsei cu închisoare, nu înţelegem de ce Biroul de Presă al IPJ Suceava a încercat să ţină secret tot acest episod.

Cu atât mai mult cu cât fugarul a fost prins şi încarcerat.

Sursa noastră relatează şi faptul că, în timpul urmării, unul dintre autoturismele Logan ale IPJ Suceava s-a oprit într-un şanţ, poliţistul de la volan încercând astfel să evite impactul cu o altă maşină de poliţie.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava, inspectorul principal Gabriel Panţiru, ne-a declarat ieri, referitor la acest caz, că a trimis mass-media, în buletinul de presă din 16 ianuarie a.c., doar informaţiile ce i-au fost puse la dispoziţie de şefii ierarhici, confirmând însă că suspectul a încercat să se sustragă activităţilor de verificare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Focuri de armă pentru prinderea unui urmărit general care a fugit cu maşina din curtea poliţiei.
 Vizualizări articol: 1060 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.20/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.2 din 15 voturi
Focuri de armă pentru prinderea unui urmărit general care a fugit cu maşina din curtea poliţiei4.2515

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   * trimis de
(19 ian 2011, 12:50:33
Ziua de mâine te’nspăimântă
E’o spaimă d’aia ... metafizică
Ţe temi şi de următoarea secundă
Cel slab pică ... şi nu se mai ridică

Nu vrei să ,, cel slab ’’ lupţi
De sprânceana prăpastiei te ţii
Nu te’ai amestecat cu cei corupţii
Ai vreun regret ? ai nostalgii ?

Sau te’ai băgat , dar altcineva
Râvneşte la ce ai ... şi simţi
Că ai vrea să’i ,, boţeşti capota ’’
Sau să’ţi dai singur un pumn în dinţi

Te simţi inteligent ... dar
Parcă prea amestecat printre maidanezi
Flexicuritatea ta e’n zadar
Pupincurismul te v-a dizolva , mă crezi ?
2.   Ce dobitoc... trimis de
(19 ian 2011, 13:57:15
" după ce a culcat la pământ două porţi mari din fier"mai prostule tu nu vezi ca portile sunt in picioare...?:))
3.   SURSA trimis de
(19 ian 2011, 15:33:27
mai pe larg si mai detaliat cititi comentariile mele de aci  ☭ ://www.moni
4.   In arhiva la ziua de luni 17 ian trimis de
(19 ian 2011, 15:34:57
monitorulsv.ro/Local/2011-01-1
5.   Sursa 2 trimis de
(20 ian 2011, 09:06:12
referitor la acest articol dragi ziaristi mai trebuia sa stiti ca in final victima a fost prinsa si imobilizata de patrula mobila de jandarmi care au acordat sprijin politiei!...tot jandarmii l=au incatusat pt ca ei aveau cu ce......(catuse....multumesc si asteptam un articol cu tot cuprinsul

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei