Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 19 ian 2011 - Anul XVI, nr. 14 (4612)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Surse la bugetul local

Aurel Olărean intenţionează să mărească redevenţa furnizorului de gaz

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Primarul municipiului Rădăuţi, Aurel Olărean, a iniţiat un proiect de hotărâre de Consiliu Local care prevede o serie de modificări la contractul de concesiune încheiat cu furnizorul local de gaz metan, printre care şi cuantumul redevenţei calculate pentru această firmă.

Printr-o adresă emisă la finele anului trecut, furnizorul de gaz, SC Nord Gaz SRL, înştiinţa administraţia rădăuţeană cu privire la reorganizarea societăţii, în urma modificărilor survenite rezultând că SC Easy Gas Energy and Distribution SRL Bucureşti preia exploatarea activităţii de furnizare gaz pe teritoriul municipiului, ceea ce a dus la întocmirea unui act adiţional care să modifice titularul  concesiunii.În completare la solicitarea de modificare a contractului dintre cele două părţi, administraţia locală a venit, la rândul ei, cu o modificare ce prevede modul de calcul al redevenţei ca urmare a faptului că pe baza vechii formule, de raportare la profitul societăţii, timp de cinci ani bugetul municipiului Rădăuţi nu a beneficiat de nimic în baza acestui contract.

 „Iniţial, nivelul redevenţei fusese stabilit la unu la sută din profitul aferent realizării contractului şi patru la sută din profitul net obţinut din activitatea exclusivă aferentă contractului de concesiune”, afirmă Silviu Ursescu, directorul Serviciului Taxe şi Impozite din Primăria municipiului Rădăuţi. Propunerea părţii rădăuţene este de raportare a nivelului redevenţei la cantitatea de gaz furnizată, după modelul contractelor de concesiune de acelaşi tip, întocmite de Ministerul Economiei. Mai exact, primăria rădăuţeană a propus ca redevenţă să reprezinte 10,5 la sută din valoarea cantităţii de gaz furnizate, valoare identică cu cea percepută în mai multe localităţi din judeţul Suceava, cum ar fi Vatra Dornei sau Câmpulung Moldovenesc.

Primarul municipiului, Aurel Olărean, a precizat că „într-un calcul estimativ, potrivit noilor condiţii, suma atrasă la bugetul local ar fi de circa cinci miliarde de lei vechi anual, ceea ce reprezintă o sumă importantă în condiţiile unui buget auster, în perioada în care suntem într-o căutare permanentă de surse de venit pentru susţinerea de proiecte şi finanţări”.

Conform OUG 54/2006, concesiunea bunurilor proprietate publică şi a dreptului de exploatare a respectivului bun îndreptăţeşte unitatea administrativ-teritorială, în calitate de concedent, să perceapă o redevenţă de la concesionar. Redevenţa obţinută prin concesionare se face venit la bugetul local, iar calitatea de concedent o are, în cazul municipiului Rădăuţi, Consiliul Local al municipiului Rădăuţi.

Decizia finală cu privire la proiectul iniţiat de şeful executivului rădăuţean va fi luată în şedinţa ordinară de mâine a deliberativului local.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aurel Olărean intenţionează să mărească redevenţa furnizorului de gaz.
 Vizualizări articol: 1676 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Aurel Olărean intenţionează să mărească redevenţa furnizorului de gaz5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Sondaj ... trimis de
(19 ian 2011, 12:58:37
La intrebarea ,daca Dumnica ar fi alegeri ptr.postul de primar ;Olarean Aurel -42,5%,Frunza -22,7%, Irimescu M.14,7%.Carcalete 9,5%,Galan Costel 3,5%,etc.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei