Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 13 ian 2011 - Anul XVI, nr. 9 (4607)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Relaţii vechi

Severin Tcaciuc şi Mircea Stoleriu, doi foşti prieteni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Între afaceristul sucevean Severin Tcaciuc, actualmente aflat în Penitenciarul din Botoşani, şi Mircea Stoleriu, fost şef al formaţiunii judeţene a „Doi şi-un sfert” şi fost şef al Detaşamentului Poliţiei de Intervenţie Rapidă (DPIR) Suceava, a existat o relaţie de prietenie. O recunoaşte chiar Severin Tcaciuc, care spune că relaţiile cu ofiţerul s-au răcit cu „4-5 ani de zile înainte de a mi se întâmpla chestia asta (n.a. – arestările şi anchetele din cursul anului 2001)”.

Chiar dacă ulterior între cei doi au fost mai multe divergenţe, între timp relaţiile par să se fi normalizat.

„Cu Mircea Stoleriu nu am vorbit de când sunt aici, la Botoşani. În schimb, m-a sunat în timp ce mă aflam în Austria. Eu am fost prieten cu Mircea Stoleriu, iar când voi ieşi de aici este posibil să colaborez din nou cu el. Nu vreau să mă dau la fund când ies afară”, a explicat Severin Tcaciuc.

Afaceristul sucevean a ţinut să infirme că ar avea vreo legătură cu condamnarea suferită de fostul şef de la „Doi şi-un sfert”, la fel cum nici Stoleriu nu are nici o legătură cu condamnarea sa.

„Eu trăiam impresia că el este supărat pe mine, că din cauza mea a făcut puşcărie, iar eu credeam că el mi-a complicat situaţia că am fost extrădat sau că m-a căutat. În definitiv, fiecare şi-a luat partea lui de vină, eu nu am avut nici o treabă cu acuzaţiile lui, el nu a avut nici o treabă cu acuzaţiile mele. Chiar îmi era ciudă pe el când a venit la Hotelul Bucovina să mă caute, că i-a lovit pe copiii mei, i-a trântit, i-a împins, apoi a pus mâna pe cameră şi nu a dat voie să se mai filmeze şi le-a pus cătuşele pe mâini celor care filmau. Stoleriu s-a purtat urât cu familia mea, dar eu nu sunt supărat pe el, poate că aşa era serviciul lui”, a declarat Severin Tcaciuc.

Destinul a făcut ca foştii prieteni să fie condamnaţi cam în aceeaşi perioadă. Dacă Severin Tcaciuc a avut mai multe dosare economice, Mircea Stoleriu a avut parte de un dosar instrumentat de procurorii anticorupţie.

 

Stoleriu - Severin, episodul de la Hotelul Bucovina

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-a condamnat la 5 ani de închisoare pe fostul şef al DPIR Suceava. Faptele pentru care s-a decis pedeapsa privesc două infracţiuni de trafic de influenţă, şi anume pentru că a intervenit pe lângă doi şefi de instituţii din Suceava pentru rezolvarea unor probleme pe care le avea administratorul unei firme din localitatea Boroaia. În acelaşi dosar, Mircea Stoleriu a mai fost condamnat de magistraţi, la pedepse mai mici de 5 ani, şi pentru alte trei infracţiuni, respectiv primire de foloase necuvenite, fals intelectual şi favorizarea infractorului. Nici una dintre aceste condamnări nu a vizat legături cu Severin Tcaciuc, deşi la vremea când Stoleriu a ajuns în arest s-a spus că ar fi favorizat fuga afaceristului din România, în data de 28 februarie 2003.

Aceste acuzaţii nu au putut fi dovedite niciodată, dar existenţa unei legături de prietenie între cei doi este confirmată acum, după mulţi ani. Un alt episod care i-a avut în prim-plan pe Severin Tcaciuc şi pe Mircea Stoleriu s-a petrecut în toamna anului 2002. La acea vreme, procurorii au emis un mandat de aducere pentru a-i prezenta lui Severin Tcaciuc acuzaţiile dintr-un dosar, dar poliţiştii trimişi la faţa locului s-au dovedit incapabili să-şi facă datoria. Ca urmare, a fost chemată trupa de intervenţie a DPIR Suceava, „mascaţii”, dar între timp Severin Tcaciuc a reuşit să fugă din incinta Hotelului Bucovina cu ajutorul unei scări pe care a coborât nestingherit de nimeni. La faţa locului a fost prezent atunci şi comisarul-şef Mircea Stoleriu, cu menţiunea că a ajuns la Hotelul Bucovina spre final, când Severin Tcaciuc era deja departe.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Severin Tcaciuc şi Mircea Stoleriu, doi foşti prieteni.
 Vizualizări articol: 1530 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.5 din 8 voturi
Severin Tcaciuc şi Mircea Stoleriu, doi foşti prieteni3.558

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Rebut trimis de
(13 ian 2011, 11:09:39
De ce nu scrieti articole cu elevi olimpici cu oameni care fac ceva pt sv,persoane decente si ....etc,ce toti scrieti despre hotul asta??Sau nu mai sint subiecte de dezbatut in tot judetul.
1.1  RE: Rebut trimis de
(13 ian 2011, 13:48:00
De aia suntem noi unde suntem.
nu mai este nimic demn de luat in seama in judetul asta decat persoana lui Severin Tcaciuc
Bai ziaristii lui peste mai lasati hotii si banditii in pace.
Nu le mai da-ti atata importanta.Sunt egali cu 0
Asa cum nu ma intereseaza de ce nu au ramele si gandacii ajutor de somaj:) asa nu ma doare la basca ce face Severin.
E un infractor care e acolo unde merita si gata!!!
De ce nu scrieti despre toti puscariasii de la Botosani??
Cu ce e asta mai important.Lasa-te de presa daca atata stii!!!!!!
2.   Nu alimentati OMV si Petrom! trimis de
(13 ian 2011, 11:53:51
Am primit un mesaj pe mail prin care ni se solicita sa nu alimentam incepand de azi de la OMV si Petrom. Este vorba despre o actiune la nivel national. Am vrut sa dau copy-paste, dar se pare ca nu merge sau nu se vrea sa mearga! Oricum ideea pe scurt, din ce am inteles eu, fara masina si permis, este ca daca suntem uniti si nu alimentam de la OMV si Petrom ce-i mai mari dictatori de preturi din Ro acestia vor fi nevoiti sa dea preturile in jos. Sa alimentam de la altii, dar nu de la OMV si Petrom. De ce s-a ales OMV ? Pentru ca ei au cumparat pe 2 lei tot petrolul din subsolul tarii si ni-l vand noua la un pret de monopol!
3.   Morala trimis de
(13 ian 2011, 23:52:49
vorbim, despre doua persoane mult, pre mult mediatizate in presa.
Severin, ca severin, hot, bandit, escroc, cum vreti sa-i mai spuneti, poate sunt de aceeasi parere, nu zic, nu, caci pana la urma nu ai ce sa-i ceri, asta e scoala lui.
Dar Stoleriu, HOT, BANDIT, ESCROC, cu litere mari, zic eu, caci domnul are scoli inalte cu pretentii, ani de zile in slujba statului si iata cum rasplateste el.

amandoi sunt niste nimicuri.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei