Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 13 ian 2011 - Anul XVI, nr. 9 (4607)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Părinţi disperaţi

La un pas să-şi piardă cele trei fetiţe, fiindcă nu au cu ce să le crească

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O familie din Valea Moldovei, Domnica Floriştean, în vârstă de 50 de ani, şi Dumitru Ceghe, în vârstă de 52 de ani, este la un pas să-şi piardă cele trei fetiţe, în vârstă de 9, 12 şi 14 ani, fiindcă nu au bani cu ce să le crească. Această familie trăieşte din ajutorul social primit de la primărie, în valoare de aproximativ 100 de lei, şi din alocaţia fetelor. Uneori, tatăl fetelor lucrează cu ziua prin sat, pentru a rotunji veniturile familiei.

Situaţia este cu atât mai disperată, cu cât toate cele trei surori au o situaţie foarte bună la învăţătură. Dacă părinţii nu au venituri, nici fetiţele nu vor putea să-şi continue studiile. Această familie locuieşte într-o căsuţă mică, formată din două camere, şi este monitorizată de serviciul de asistenţă socială din cadrul Primărie Valea Moldovei.

 

Un viitor mai bun pentru copii

„Cunoaştem cazul acestei familii, care merită ajutată. Părinţii vor ca fiicele lor să aibă un viitor mai bun. Ei s-au gândit să dea fetele la un centru de plasament din Gura Humorului, unde le-ar fi mai uşor să le viziteze, ar fi aproape de casă, ar putea să le ia la sfârşitul săptămânii în familie, şi copiii ar fi în siguranţă”, ne-a spus asistentul social Maria Titi, de la Primăria Valea Moldovei.

Reprezentanţii Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava au concluzionat, la finalul evaluării acestui caz, că familia se confruntă cu mari probleme de ordin material, dar, în ciuda acestui fapt, ei sunt foarte preocupaţi de educaţia copiilor, colaborează cu cadrele didactice şi sunt interesaţi de viitorul fetelor. Fetele sunt eleve în clasele a IV-a, a VII-a şi a VIII-a, şi au rezultate foarte bune la învăţătură. Sub nici o formă nu se gândesc să renunţe la şcoală.

 

Vor să facă şcoală, dar nu au posibilităţi

Părinţii celor trei surori au solicitat instituirea unei măsuri de protecţie socială pentru fiicele lor, gândindu-se, în primul rând, la fiica cea mai mare, care este în clasa a VIII-a, şi vrea să urmeze un liceu. „Situaţia materială a familiei, lipsa unui salariu lunar taie toate speranţele acestei fete de a-şi continua studiile după clasa a VIII-a. Părinţii beneficiază de 100 de lei ajutor social de la primărie, bani insuficienţi pentru a-şi întreţine familia. Este mare păcat, pentru că există relaţii de afecţiune între părinţi şi copii, există o bună comunicare între ei şi sărăcia este cea care îi poate despărţi”, ne-a explicat asistentul social. Cei care pot să le ajute pe cele trei surori să îşi continue studiile (rechizite, haine, bursă de studii, alimente) pot să sune la Primăria Valea Moldovei, la numărul de telefon 0230 573 064, pentru a fi îndrumaţi cum să ajungă la domiciliul familiei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului La un pas să-şi piardă cele trei fetiţe, fiindcă nu au cu ce să le crească.
 Vizualizări articol: 983 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
La un pas să-şi piardă cele trei fetiţe, fiindcă nu au cu ce să le crească5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   * trimis de
(13 ian 2011, 11:19:43
Nu credeam că’n România
Ne vom aminti , despre trecut , cu plăcere
Acum , când ne cununăm cu datoria
La un FMI ce ne’o cere

Îmi amintesc că nu’mi plăceau
2000-2004,timpuri cu Năstase
Acum le apreciez,mult contau
Mă face să le apreciez...băse

Azi,păstorul e’n spatele turmei
În faţă , ţanţoş , e măgarul
Şi mă întreb:la urma urmei
Pentru cine se aruncă zarul ?

Cum te simţi în România
Administrată de un liliac turmentat ?
Te’a acoperit sărăcia ?
Nu ? aşteaptă ! vine imediat!
2.   Comentariu trimis de
(13 ian 2011, 13:56:38
asta cu pastorul si magarul e bestiala!!!!!!
3.   Tare TITI asta!! trimis de
(13 ian 2011, 14:05:21
ALO DE BURSE SCOLARE ..ATI AUZIT ACOLO LA PRIMARIE ??? daca fetele invata nu ar merita ??? bag de seama ca PDL..nu face nimic iarasi............aloooooooooo domnule fLUTUR dupa CRACIUN IN BUCOVINA pe miliarde de lei...nu acodati atentie zecilor de mii de astfel de cazuri!!! MAI este boss bALAN,bilbiitul oNOFREI, PIIIR PIIRRRRRRRR a pardon pARDAU,...DOMNILOR PARLAMENTARI....oare pe voi cine mai are taria sa va sensibilizeze cu asemenea cazuri??
4.   Ajutor trimis de
(13 ian 2011, 14:14:01
Nici nu are cum sa faca ceva dl.Flutur pentru a ajuta aceasta familie pentru ca com.Valea Moldovei are culoarea rosie, primarul e PSD-ist si astfel ii creaza alerrgie domnului Flutur.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei