Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 13 ian 2011 - Anul XVI, nr. 9 (4607)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Tratamentele faciale, un rău necesar

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Fiecare femeie îşi doreşte să aibă un ten sănătos şi strălucitor, întrucât acesta este principalul aspect pe care cei din jur îl au în vedere atunci când evaluează frumuseţea unei doamne. Secretul din spatele tenului impecabil pe care îl afişează vedetele îl reprezintă tratamentele cosmetice, pentru care scot din buzunar sute de lei lunar. Merită, oare, aceste tratamente efortul financiar?

Părerile sunt împărţite. Vedetele care îşi spun opinia în legătură cu acest subiect în diverse interviuri susţin că tratamentele cosmetice merită şi ultimul leu, întrucât tenul lor este mai sănătos ca niciodată după vizita la cosmetician şi, în plus, efectele sunt de durată. Doamnele şi domnişoarele sunt convinse de astfel de declaraţii şi nu se dau înapoi de la a încerca pe propria piele efectele tratamentelor faciale. De cealaltă parte, dermatologii susţin că sumele plătite pentru tratamente faciale sunt bani aruncaţi în vânt, că promisiunile de curăţare în profunzime a tenului sunt doar minciuni şi că, mai grav decât atât, uneori tratamentele cosmetice faciale pot face mai mult rău decât bine.

Adevărul este, cel mai probabil, undeva la mijloc. Este adevărat că tratamentele faciale prezintă beneficii, însă numai dacă sunt practicate cu moderaţie şi dacă sunt adaptate tipului de ten pe care se aplică. La fel de adevărat este însă şi faptul că unele metode şi loţiuni folosite în cadrul tratamentelor nu merită banii, ci sunt practicate de cosmeticieni doar pentru a rotunji preţul final al răsfăţului, care nu are întotdeauna efectul aşteptat. Vă prezentăm mai jos plusurile şi minusurile tratamentelor cosmetice şi vă lăsăm pe dumneavoastră să trageţi o concluzie.

Tratamentul cu aburi. Deschiderea porilor cu ajutorul aburilor este o procedură care nu lipseşte de la nici o şedinţă de cosmetică şi, cel mai important, este o procedură care chiar funcţionează. Aburul cald ajută porii să se deschidă, pentru ca produsele şi cremele cosmetice să poată să pătrundă mai repede şi mai uşor în epidermă. De asemenea, tratamentul cu aburi îmbunătăţeşte microcirculaţia sanguină şi facilitează efectuarea extracţiilor, ceea ce înseamnă că pielea este traumatizată mai puţin.

Tratamentul cu oxigen. Dermatologii spun că tratarea tenului cu amestec de aburi şi oxigen este o pierdere de timp şi de bani, motivând această afirmaţie prin faptul că nu există dovezi ştiinţifice că un tratament cu oxigen ar fi mai bun decât unul cu aburi standard, care, bineînţeles, este şi mai ieftin. În plus, medicii susţin că oxigenul poate dăuna sănătăţii pielii: din cauza pulverizărilor repetate cu oxigen, tenul devine mai vulnerabil în faţa acţiunii radicalilor liberi, care provoacă îmbătrânirea.

Gomajul. Exfolierea merită fiecare bănuţ - sunt de acord şi dermatologii, şi cosmeticienii, cele mai bune substanţe pentru această procedură fiind acizii alfahidroxizi. Partea cea mai bună este că prin exfoliere nu doar sunt îndepărtate celulele moarte din cauza cărora strălucirea pielii este afectată, dar producţia de colagen este şi ea stimulată.

Colagenul din creme. O serie de studii arată că, de oricât de multă promovare s-ar bucura, produsele cosmetice care conţin colagen sunt, de fapt, o mare înşelătorie. Dermatologii susţin rezultatele acestor studii, arătând că, de fapt, colagenul nu poate ajunge în epidermă dintr-o sursă exterioară, ci pielea trebuie să îşi producă propriul colagen.

Extracţiile. Părerile sunt din nou împărţite în ceea ce priveşte extracţiile din cadrul tratamentelor cosmetice. Dacă tenul dumneavoastră este predispus la apariţia punctelor negre şi obişnuiţi să le scoateţi acasă, atunci extracţiile făcute de un profesionist sunt un rău necesar. Prin aceste extracţii porii vor fi curăţaţi fără ca pielea să aibă de suferit, iar tratamentul făcut la un cosmetician priceput, într-un mediu sterilizat, va reduce riscul de infectare. Pe de altă parte, dacă tenul dumneavoastră este sensibil sau dacă ştiţi că circulaţia sanguină la nivelul vaselor capilare este deficitară şi acestea se rup foarte repede, atunci extracţiile vor face mai mult rău, deci nu sunt indicate.

Masajul facial. Acest tip de masaj este o metodă excelentă de relaxare, însă este bine să fiţi conştientă de faptul că nu are nici un beneficiu pentru ten - în cel mai bun caz, puteţi alege un astfel de masaj pentru starea de linişte pe care o oferă.

Tratamentele antirid. Se pare că şi acestea sunt mituri. Potrivit specialiştilor în dermatologie, aceste tratamente nu au efectele scontate întrucât nici o loţiune, cremă sau substanţă aplicată pe faţă, indiferent cât de adânc pătrunde în epidermă, nu va face ridurile să dispară. Este, într-adevăr, posibil ca tenul să aibă un aspect mai tonifiat timp de câteva ore după tratament, însă a doua zi veţi constata că ridurile au rămas la locul lor.
 

 

Alegeţi-vă cu grijă cosmeticianul

Atunci când decideţi să faceţi un tratament facial, trebuie să alegeţi cu grijă cosmeticianul pe mâinile căruia vă lăsaţi tenul. Acesta trebuie să fie foarte bine informat în legătură cu nevoile tenului dumneavoastră, pentru a şti care sunt produsele care vi se potrivesc. Prin urmare, întâlniţi-vă cu specialistul pentru o discuţie preliminară înainte de a vă supune unui tratament facial, de orice fel.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tratamentele faciale, un rău necesar.
 Vizualizări articol: 10704 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Tratamentele faciale, un rău necesar5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei