Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 31 dec 2010 - Anul XV, nr. 307 (4598)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   7 imagini |   ø fişiere video

În valea de la Dărmăneşti

Mamă şi fiu, morţi sub roţile unui tir

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O femeie în vârstă de 59 de ani şi fiul acesteia, de 30 de ani, au sfârşit tragic, aseară, sub roţile unui tir, colosul surprinzându-i pe drumul european 85, în valea de la Dărmăneşti, chiar la intersecţia cu drumul ce duce spre Costâna. Este al doilea accident rutier grav  care îndoliază aceste sărbători, după cel petrecut în prima zi de Crăciun, în care patru oameni au fost omorâţi. 

 

Cumplitul accident s-a petrecut în jurul orei 19.00. Maria Ruxandar şi Constantin Ruxandar, din comuna Pîrteştii de Jos, au coborât dintr-o ocazie care îi adusese de la Suceava şi au încercat să traverseze strada, spre drumul care duce spre Costîna, de unde urmau să caute o altă maşină, care să-i ducă acasă. Din păcate, nu aveau să mai ajungă de cealaltă parte a şoselei.

Un tir care venea dinspre Siret i-a surprins pe cei doi în zona axului drumului. Ce a urmat este îngrozitor. Tirul a trecut peste corpul femeii, în timp ce tânărul, prins sub o roată, a mai fost târât în jur de 60-70 de metri, până la marginea şoselei. Un martor ajuns la faţa locului, la foarte puţin timp după accident, ne-a povestit că femeia părea că mai este în viaţă, însă până la sosirea personalului medical aceasta îşi dăduse ultima suflare. Fiul ei murise pe loc. Ambii aveau leziuni cumplite la nivelul capului, în condiţiile în care s-a produs accidentul şansele de supravieţuire ale acestora fiind aproape inexistente.

 

Şoferul de tir, tras pe dreapta la Iţcani

După impact, şoferul tirului şi-a continuat deplasarea. Au fost însă martori care au reţinut indicii despre vehicul, astfel că acesta nu avea cum să scape. O maşină a poliţiei a identificat şi oprit vehiculul greu în zona Iţcani, şoferul fiind ridicat şi dus la sediul Poliţiei municipiului Suceava, pentru a fi audiat. Din informaţiile pe care le-am aflat aseară, la închiderea ediţiei, conducătorul auto ar fi un cetăţean turc, însă anchetatorii nu reuşiseră încă să obţină prea multe declaraţii de la el.

 

Pietonii au trecut strada neregulamentar, şoferul avea viteză

Trebuie spus că zona prin care au traversat cei doi nu era marcată cu trecere de pietoni, condiţie în care victimele au principala culpă de producere a accidentului, deoarece au trecut prin loc nepermis şi fără a se asigura. În privinţa şoferului, martorii au declarat la poliţie că acesta avea viteză foarte mare, acest fapt fiind evident şi după urmele de frânare de la faţa locului şi după distanţa foarte mare dintre cele două cadavre.

Din cauza accidentului şi a măsurătorilor efectuate la faţa locului de poliţie, traficul de pe drumul european a fost blocat în jur de două ore.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mamă şi fiu, morţi sub roţile unui tir.
 Vizualizări articol: 9937 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 14 voturi
Mamă şi fiu, morţi sub roţile unui tir5.0514

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Comentariu trimis de
(31 dec 2010, 13:15:10
de ce ati anulat comentariul meu de dimineata ,?
2.   Comentariu trimis de
(31 dec 2010, 13:16:55
probabil ca au facut sesizare idilii comunei darmanesti?
3.   Comentariu trimis de
(31 dec 2010, 13:20:13
sa nu mai dam vina pe sofer sau pe cei care au trecut strada. vina este totala a conducerii comunei darmanesti care in loc sa se zbata sa faca niste treceri de pietoni suspendate ca sa salveze vietile oamenilor , ei fac porti frumoase la intrare in sat ptr a avea pe unde zbura fluturii.sunt bune si astefel de porti dar intai sa se gandeasca la siguranta oamenilor in frunte cu politia comunei
4.   Omoara baeetii, ca si asa nu patesc nimic! trimis de
(31 dec 2010, 14:00:16
La trecerile de pietoni este obligatoriu sa reducem viteza, nu?

Sunt mereu grabiti, cu piciorul nervos pe acceleratie... In trafic, preocuparea mirlaneasca este sa depaseasca toate masinile, pentru a ajunge in citeva secunde in fata celorlalti! Nu au grija de situtii neprevazute din fata, la dreapta, stinga,… ca poate sunt copii, batrini, oameni bolnavi pe zebre si chiar pe la semafoare etc.

Totdeauna am probleme cind intalnesc mastodontii pe soselele patriei.
Pe ei nu-i intereseaza, ca de, sunt mari! Merg pe unde nu crezi, isi fac de cap pe linia continua, chiar inadins merg pe mijlocul soselei, fac depasiri riscante sau nu te lasa sa-i depasesti!
CE ESTE TARE GRAV e ca NU REDUC VITEZA cind vrei sa-i depsesti! Poti sa-i omori, ca tot nu inteleg cit de needucati pot fi!
Eetc,...
…Na-i cum demonstra ca totul se intimpla din cauza lor!.....
4.1  RE: Omoara baeetii, ca si asa nu patesc nimic! trimis de
(31 dec 2010, 14:19:58
Nu tin minte ca pe acolo sa fie trecere de pietoni, si chiar si in articol se spune ca pietonii au traversat neregulamentar.
Nu-i iau apararea turcului, nu inteleg cum naiba sa nu opresti sa vezi ce ai facut, sa vezi ce poti face poate salvezi nenorocitii aia pe care i-ai tarat sub roti...
Dinamo zice si el bine, niste treceri de pietoni suspendate ar fi minunate acolo, dar probabil pana n-o pateste vreun apropiat de-al celor cu putere de decizie nici n-o sa se faca nimic...
4.2  RE: Omoara baeetii, ca si asa nu patesc nimic! trimis de
(31 dec 2010, 18:51:06
Unde scrie că trebuie să REDUCI viteza când depăşeşti? Soferii de TIR nu au nicio vină. Dacă nu te pui în locul lor, n-ai cum înţelege. Infrastructura e proastă, de aia merg mai mult spre ax decât spre margine. Mai meditează la asta.
5.   Dezinformare trimis de
(31 dec 2010, 14:12:13
Tirul a fost oprit in zona Metro, mai sus de benzinaria Rompetrol!
6.   Zona Itcani? trimis de
( 1 ian 2011, 15:46:50
Tirul a fost oprit vis a vis de Opoczno pe partea dreapta cum se merge spre Galleria si nicidecum in zona Itcani.
7.   Cnst trimis de
( 2 ian 2011, 17:48:06
Pai de la intrare Itcani pana la Opoczno Obcine nu este foarte mare distanta, doar vreo 6-7 km. Pentru atata sa se sinchiseasca autorul articolului? El trebuie sa fie foarte obiectiv, dar pentru unii ziaristi 6-7km este insesizabil, este o nimica toata. Poate a fost dezinformat de politisti, ca si astia sunt foarte exacti, tot timpul apeleaza la GPS. Poate erau politistii suparati pe ziaristul ala care pe strada Universitatii l-au lasat sa fie batut de un prieten al unuia implicat in accident.happy Razbunare crunta, frate!
8.   Eu nu pricep trimis de
( 2 ian 2011, 23:12:03
cum Dumnezeu cand vezi 2 faruri ca vin spre tine, tu te apuci si fugi sa treci strada? femeie la 50 si de ani? pe E85 unde toata lumea stie ca se circula cu viteza? da chiar nu pot sa astepti pana nu vezi masini venind, sau sunt in indepartare? Ca si aia pe care ii surprinde trenul pe linie...E greu sa vezi o locomotiva de x tone venind cu farurile spre tine...

Pana cand nu o sa mai treaca europenele prin toate satele Romaniei, FERITI-VA si voi fratilor, ca soferii nu o sa va fereasca!!! Chiar vreti sa va puneti la ambitie cu soferii de tir?
9.   Nasol trimis de
( 3 ian 2011, 16:14:58
Am trecut si am asistat la locul cu pricina dupa 10 minute de la accident , urata situatie, dupa lege pietoni sunt vinovati dar exista un mare "Dar" nu este nici o trecere de pietoni in zona respectiva , vrei nu vrei trebuie sa treci , si mare prostie din partea soferului ca a plecat ,putea scapa fara nici o problema dar asa nu cred.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei