Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 31 dec 2010 - Anul XV, nr. 307 (4598)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   14 imagini |   ø fişiere video

Retrospectiva neagră

2010, an cu crime îngrozitoare, patru fraţi asfixiaţi într-o ladă şi mari tragedii pe şosele

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Anul 2010 a fost unul ieşit din comun în ceea ce priveşte evenimentele neplăcute care au ţinut prima pagină a ziarelor locale şi totodată a întregii mass-media naţionale.  Fapte abominabile, de un tragism înfiorător, fără precedent şi pentru poliţiştii cu zeci de ani de experienţă, au îngrozit o ţară întreagă.

Nu au lipsit nici tragediile de pe şosele, accidente cu câte trei sau patru morţi, însă la acest capitol, per ansamblu, numărul celor morţi a scăzut faţă de anii precedenţi.

 

Prima mare nenorocire, cu o cotă de dramatism greu de exprimat în cuvinte, s-a petrecut la debutul anului, în seara zilei de 18 ianuarie. Primele informaţii despre acest caz sunau cam în felul următor: o femeie plină de sânge s-a aruncat de la mansarda unui bloc din Suceava, lângă Liceul de Informatică, iar în locuinţă cele două fetiţe ale sale zac fără suflare, măcelărite cu zeci de lovituri de cuţit.

Din ancheta ulterioară a rezultat în mod cert că Gabriela Cetin, în vârstă de 31 de ani, îşi vânase pur şi simplu prin casă, cu mai multe cuţite, fiicele, Ebru, în vârstă de patru ani, şi Ege, de aproape nouă ani. Nimeni nu a putut înţelege ce a făcut-o pe femeie să recurgă la un asemenea gest. Aceasta a murit la spital la scurt timp după ce s-a aruncat din locuinţa în care şi-a omorât fetiţele, iar biletul de adio pe care l-a lăsat nu a făcut decât să ducă spre varianta că avea probleme psihice, probleme care însă nu au fost vizibile nici pentru apropiaţii din familie.

 

Asasinatul în stil mafiot de la Siret

La nici o lună de la acest dublu asasinat inexplicabil, pe 17 februarie, un altul, după alt tipar, dar la fel de oribil, s-a petrecut în oraşul Siret. O femeie în vârstă de 39 de ani şi fiica sa de şase ani, soţia şi fiica valutistului Vasile Hriţcu, au fost găsite împuşcate în cap în apartamentul în care locuiau. Modul de operare tipic mafiot a făcut înconjurul ţării şi a îngrozit întreg oraşul Siret, toată lumea gândindu-se la o răzbunare a mafiei ucrainene, împotriva lui Vasile Hriţcu.  Femeia a fost mai întâi lovită în cap, după care împuşcată de două ori, în ceafă şi în tâmplă. Cu o cruzime specifică unui dement, asasinul a intrat apoi în dormitorul fetiţei, unde, printr-o pernă, de la numai câţiva centimetri, a împuşcat-o direct în tâmplă.     

Ucraineanul Leonid Zaporojneţ, în vârstă de 51 de ani, este suspectul poliţiei în acest caz, anchetatorii având o probă foarte importantă împotriva acestuia: ADN-ul prelevat de pe un tub de cartuş găsit în apartamentul familiei Hriţcu este identic cu profilul genetic al lui Leonid Zaporojneţ.

Deşi modul de operare duce spre varianta unui asasinat la comandă, care să-l distrugă pe Vasile Hriţcu, anchetatorii înclină spre un dublu asasinat comis în scopul jafului. La final de an 2010, dosarul acestui cumplit asasinat este departe de a fi finalizat, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava aşteptând încă de la colegii ucraineni traducerea unor acte care vizează ancheta.

 

Asasinul violator care a ucis cu poliţia pe urmele sale

O altă minte bolnavă avea să îngrozească o ţară întreagă în luna iunie. Nicolaie Florentin Muscă, în vârstă de 29 de ani, un violator eliberat condiţionat din penitenciar, a revenit la vechile obiceiuri. După trei tentative de viol eşuate, comise la intervale de timp destul de mari, pe 6 iunie, Ilenuţa Nuţu, o femeie de 42 de ani din satul Băişeşti, comuna Cornu Luncii, a fost violată şi apoi ştrangulată, asasinul ascunzându-i corpul într-un cub colector de beton.  

De aici încolo o armată de poliţişti a fost pe urmele celui devenit suspect principal de comiterea faptelor, însă chiar şi aşa în noaptea de 8 spre 9 iunie acesta a atacat în casă o femeie de 68 de ani, care s-a salvat prefăcându-se moartă, marele său noroc fiind şi că incendierea locuinţei, pusă la cale de acesta, a eşuat.

Deşi căutat de zeci şi zeci de poliţişti, mintea bolnavă a mai luat o viaţă. În noaptea de 10 spre 11 iunie, Maria Alexandru, o femeie de 53 de ani, a fost găsită carbonizată în casa sa din Pocoleni-Rădăşeni, ulterior stabilindu-se că a fost sugrumată. La câteva ore după această faptă, Muscă a fost prins şi închis, procesul prin care ar putea fi condamnat pe viaţă fiind în momentul de faţă în curs. 

 

Lada care a luat vieţile a patru fraţi

După aceste oribile crime, în iulie, un accident casnic fără precedent a luat într-o clipă patru vieţi nevinovate. S-a întâmplat în satul Gemenea, comuna Stulpicani, la gospodăria familiei Rusu.

Ca într-un cumplit film de groază, patru copii au intrat într-o ladă pentru făină din cămară pentru a se juca, capacul a căzut, încuietoarea s-a activat, iar ei au murit asfixiaţi în interior. Deşi au mai trăit minute bune în interior, au avut ghinionul ca acasă mai fie doar tatăl surdo-mut. Vecinii din răsfiratul sat nu au auzit nici ei nimic, astfel că micuţii au sfârşit asfixiaţi în blestematul lădoi.   

Paraschiva, în vârstă de 8 ani, gemenii Pavel şi Petru, de 5 ani şi Ioana, mezina familiei, de 3 ani, cu toţii au plecat la ceruri înainte de a-şi începe viaţa, soţii Rusu mai rămânând cu o singură fetiţă, cea mare, în vârstă de 10 ani.

 

Viteză pe zăpadă, depăşire inconştientă şi... patru morţi

În privinţa accidentelor rutiere, în care mor anual zeci de persoane, 2010 a însemnat o scădere, per total, a numărului acestora, însă, din păcate, nu au lipsit carnagiile de pe şosele, în care şi-au pierdut viaţa câte trei sau patru persoane.

Primul accident cumplit din 2010 a fost pe 4 martie, pe DN 2E, în satul Brăieşti, comuna Cornu Luncii. Pe un carosabil acoperit cu zăpadă, un autoturism Audi, în care se aflau cinci tineri, a părăsit drumul şi s-a izbit într-un copac de la marginea drumului. Totul e plecat de la inconştienţa şoferului, Ciprian Ilisei, în vârstă de 28 de ani, din Brăieşti. Ancheta poliţiei arată că acesta circula cu viteză în ciuda condiţiilor grele de trafic (ningea abundent), mai mult, intrând şi în depăşirea unui coloane de maşini. În timpul acesteia chiar a acroşat unul dintre autoturismele pe care le depăşea, şi, după câteva sute de metri de mers în derivă, în derapaj, a ajuns în copac. Patru din cei cinci ocupanţi ai maşinii, toţi din Brăieşti, au murit.

 

Mama, fiica şi soţul acesteia, morţi sub roţile unui camion 

Un alt accident de un dramatism extrem, care a adus trei morţi într-o familie, s-a produs pe 22 iulie, pe DN 17, la Dorna Candreni. Doi tineri proaspăt căsătoriţi, Răzvan George Lupaşcu, în vârstă de 26 de ani, şi Rodica Irina, de 25 de ani, precum şi mama tinerei, au murit după ce au intrat cu maşina VW în care se aflau sub roţile unui camion.

La volan se afla tânărul de 26 de ani, care, pe un sector de drum drept, care în mod normal nu are cum crea probleme, a pătruns brusc pe sensul opus de mers. După ce a acroşat un alt autoturism, maşina s-a lovit de camion, zdrobindu-se sub roţile vehiculului greu, condiţii în care impactul nu le-a lăsat nici o şansă de supravieţuire celor trei. La faţa locului poliţia nu a identificat nici o urmă de frânare. 

 

Oboseala a costat trei vieţi 

Tot în zona de munte a judeţului, la începutul lui septembrie, avea să se producă un alt accident cu trei morţi. Doi soţi, care se ocupau cu comerţul în târguri, şi şoferul acestora şi-au găsit sfârşitul pe acelaşi DN 17, la Poiana Stampei. Cei trei se întorceau de la Zilele oraşului Dej, mergând spre casă, la Târgu Frumos. Din ancheta poliţiei rezultă că şoferul a scăpat maşina de sub control, în timp ce rula cu viteză mare, a ajuns pe sensul opus de mers şi de aici a intrat în şanţul betonat de la marginea şoselei. Câţiva metri mai încolo s-a oprit în capul de pod, toată partea din faţă a maşinii făcându-se zob. Totul s-a întâmplat într-o fracţiune de secundă, concluzia poliţiştilor fiind că şoferul a adormit la volan.

 

Drama familiei preoţilor Mihoc  

Din păcate, finalul de an nu a fost unul liniştit pe şosele, prima zi de Crăciun aducând un accident în care patru oameni ai Bisericii au fost omorâţi. La intrarea în satul Plopeni, părintele George Mihoc, soţia acestuia, fiul cel mai mic al celor doi, preotul Vasile Mihoc şi dascălul acestuia din urmă, un adolescent de numai 17 ani, au murit zdrobiţi în autoturismul Fiat Panda în care se aflau, după ce un şofer care venea din sens opus, aflat la volanul unui Saab, i-a lovit frontal. Tânărul care a luat patru vieţi, Constantin Grădinaru, în vârstă de 20 de ani, circula cu viteză excesivă şi era băut.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 2010, an cu crime îngrozitoare, patru fraţi asfixiaţi într-o ladă şi mari tragedii pe şosele.
 Vizualizări articol: 2889 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 6 voturi
2010, an cu crime îngrozitoare, patru fraţi asfixiaţi într-o ladă şi mari tragedii pe şosele3.056

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei