Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 24 dec 2010 - Anul XV, nr. 303 (4594)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Dar

O seară cu colinde, de la un fălticenean pentru fălticeneni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Fiecare dintre noi îşi doreşte să petreacă Crăciunul alături de cei dragi, alături de familie şi de prieteni. Aceasta a fost şi dorinţa doctorului Florin Miticaru, cel care a oferit fălticenenilor, prietenilor şi colaboratorilor un spectacol de colinde şi obiceiuri de Crăciun şi Anul Nou. Deşi locuieşte la Iaşi, doctorul Mitocaru a finanţat în totalitate spectacolul găzduit de sala „Pictor Aurel Băeşu” a Muzeului de Artă „Ion Irimescu” din Fălticeni, în data de 22 decembrie.

Un moment aparte al spectacolului l-a constituit intrarea în sală a  preotului Liviu Mihăilă, care, după datina străbună, a venit să vestească Naşterea lui Hristos. Au urmat apoi colindătorii, cărora li s-a alăturat taraful condus de profesorul Costică Irimia.

Odată cu începerea spectacolului oferit de Grupul „Balada” condus de profesoara şi interpreta de muzică populară Maria Tanasă, Grupul de colindători şi de urători de la Dolheştii Mari sala a devenit neîncăpătoare.

Surprizele s-au ţinut lanţ, pentru că alături de „Balada” au venit pe scenă şi învăţătoarea Lidia Zugravu, care a interpretat la vioară colinde din mai multe zone ale ţării, apoi Marius Dăscălescu şi Catinca Dăscălescu, care au interpretat colinde de suflet. În lumina lumânărilor şi în atmosfera Crăciunului creată de bradul împodobit, de colăceii, nucile şi merele aşezate în coşuri, cu care se primesc în mod tradiţional colindătorii, cei prezenţi au apreciat că a fost un spectacol aşa cum poate de mult şi-au dorit, pentru că a fost interactiv şi pornit din suflet.

Într-o atmosferă caldă, atât la propriu, cât şi la figurat, atât artiştii cât şi publicul spectator s-au simţit ca într-o familie, mai ales că toţi spectatorii adulţi au primit din partea organizatorilor o cană cu vin fiert.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O seară cu colinde, de la un fălticenean pentru fălticeneni.
 Vizualizări articol: 765 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
O seară cu colinde, de la un fălticenean pentru fălticeneni5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei