Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 24 dec 2010 - Anul XV, nr. 303 (4594)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Pîrteştii de Sus

Festivalul de datini şi obiceiuri populare „Cetina de brad”, la a X-a ediţie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Şcoala cu clasele I-VIII Pârteştii de Sus, în parteneriat cu I.S.J. Suceava, Uniunea Polonezilor din România, Muzeul Obiceiurilor Populare din Bucovina – Gura Humorului, Consiliul Local Cacica şi Primăria Cacica organizează în ziua de 26 decembrie, ora 13.00, la Căminul Cultural Pârteştii de Sus, Festivalul de datini şi obiceiuri populare ,,Cetina de brad”, ediţia a X-a.

Participanţii, grupuri de datini şi obiceiuri populare de la şcolile din localităţile Cajvana, Comăneşti, Humoreni, Cacica, Soloneţu Nou, Pîrteştii de Jos, Solca, Păltinoasa, Pârteştii de Jos-Rodina, Dolheştii Mari, Pârteştii de Sus şi Poiana-Vorona, judeţul Botoşani, vor prezenta cu talent şi pasiune datini sau obiceiuri populare practicate la Sfintele Sărbători de Crăciun, An Nou sau Bobotează (colindă, pluguşor, capră, urs, cerb, pârtie, irozi,  mascaţi, etc.) care vor încânta spectatorii.

Pentru efortul lor, copiii vor fi răsplătiţi cu diplome, trofee şi dulciuri din partea organizatorilor şi numeroşilor sponsori.

După festival, Corul bărbătesc ortodox şi Ansamblurile folclorice ,,Pădureţul” de la Şcoala Pârteştii de Sus şi Căminul Cultural vor prezenta un spectacol  de colinde, cântece şi dansuri populare specifice localităţii şi zonei Bucovinei.

La eveniment sunt invitaţi toţi iubitorii de folclor autentic, festivalul fiind o modalitate eficientă de transmitere a culturii  româneşti, mai ales a spiritului sărbătorilor creştine de iarnă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Festivalul de datini şi obiceiuri populare „Cetina de brad”, la a X-a ediţie.
 Vizualizări articol: 782 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Festivalul de datini şi obiceiuri populare „Cetina de brad”, la a X-a ediţie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei