Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 11 dec 2010 - Anul XV, nr. 292 (4583)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Solicitare

Cota de energie electrică pe care Termica o livrează în sistemul naţional ar putea creşte de anul viitor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cantitatea de energie electrică pe care societatea de termoficare a Sucevei o livrează în sistemul naţional, pentru a ajunge apoi la consumatorii finali, ar putea creşte de anul viitor, ca urmare a solicitărilor făcute de primarul Ion Lungu pe lângă ministere şi conducerea ANRE.

Edilul sucevean a fost joi la Bucureşti, unde a avut o întrevedere cu noul preşedinte al Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), Iulius Dan Plaveti.

“I-am solicitat preşedintelui ANRE ca de anul viitor să majoreze cota de energie electrică pe care Termica o poate livra în sistemul naţional, aceasta fiind singura şansă ca societatea de termoficare să se menţină pe linia de plutire. Cererea noastră a fost înregistrată şi este posibil să avem şi câştig de cauză. Vom solicita şi sprijinul preşedintelui CJ, Gheorghe Flutur, în această privinţă, pentru că din păcate, Termica, odată cu energia termică, produce energie electrică pe care nu are unde o vinde, să îşi mai acopere din costuri”, a declarat şeful municipalităţii sucevene.

Anul trecut, cota de energie electrică pe care Termica SA o poate furniza în sistemului naţional a fost redusă de la 190.176,9 Mwh la 128.582,5 Mwh, decizia ANRE fiind o lovitură grea dată societăţii de termoficare sucevene.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cota de energie electrică pe care Termica o livrează în sistemul naţional ar putea creşte de anul viitor.
 Vizualizări articol: 740 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cota de energie electrică pe care Termica o livrează în sistemul naţional ar putea creşte de anul viitor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   "Din pacate" in pacate trimis de
(11 dec 2010, 18:25:33
Cosmin,ce inseamna ptr primarul Sucevei,citez :" din păcate, Termica, odată cu energia termică, produce energie electrică ..." ? Oare nu poate fi spus "din fericire" Termica produce si energie lectrica ? Din pacate ptr edilul sef,acesta inca nu a reusit sa inchida Termica definitiv ptr a taia si vinde fier vechi,aluminiu,inox,cupru,font Din pacate ptr suceveni,iarna 2010-2011 o sa fie ultima in care o sa aiba caldura,daca reuseste clanul sa termine si ultima societate care produce confort in casele sucevenilor.Din pacate,la Suceava iarna tine vreo 6 luni de zile,iar dezideratul "locatarului ce sta efemer in Arini" nu se implineste.Din pacate,daca vor inchide societatea,vor da vina pe sistemul ticalosit si vor gasi fel de fel de motive "obiective".
2.   Pt.Monitor trimis de
(12 dec 2010, 08:29:32
Monitorule esti "dus" rau. Productia de baza la Termica ar trebui sa fie energia electrica, Incalazirea orasului se face din aburul secundar. Daca energia electrica nu o cumpara nimeni Termica lucreaza in gol, si de aici nerentabilitatea, dar tu ca un frustrat ce esti nu poti de cat sa scuipi. Sa scri odata cu majuscule daca esti multumit de ceva, dar mai ales ce sti sa faci tu , si sa si faci. Astept!
2.1  RE: Pt.Monitor trimis de
(13 dec 2010, 16:05:37
"Domnule SPINU",explica sensul cuvintelor,citez : "daca energia electrica nu o cumpara nimeni Termica lucreaza in gol".Ce inseamna ptr o societate sa lucreze in gol,mai EINSTEIN ?Uite,ce stiu eu sa fac,tu nu o sa poti face niciodata.Spre exemplificare,eu stiu sa scriu gramatical.Tu ? Iata : "Incalazirea orasului,de cat,sa scri, ce sti".Inteleg ca la postarea unui comentariu mai dispar anumite litere sau cuvinte,la tine insa exista greseli de clasa a IV a.Cand o sa fiu multumit de activitatea celui platit din banii contribuabililor,o sa te anunt printr-o depesa cu aviz de primire.Pana atunci,iti recomand sa rasfoiesti gramatica .
3.   Energetica secundara trimis de
(12 dec 2010, 10:54:00
CET Suceava a fost construit si proiectat pentru a produce energei electrica. De la productia de energie electrica rezulta - ca produs secundar, abur tehnologic. Inainte de a se inventa malu', acolo era industrie care folosea acel abur. O parte din abur era folosita la incalzirea orasului. Deci nu conta cu ce randament era transmis aburul in oras pentru ca oricum era din belsug si altfel era dat in atmosfera. Deci practic incalzirea orasului nu costa nimic in plus. Ce chestie .... Acum abur nu mai are cine consuma, MWh costa de 100 de ori cat la o centrala hidro si de vreo 2 ori peste pretul mediu de achizitie din sistem, asa ca vrajeala cu "cota" este o chestie penibila. Nu e vorba de nici o cota, miezul problemei fiind imposibilitatea fortarii celor care cumpara (e-On, Enel, Cez, etc.) de a plati pretul enorm cerut de ei. Simplu nu ?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei