Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 7 dec 2010 - Anul XV, nr. 288 (4579)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Verde din arest

Unul dintre autorii tâlhăriei cu pistol de la Negostina, pus în libertate

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Unul dintre tinerii acuzaţi că în luna octombrie au atacat o moldoveancă stabilită în Rădăuţi cu scopul de a-i fura banii sau maşina cu care circula a fost pus în libertate. Pentru Florin Vasile Ţapoveţ, de 17 ani, ziua de ieri a fost cu noroc, magistraţii Tribunalului Suceava acceptând recursul înaintat vizavi de cererea de prelungire a stării de arest preventiv acceptată de Judecătoria Rădăuţi acum câteva zile. În cazul lui Ţapoveţ, individul considerat a fi capul tentativei de tâlhărie de acum două luni, judecătorii au decis să-i impună interdicţia de a părăsi ţara, precum şi o serie de alte obligaţii.

Printre aceste obligaţii se numără şi cea de a se prezenta la Poliţia Bălcăuţi conform unui program de supraveghere, de a nu deţine sau a folosi arme şi de a nu se apropia de ceilalţi doi indivizi cu care a participat la fapta din luna octombrie.

Ionel Andrişan, avocatul lui Ţapoveţ, este de părere că procesul, aflat într-un stadiu final la instanţa de fond, nu poate fi influenţat în nici un fel de soluţia adoptată ieri de Tribunalul Suceava.

„Decizia instanţei este oportună din perspectiva posibilităţii finalizării imediate a cercetării judecătoreşti. În plus, minorul îşi va putea continua studiile, întrerupte cu ocazia arestării preventive”, a declarat avocatul Andrişan.

 

Atac cu un pistol cu bile

Fapta a avut loc pe 8 octombrie, când o tânără de 26 de ani a venit cu maşina personală, un Mercedes Benz C 180, la o cumătră de-a sa din satul Negostina, comuna Bălcăuţi. În timp ce aştepta în maşina, trei tineri necunoscuţi s-au apropiat de autoturism, iar unul dintre ei a deschis portiera şi i-a cerut banii, ameninţând-o cu un pistol. Individul a intrat în maşină şi s-a uitat în poşeta pusă pe scaunul din dreapta faţă, însă nu a găsit bani. I-a cerut victimei să-i dea maşina, iar în momentul în care individul a ieşit din autoturism să treacă el la volan, femeia a demarat în trombă. Atacatorul s-a agăţat de portieră, însă după câţiva metri a căzut. La scurt timp, însă, tânăra a simţit o durere la coapsa dreaptă, iar când s-a uitat să vadă ce se întâmplă şi-a dat seama că a fost împuşcată. Agresorul a tras asupra ei prin portiera întredeschisă, însă leziunile au fost superficiale, necesitând pentru vindecare 7-8 zile de îngrijiri medicale. Ulterior, poliţiştii care au preluat ancheta au stabilit că agresorii sunt Florin Vasile Ţapoveţ, în vârstă de 17 ani, Adrian Iulian Moroşan şi Vasile Abramiuc, ultimii de 18 ani. Ideea jafului armat i-a venit lui Ţapoveţ, căruia, de altfel, i-ar fi aparţinut şi pistolul cu bile de cauciuc cu care s-a tras, arma nefiind găsită nici până acum. În timpul procesului care a început la Judecătoria Rădăuţi, cei trei au recunoscut fapta, ceea ce înseamnă că potrivit noilor reglementări din domeniul penal pedeapsa le va fi redusă cu o treime.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Unul dintre autorii tâlhăriei cu pistol de la Negostina, pus în libertate.
 Vizualizări articol: 2003 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Unul dintre autorii tâlhăriei cu pistol de la Negostina, pus în libertate1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Parere trimis de
( 7 dec 2010, 13:11:55
Uitindu-ma la virsta infractorilor imi vin in minte vorbele poetului : Viitor de aur tara noastra are...Iar justitia,ce sa mai vorbim; legile sunt facute pentru a fi in avantajul infractorilor si nu pentru a apara populatia de aceste specimene.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei