Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 7 dec 2010 - Anul XV, nr. 288 (4579)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

În ritm de melc

Dosarul accidentului în care a fost omorâtă o fetiţă, blocat a doua oară de lipsa banilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Din luna aprilie a acestui an, membrii unei familii din oraşul Gura Humorului bat holurile Poliţiei locale cu speranţa că şoferul care le-a accidentat mortal fetiţa, în vârstă de 11 ani, va fi pedepsit.  Luni de zile cercetările au stat pe loc deoarece poliţia nu achitase costurile efectuării necropsiei cadavrului. S-a alocat cu greu suma necesară, astfel că s-a putut demara o expertiză de specialitate. Aceasta a fost finalizată, însă din nou nu sunt bani, astfel că expertul refuză să o elibereze poliţiei, pentru ca dosarul să-şi continue cursul şi să ajungă pe masa procurorilor.

 

Pentru familia Suciu din Gura Humorului coşmarul a început pe 17 aprilie, seara, în jurul orei 21.00. Pe bulevardul Bucovinei din oraş, în zona unei treceri de pietoni, o maşină a lovit-o cu o violenţă extremă pe fetiţa de 11 ani Elena Baroniţa Suciu, care locuia împreună cu familia la o locuinţă socială din apropiere. În primă fază, minora a fost acroşată cu partea lateral dreapta a maşinii, din acest impact fiind aruncată în aer câţiva metri, după care a căzut pe capota maşinii, suferind un al doilea teribil şoc. Din măsurătorile poliţiei rezultă că de la locul în care a fost lovită prima dată şi până unde a căzut pe carosabil sunt 16 metri. Fata nu a avut şanse de scăpare, suferind fractură de bazin şi o hemoragie internă masivă, iar decesul a survenit instantaneu. 

Şoferul, Adrian Nimiţan, în vârstă de 25 de ani, din municipiul Suceava, era în stare de ebrietate, ulterior stabilindu-se că avea o concentraţie de 0,95 g/l alcool în sânge.

Un accident în care este evident că şoferul are o mare parte din vină, singurul aspect ce mai trebuie stabilit (de aceea s-a solicitat o expertiză tehnică de specialitate) fiind dacă impactul s-a petrecut pe trecerea de pietoni sau în afara acesteia.

 

Ancheta a fost blocată luni de zile din cauza a 850 de lei

Monitorul de Suceava a relatat în mai multe rânduri despre acest caz. Ultima oară, în septembrie, am aflat că dosarul este încă la poliţie deoarece expertiza de specialitate, efectuată de Biroul de expertize tehnice judiciare de pe lângă Tribunalul Suceava, nu poate fi demarată pentru că nici măcar necropsia cadavrului nu era plătită. Conform legii, aceste cheltuieli din dosar se achită de către organul de cercetare penală, Poliţia. Din păcate, Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava nu mai primeşte de mult timp bani suficienţi de la ministerul de care aparţine pentru achitarea tuturor expertizelor şi rezultatelor probelor de sânge, astfel că plata acestora se face din ce în ce mai greu. Până la urmă, inclusiv după mai multe articole publicate în ziarul nostru, s-au achitat cei 850 de lei pentru necropsie, astfel că s-a putut demara expertiza de specialitate, care să dea verdictul decisiv: a fost sau nu impactul pe trecerea de pietoni. Conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava dădea asigurări atunci că nu vor mai fi probleme de acest gen, mai ales când vine vorba de accidente grave, cu persoane decedate.

 

Poliţia aşteaptă fonduri pentru achitarea expertizei 

Acum câteva săptămâni, familia a aflat că expertiza ar fi finalizată, însă din nou veştile nu au fost bune până la capăt. Lipsa de fonduri întârzie şi achitarea acesteia. Situaţia este confirmată de Poliţie.

„Conducerea IPJ Suceava a făcut demersurile necesare pentru achitarea de urgenţă a costurilor expertizei şi sperăm ca acest lucru să se întâmple în cel mai scurt timp posibil. IPJ Suceava nu este ordonator principal de credite, filele de buget sunt alocate de la ministerul de care aparţinem, şi în funcţie de acestea putem achita costul acestor expertize”, a precizat inspectorul principal Gabriel Panţiru, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava.

Aşadar vorbim de o tragedie pe şosea care s-a petrecut cu nouă luni în urmă şi de o anchetă care nu a înaintat aproape deloc. Dosarul nu a ajuns nici măcar la Parchetul de pe lângă Judecătoria Gura Humorului, unde vor urma alte câteva luni bune de cercetări şi abia apoi va fi, probabil, trimis în instanţă.

În timp ce familia fetei decedate este convinsă că ancheta este tergiversată pentru că există interese ca şoferul să fie scos basma curată, poliţiştii spun că nu pot face nimic atâta timp cât nu au bani, de altfel anchetele blocate din lipsa de fonduri pentru expertize fiind în număr foarte mare.

Mai trebuie spus că, dacă nu ar fi fost probleme cu banii, această expertiză tehnică ar fi trebuit să ajungă la dosar încă de pe 23 iulie a.c. Costul expertizei se ridică la aproape 2.000 de lei. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dosarul accidentului în care a fost omorâtă o fetiţă, blocat a doua oară de lipsa banilor.
 Vizualizări articol: 817 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.3 din 3 voturi
Dosarul accidentului în care a fost omorâtă o fetiţă, blocat a doua oară de lipsa banilor3.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Rusine romania trimis de
( 7 dec 2010, 14:13:53
sa nu-ti vina sa crezi ca se poate intampla asa ceva. Ce-ti mai ramane de facut? Sa mergi personal si sa-i iei gatul la nenorocitul ala care a omorat biata fetita. Sper sa arda in iad.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei