Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 7 dec 2010 - Anul XV, nr. 288 (4579)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Suceava

Mai puţin de jumătate dintre blocuri sunt contorizate la consumul de căldură de pe spaţiile comune

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La mai mult de jumătate dintre blocurile din municipiul Suceava, consumul de căldură de pe spaţiile comune nu poate fi împărţit corect, pe toţi locatarii, din cauza lipsei repartitoarelor de căldură montate special pentru a contoriza aceste spaţii.

Mai mult, la foarte multe scări de bloc din oraş nu s-a calculat încă suprafaţa echivalentă termic, conform ordinului ANRSC 343/2010, deşi termenul limită era 30 noiembrie.

Tocmai de aceea, la şedinţa cu asociaţiile de locatari care va avea loc astăzi, la sediul Primăriei Suceava, au fost chemaţi şi reprezentanţii firmelor de repartitoare Elsaco şi Techem.

“Vrem să vedem de ce nu au respectat termenul limită stabilit pentru calcularea suprafeţei echivalentă termic şi de ce procentul de montare a repartitoarelor martor, pe spaţiile comune, este de numai 46,6%. Dacă se va constata că vina este doar a firmelor de repartitoare, le vom aplica amenzi de până la 5000 de lei”, a declarat viceprimarul Sucevei Lucian Harşovschi.

 

50% din consumul de energie termică, împărţit pe toţi locatarii

Până în prezent, determinarea suprafeţei echivalentă termic a fost realizată de către firma Elsaco în proporţie de 82% (la cele 711 scări de bloc contorizate de ei), în vreme ce firma Techem a realizat acest lucru la 92% din cele 209 scări de bloc contorizate de ei.

În total, determinarea suprafeţei echivalente termic a fost făcută la doar la 84,4% din scările de bloc contorizate din municipiul Suceava.

Tocmai de aceea, la unele asociaţii, unde nu au fost montate repartitoare martor şi nu s-a făcut determinarea echivalentului termic, firmele de repartitoare au aplicat prevederile ordinului 343/2010 privind repartizarea consumului de energie termică pentru părţile comune, urmând ca în lunile viitoare să fie regularizate aceste consumuri după montarea repartitoarelor martor (ex. As. 1 Parc, as. 7, as. 24, as. 25, as. 4 exploatate de  TECHEM şi as. 74, as. 18, as. 69 Arcul, as. 34, as. 11 exploatate de ELSACO). Altfel spus, 50% din consumul total de energie termică a lunilor octombrie şi noiembrie din scările de bloc aflate în această situaţie a fost împărţit pe toţi locatarii, indiferent dacă au sau nu centrală termică de apartament.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mai puţin de jumătate dintre blocuri sunt contorizate la consumul de căldură de pe spaţiile comune.
 Vizualizări articol: 735 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Mai puţin de jumătate dintre blocuri sunt contorizate la consumul de căldură de pe spaţiile comune3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Sa se revina ca locatarii sa faca citirea! trimis de
( 7 dec 2010, 18:04:50
Nu intelegem de ce nu se mai face citirea repartitoarelor de catre locatari?
Pina anul acesta, citirea o faceam noi locatarii si era minunat! Le puneam in cutiile special amenajate si era foarte bine deoarece nu eram obligati neaparat sa stam in casa ore in sir sau chiar zile!?
De ce nu nu sunt pedepsiti cei rau intentionati,... ma gindesc ca din motivul acesta!?
2.   Intrebare trimis de
( 8 dec 2010, 10:11:40
Pt. LAATU: Cine garanteaza corectitudinea datelor? Este corect asa ,tot platim citirea lor, sa o faca. Nu cred ca stai zile asteptand sa vina pentru citire , se anunta data si ora cand se citesc. Si la E-ON sunt cititori de contoare care vin sa citeasca. La noi(romani) niciodata nu exista multumire , daca se face ceva vin alti care spun ca nu este bine , daca se face asa cum spun ceilanti vin altii care spun ca e o porcarie ce s-a facut, si tot asa.Oare cand nu vom mai fi carcotasi si vom face noi cate ceva si nu vom mai spune ce trebuie sa faca altii. Toti ne pricepem la toate dar nu facem nimic, dimpotriva distrugem ce au facut altii.Ne meritam soarta

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei