Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 4 dec 2010 - Anul XV, nr. 286 (4577)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Dosar încurcat

Condamnat pentru că şi-a violat mătuşa, scos din arest de probele ADN

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Dosar cu multe semne de întrebare în instanţele sucevene. Arestat în primăvara acestui an sub acuzaţia că şi-a violat mătuşa în vârstă de 76 de ani, un bărbat de 34 de ani din Fântânele ar putea fi salvat de probele ADN. Interpretarea acestora a ajuns recent la dosar şi specialiştii au confirmat că nu-i aparţin lui Mirel Fasolă, nepotul arestat acum mai bine de opt luni sub acuzaţia de viol şi violare de domiciliu. Un prim pas în acest dosar a şi fost făcut, în sensul că judecătorii de la Curtea de Apel Suceava l-au pus în libertate pe Mirel Fasolă. Ce-i drept, i-au fost instituite o serie de restricţii, respectiv măsura obligării de a nu părăsi localitatea şi obligaţia de a nu se apropia şi de a nu comunica direct sau indirect cu partea vătămată. Interesant este că în vara acestui an, mai precis la începutul lunii iunie, Judecătoria Suceava l-a condamnat pe Mirel Fasolă, găsindu-l vinovat atât de viol, cât şi de violare de domiciliu. Potrivit acelei sentinţe, Mirel Fasolă a fost condamnat la cinci ani cu executare pentru viol şi trei ani cu executare pentru violare de domiciliu. Între timp, dosarul a ajuns la Tribunalul Suceava, unde se judecă apelul declarat de Mirel Fasolă, următorul termen fiind stabilit pentru începutul anului 2011.

Fasolă a ajuns din nou după gratii din cauza unui desen pe care l-a făcut în timpul audierilor la poliţie.

 

Un desen, indiciu împotriva lui Fasolă

Pe timpul cercetărilor iniţiale, Mirel Fasolă a avut o atitudine oscilantă. La început a negat că şi-a violat mătuşa, dar ulterior a recunoscut că el ar fi autorul faptei. La scurt timp, Mirel Fasolă a revenit asupra declaraţiei şi a spus că a fost obligat să recunoască fapta din seara zilei de 8 martie 2010.

Cu toate acestea, la proba cu detectorul de minciuni, Mirel Fasolă s-a dovedit nesincer la întrebările relevante, iar pentru clarificarea situaţiei s-au cerut şi analizele probelor ADN.

Printre indiciile folosite de anchetatori împotriva lui Fasolă s-a numărat o schiţă desenată de acesta în timpul audierilor la poliţie. Pentru că poliţiştii nu au înţeles exact cum a intrat în locuinţa bătrânei în seara comiterii violului, Mirel Fasolă le-a făcut un desen prin care a explicat că s-a dus mai întâi în cimitirul aflat în apropiere, apoi a intrat în grădina din spatele casei, a intrat în pod şi din pod în camera în care dormea mătuşa sa. Acestui indiciu i s-a adăugat şi un martor, care susţine că l-a văzut pe Fasolă, dar şi declaraţia mătuşei care a precizat că a reuşit să tragă masca de pe faţa agresorului, recunoscându-şi ruda.

 

Unul dintre suspecţi, eliminat în mod curios

Acest caz ar putea căpăta o turnură deosebită, mai ales că unul dintre suspecţii de la data comiterii faptei, din martie 2010, a fost eliminat din ecuaţie. Este vorba de Liviu Mistodie, un tânăr de 24 de ani, tot din Fântânele, care în acest moment se află în arestul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Suceava. Mistodie este acuzat că în noaptea de 

15/16 octombrie 2010 a intrat în casa unei bătrâne în vârstă de 82 de ani, din Vereşti, pe care ar fi violat-o şi apoi a ucis-o. Deşi iniţial a recunoscut crima, între timp suspectul a revenit asupra declaraţiei şi a venit cu alte versiuni. Violul a fost negat în permanenţă de Mistodie, iar anchetatorii încearcă să adune probe care să dovedească această acuzaţie.

În ceea ce priveşte violul asupra mătuşei lui Mirel Fasolă, trebuie spus că Liviu Mistodie a intrat în casa respectivă, amprentele sale fiind ridicate de la faţa locului. Totuşi, după ce Mistodie a recunoscut că a vizitat-o pe femeie, dar cu trei zile mai devreme de comiterea faptei, anchetatorii l-au scos dintre suspecţi şi l-au menţinut doar pe Mirel Fasolă. Între timp, în baza noilor probe depuse la dosar, este posibil ca totul să se întoarcă la 180 de grade.

 

Mistodie şi-a uitat telefonul la casa victimei

Liviu Mistodie se află în arest de aproape două luni. Poliţiştii au reuşit să-l prindă după ce au găsit în casa victimei din Vereşti telefonul mobil al tânărului. „Aveam nevoie de bani… pentru datorii”, s-a justificat Liviu Mistodie la acea vreme. Surse judiciare au arătat că tânărul nu a avut nici un fel de remuşcări după ce a violat-o şi omorât-o pe bătrâna de 82 de ani. Astfel, după comiterea oribilei fapte, Mistodie s-a dus acasă şi s-a culcat, ca şi când nimic nu s-ar fi întâmplat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Condamnat pentru că şi-a violat mătuşa, scos din arest de probele ADN.
 Vizualizări articol: 2517 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Condamnat pentru că şi-a violat mătuşa, scos din arest de probele ADN3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei