Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 13 nov 2010 - Anul XV, nr. 268 (4559)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Seminar de instruire

Olandezi experţi în siguranţa alimentelor au ţinut cursuri de instruire la trei unităţi de producţie din judeţ

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Trei experţi ai Autorităţii pentru Siguranţa Produselor şi Consumatorilor din Olanda au fost prezenţi în această săptămână în judeţ, unde au ţinut un curs de instruire cu medici veterinari din România, cursuri ţinute inclusiv la trei unităţi de producţie din Suceava. S-a întâmplat în cadrul etapei a III-a a unui proiect între Olanda şi România, proiect ce vizează instruirea şi specializarea medicilor veterinari români în sectoarele cărnii roşii, cărnii de pasăre, peştelui şi laptelui.     

Elevii experţilor au fost 38 de specialişti din cadrul Serviciilor de Igienă din ţară, inclusiv din cadrul Direcţiei Sanitar Veterinare Suceava, instruirea, desfăşurată în perioada 8-12 noiembrie, având mai întâi o componentă de pregătire teoretică, ţinută la Hotelul Bradul Călimani din Vatra Dornei, după care s-a trecut la partea practică a acţiunii.

S-au format trei echipe de lucru, conduse de cei trei experţi, care s-au deplasat la trei unităţi din judeţ, respectiv la SC Avastar SRL Roşcani - abator, SC Tudia SRL Grămeşti – unitate de procesare lapte şi SC Betty Ice SRL – fabrică de îngheţată. Aici, experţii olandezi le-au vorbit românilor despre standardele din mediul din care provin ei şi de exigenţele pe care le au în timpul controalelor, în urma acestui program, în cadrul căruia vor mai urma şi alte etape, medicii veterinari români urmând a deveni şi ei experţi la nivel comunitar.

„În 2005, când a debutat acest parteneriat, în judeţ aveam o singură unitate cu ştampilă ovală, care putea face comerţ intracomunitar. Menţionez că acum în judeţ funcţionează 29 de astfel de unităţi şi foarte curând vom depăşi pragul de 30. Oaspeţii olandezi au apreciat marile progrese făcute în judeţul nostru şi existenţa unor unităţi la cele mai înalte standarde”, ne-a declarat doctorul Petrea Dulgherul, şeful DSVSA Suceava.

El a mai ţinut să precizeze că după ce orele de instruire s-au finalizat, oaspeţii, atât colegii din ţară, cât şi experţii din Olanda, au fost duşi într-o excursie la mănăstirile din Bucovina.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Olandezi experţi în siguranţa alimentelor au ţinut cursuri de instruire la trei unităţi de producţie din judeţ.
 Vizualizări articol: 722 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Olandezi experţi în siguranţa alimentelor au ţinut cursuri de instruire la trei unităţi de producţie din judeţ0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei