Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 13 nov 2010 - Anul XV, nr. 268 (4559)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Statistică

2,78% din populaţia judeţului suferă de diabet

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În judeţ sunt înregistraţi 19.748 de bolnavi de diabet, dintre care 10.590 în mediul urban şi 9.158 în mediul rural, ceeea ce corespunde unui procent de 2,78 la sută de locuitori, a informat ieri, cu ocazia Zilei Mondiale a Diabetului, marcată în fiecare an pe data de 14 noiembrie, Direcţia de Sănătate Publică Suceava.

Potrivit unui comunicat transmis de purtătorul de cuvânt al instituţiei, Adrian Popescu, în primele nouă luni ale anului au fost depistate 1.344 de cazuri noi de diabet, dintre care 11 la grupa de vârstă 0-14 ani, 976 la grupa de vârstă 15-64 ani şi 357 la 65 şi peste 65 de ani. Dintre bolnavii nou diagnosticaţi cu această maladie, 104 sunt insulinodependenţi, iar 1.230 sunt noninsulinodependenţi. În primele nouă luni ale anului, din cauza diabetului au murit opt persoane.

 

“La nivel naţional, incidenţa acestei boli a crescut”

“Diabetul zaharat, o boală extrem de periculoasă prin complicaţiile pe care le dă, are o răspândire mondială semnificativă şi nu ţine cont de vârstă. La nivel naţional, incidenţa acestei boli a crescut. Incidenţa mare a diabetului face din această afecţiune o problemă de maximă importanţă socială, pentru că omul bolnav de diabet are anumite limite fizice care, inevitabil, determină limitări sociale şi profesionale. Pentru limitarea aspectelor sociale induse de diabetul zaharat, este nevoie de o implicare fermă a statului, a lumii medicale şi a societăţii civle pentru controlul acestui fenomen”, spune responsabilul de relaţiile cu presa al DSP.

 

Pliante informative şi teste pentru măsurarea glicemiei

Cu ocazia Zilei Mondiale a Diabetului, marcată duminică, 14 noiembrie, Direcţia Sănătate Publică Suceava a desfăşurat acţiuni de informare a populaţiei despre diabet, prin distribuirea a 2.000 de pliante, şi a utilizat 1.300 de teste pentru măsurarea gratuită a glicemiei. Acţiunile s-au adresat atât populaţiei tinere (elevi de la Postliceala Sanitară de Stat Suceava şi Postliceala Sanitară Cristiana Suceava, cât şi a populaţiei adulte şi vârstnice din localităţile Şerbăuţi, Bălcăuţi, Ciprian Porumbescu, Rădăuţi, Udeşti, Liteni şi Dorneşti.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 2,78% din populaţia judeţului suferă de diabet.
 Vizualizări articol: 767 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
2,78% din populaţia judeţului suferă de diabet3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei