Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 13 nov 2010 - Anul XV, nr. 268 (4559)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Escrocherii

Acuzaţi că au dat ţepe de sute de mii de euro la bănci

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Şapte suceveni au fost reţinuţi de structurile de combatere a crimei organizate, fiind acuzaţi că au dat ţepe la mai multe bănci, de sute de mii de euro, luând credite cu documente falsificate şi golind conturile mai multor clienţi, cu complicitatea unui funcţionar de bancă.

În urmă cu două zile, ofiţeri din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Bacău şi luptători ai structurilor de intervenţie rapidă a Jandarmeriei Bacău au descins la Suceava, efectuând trei percheziţii domiciliare pe raza municipiului reşedinţă de judeţ.

Sprijiniţi de ofiţeri ai BCCO Suceava, oamenii legii din Bacău au săltat nu mai puţin de 15 suceveni pe numele cărora au fost emise mandate de aducere de către Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Combatere a Criminalităţii Organizate şi Terorism (DIICOT) –Serviciul Teritorial Bacău.

Şapte dintre cei 15 suceveni şi-au petrecut noaptea în arestul poliţiei băcăuane, primind ordonanţe de reţinere pentru 24 de ore, iar alţi patru au fost lăsaţi să plece, însă împotriva lor s-a luat măsura obligării de a nu părăsi ţara pentru o perioadă de 30 de zile.

Ieri după-amiază, începând cu ora 14:00, cei şapte suceveni au fost aduşi în faţa judecătorilor Tribunalului Bacău cu propunere de arestare preventivă.

Potrivit listelor de judecată de la Tribunalului Bacău, cei şapte suceveni reţinuţi sunt: Ovidiu Stelian Năstase (38 de ani), Ioana Roxana Năstase (25 de ani), Cezar Romus Negriuc (30 de ani), Adrian Pîslaru (27 de ani), Gheorghiţă Pîţîliga (25 de ani), Mihai Ilie (41 de ani), Sorin Lupu (30 de ani). Ieri seară, magistraţii au decis să aresteze cinci dintre cei şapte suceveni. Singurii care au fost lăsaţi să plece acasă, cu interdicţia de a părăsi ţara sunt Mihai Ilie şi Sorin Lupu.

 

Au umblat la conturi, au luat cel puţin 14 credite cu acte false, dar şi telefoane de ultimă generaţie

Potrivit unui comunicat al DIICOT Bacău, în cursul anului 2010, gruparea sucevenilor a recrutat un funcţionar bancar, cu sprijinul căruia s-au obţinut informaţii confidenţiale despre conturile unor clienţi.

„Aceste conturi au fost fraudate prin obţinerea unor noi digi pasuri aferente conturilor titularilor, folosind în acest scop documente de identitate falsificate”, ne-a transmis, ieri, şeful DIICOT Bacău, procurorul Mihaela Munteanu, precizând că  prejudiciul constatat până în prezent, numai prin această metodă, este de peste 100.000 euro.

Aceeaşi grupare, susţin anchetatorii, a racolat mai multe persoane din medii defavorizate, pe numele cărora au întocmit documente fictive, cu care erau obţinute ulterior credite de consum şi nevoi personale.

„Până în prezent s-au obţinut probe privind contractarea a unui număr de 14 credite de acest gen”, a precizat Mihaela Munteanu.

Totodată, ne-a transmis procurorul şef al DIICOT Bacău, sucevenii se foloseau de documentele falsificate pentru a obţine şi contracte de telefonie mobilă prin care achiziţionau aparate telefonice scumpe, de ultimă generaţie, bunuri care, ulterior, erau împărţite între membrii grupării.

La destrămarea grupării şi documentarea activităţii infracţionale a membrilor ei au contribuit şi Serviciul Operaţiuni Speciale Bacău şi Serviciului de Supravegheri Operative şi Investigaţii Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Acuzaţi că au dat ţepe de sute de mii de euro la bănci.
 Vizualizări articol: 4046 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.20/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.2 din 10 voturi
Acuzaţi că au dat ţepe de sute de mii de euro la bănci4.2510

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei