Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 13 nov 2010 - Anul XV, nr. 268 (4559)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   12 imagini |   ø fişiere video

Succes

„Produs în Bucovina” a luat ochii bucureştenilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Bunătăţile bucovinene în materie de gastronomie au ajuns ieri în Capitală. Peste 24 de producători şi procesatori de carne şi lapte şi-au expus marfa în parcul “Alexandru Ioan Cuza” din sectorul trei în cadrul târgului de toamnă “Produs în Bucovina”, organizat de Consiliul Judeţean şi Asociaţia “Produs în Bucovina” în perioada 12-14 noiembrie. Alături de ei s-au aflat două asociaţii de producători de mere, două asociaţii de crescători de animale, doi apicultori, patru asociaţii de turism, Direcţia Silvică şi nouă meşteri populari. Bucureştenii veniţi în număr foarte mare la târg au putut cumpăra dar şi degusta cârnaţi, muşchiuleţi, pastramă, păstrăv afumat, sarmale, brânzeturi, ţuică, afinată, produse care s-au aflat la loc de cinste pe tarabele producătorilor suceveni în marea lor majoritate îmbrăcaţi frumos în costume populare. Cei care au avut inspiraţia să vină la deschiderea târgului “Produs în Bucovina” au putut urmări spectacole de muzică populară susţinute pe scena special construită pe care organizatorii au montat o casă tradiţională din lemn, dar şi concertul de clopote înregistrat la celebrele mănăstiri bucovinene şi care a fost proiectat pe ecranele mari amplasate în parc.

Ansamblul artistic “Ciprian Porumbescu”, Sofia Vicoveanca, Laura Lavric, Margareta Clipa, Angelica Flutur, Pamfil Roată, Ştefania Rareş, grupul „Copii Bucovinei” şi ansamblul popular din Fundu Moldovei au smuls ropote de aplauze de la publicul bucureştean.

Cei care nu au ajuns ieri în parcul IOR vor putea să urmărească astfel de spectacole şi în următoarele două zile. De la târg nu au lipsit buciumaşii şi fanfara care au încântat prin ţinută şi măiestrie. De asemenea, bucureştenii au putut vedea o stână bucovineană  şi au putut degusta balmoş, brânză şi caş. De remarcat organizarea ireproşabilă a evenimentului, dar şi vremea extraordinar de frumoasă care a făcut ca publicul să fie prezent în număr foarte mare.

 

Flutur, în suman şi cu traistă bucovineană

Sufletul acţiunii a fost chiar preşedintele Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur, care a urcat pe scenă îmbrăcat cu suman şi traistă bucovineană. Alături de el s-au aflat primarul sectorului trei, Liviu Negoiţă, celebrii actori Alexandru Arşinel, Vladimir Găitan şi Vasile Muraru, care au rădăcini bucovinene, mereu tânărul Florin Piersic, pus, ca de obicei, pe şotii şi glume, cascadorul Sobi Csech şi delegaţii ale Camerelor de Comerţ din Italia şi Franţa.

„Timp de trei zile vă prezentăm cele mai bune şi mai gustoase produse tradiţionale şi bio. Bucovina este patria produselor naturale. Avem 110 produse tradiţionale în catalogul naţional, avem meşteşugarii, avem o ofertă turistică de peste 400 de pensiuni cu 12.000 de locuri de cazare şi vă aşteptăm în Bucovina. Nu în ultimul rând am venit să vă anunţ că lansăm un nou proiect <Crăciun în Bucovina>, care va începe pe 5 decembrie şi va ţine până pe 7 ianuarie. Mulţumesc ansamblului <Ciprian Porumbescu> şi doamnei cântecului bucovinean Sofia Vicoveanca, omul cu care noi ne mândrim cel mai mult. Vreau să mulţumesc şi celorlalţi ambasadori, Laura Lavric şi Margareta Clipa, producătorilor şi procesatorilor. Vă invit să degustaţi din produsele noastre şi să ştiţi că nu aveţi nevoie de doctori. Mâncaţi cu încredere, că sunt produse sănătoase”, a fost mesajul transmis de Flutur bucureştenilor. El i-a oferit lui Liviu Negoiţă o machetă a mănăstirii Voroneţ.

 

Arşinel, Piersic, Găitan, Muraru l-au ajutat pe Flutur să promoveze Bucovina

Negoiţă s-a arătat extrem de bucuros că a putut găzdui “această manifestare extraordinară a Bucovinei” şi a promis că va oferi un spaţiu permanent judeţului Suceava în parcul IOR.

“Mă gândeam de ce nu am face un loc permanent în acest parc frumos în care să găsim produsele din Bucovina, să găsim tradiţiile Bucovinei, pentru că este o zonă cu care România se mândreşte. Aţi venit în mijlocul Bucureştilor, care, din punctual meu de vedere, suferă un pic datorită dezbaterilor cu un aer de sănătate pe care-l aşteptam demult”, a spus Negoiţă.

Alexandru Arşinel şi Vladimir Găitan le-a vorbit bucureştenilor despre Bucovina, despre oameni şi locuri, arătându-se mândri că s-au născut în această zonă.

“În tradiţia bucovineană sunt celebrele hramuri care se terminau cu o sfântă bătaie şi întotdeauna cei din Dolhasca o luau pe coajă de la bosâncenii din care mă trag şi mă mândresc. Un sat deosebit, cu nişte gospodari extraordinari. Legenda spune că ruşii, când au rupt frontul, au ocolit acest sat de bărbaţi foarte curajoşi şi au preferat să-l ocolească decât să aibă de a face cu nişte oameni care nu s-au supus niciodată. Ani de zile Bosanciul a avut aşa o aură şi un statut special. Sunt mândru că mă trag de acolo, dar nu e vorba numai de ast,a e vorba de toată Bucovina, care este un fel de catedrală sublimă.  Visez Bucovina, o iubesc şi aş vrea să mor acolo”, a spus Găitan.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Produs în Bucovina” a luat ochii bucureştenilor.
 Vizualizări articol: 1444 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.16/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.2 din 19 voturi
„Produs în Bucovina” a luat ochii bucureştenilor4.2519

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   BUCOVINA ..FRUMOS PLAI trimis de
(13 nov 2010, 17:25:24
POATE CA MII ANTIPATIC FLUTUR SI TOTI FLUTURASII LUI DIN PDL DAR ..FACE SI LUCRURI BUNE....CEL PUTIN LA SV AU FACUT CEVA...SI PT SCOATEREA SUCEVEI DIN ANONIMAT...
2.   BRAVO FLUTUR trimis de
(14 nov 2010, 15:02:32
DAR CU CORUPTIA DIN PRIMARIA SUCEVEANA CE FACI??? BURSUCU ASTA DE PRIMAR INCHIDE OCHIUL LA TOATE SMENURILE CARE SE FAC SUB ACOPERISUL PRIMARIEI!!!
A VAZUT CINEVA CE CASA IA FACUT GENERAL CONSTRUCT DOMNULUI SECRETAR CIUTAC? IN CENTRUL ORASULUI VIZAVI DE ANAF???? OARE TOATA LUMEA DOARME????
OARE AUTORIZATIILE DE CONSTRUCTIE CINE LE DA UNEI FIRME DE CONSTRUCTII????
3.   Bune rau trimis de
(14 nov 2010, 17:52:47
Intradevar sunt niste produse din carne si lapte bune de tot, preparate din carne, cu gust, cu aroma, cu miros puternic de te atrag spre pravalia respectiva numai daca treci prin fata usii, la fel cascavalul afumat sau neafumat dar fara E uri, ca si celelalte preparate,brinza buna de vaci, ce sa mai zic, nu se compara cu produsele care sunt prelucrate dupa tehnologiile moderne, produse care poti sa le tii pe post de bibelouri ca nu se strica de pline ce sunt de conservanti, coloranti, stabilizatori, emulsificatori s. a. E-uri.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei