Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 13 nov 2010 - Anul XV, nr. 268 (4559)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Răspuns ferm

Presupusul atentat la viaţa comisarului Fediuc, catalogat drept fabulaţie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Persoanele indicate de comisarul Nelu Fediuc ca posibili atentatori la viaţa sa spun că totul nu este decât o fabulaţie, cu unic scop denigrarea imaginii publice. Trei dintre aceste persoane şi-au exprimat indignarea vizavi de modul în care fostul şef al Sectorului Poliţiei de Frontieră Siret înţelege să împroaşte cu noroi şi au anunţat că la finalul cercetărilor pe care le efectuează procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Suceava intenţionează să-l dea în judecată şi să-i ceară despăgubiri.

 

„Acuzaţii foarte grave, fără nici o probă”

Stelu Ciobaniuc, una din persoanele indicate de comisarul Nelu Fediuc ca fiind în spatele tentativei de eliminare fizică a sa, a declarat că nu-şi dă seama cum a ajuns în această poveste.

„Pe mine mă surprinde această plângere, dar pot spune că procesomania este manifestarea unei boli, este o chestiune de psihiatrie. Acuzaţiile sunt foarte grave, făcute fără nici o probă”, a precizat Stelu Ciobaniuc. Acesta a spus că nu a avut nici un conflict cu Nelu Fediuc, deşi ambii locuiesc în Siret, şi nu-i poartă duşmănie.

Ciobaniuc s-a arătat deranjat şi de faptul că autorităţile sucevene nu stopează abuzurile şi crede că acest lucru se datorează relaţiilor pe care Nelu Fediuc le are prin diferite structuri.

„La DNA se ştie foarte bine că are un cumătru, soţia unei persoane importante de la DGA a lucrat în shop-ul pe care-l administra soţia lui Fediuc, aşa că cine să facă o anchetă serioasă?”, s-a întrebat Stelu Ciobaniuc.

 

Se cunoaşte cu Fediuc de 23 de ani

Un alt nume indicat de comisarul Fediuc în plângerea penală este al sireteanului Marius Adochiţei. Acesta a mărturisit că se cunoaşte cu Fediuc de 23 de ani, dar nu are idee ce anume l-a determinat pe ofiţer să vină cu astfel de acuzaţii.

„Nu-l înţeleg ce are cu mine. Poate că a încercat o anumită relaţie cu soţia mea şi nu i-a reuşit şi de atunci să-mi poarte pică. La final am să-l dau şi eu în judecată, pentru că acuzaţiile sale sunt total nefondate”, a spus Marius Adochiţei.

Audiat la Poliţie şi la Parchet în acest caz, Adochiţei şi-a exprimat nedumerirea pentru neimplicarea structurilor locale în ceea ce se petrece la Siret, în probleme cu adevărat serioase şi grave.

 

Călinescu: „Fediuc este singurul în măsură să argumenteze ce spune”

Fost coleg cu Nelu Fediuc la Sectorul Poliţiei de Frontieră Siret, subcomisarul George Călinescu a declarat doar atât: „Afirmaţiile sunt ale lui Nelu Fediuc şi el este singurul în măsură să argumenteze ce spune”.

Celălalt poliţist de frontieră implicat în acest scandal, inspectorul Gheorghe Irimescu, a mers pe aceeaşi idee: „Nelu Fediuc ştie cel mai bine ce probe are. Altceva nu mai am ce comenta”.

Ieri l-am contactat şi pe comisarul Fediuc, în speranţa că va aduce mai multe lămuriri cu privirile la acuzaţiile privind planul de atentat la viaţa sa. „Lăsaţi-mă să citesc ziarul şi apoi pot să spun mai multe”, a fost declaraţia lui Nelu Fediuc, care apoi nu a mai răspuns la telefon.

 

Ancheta, în curs la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Suceava

Comisarul Nelu Fediuc a depus anul trecut o plângere penală în care indică cinci persoane drept complotişti la viaţa sa. Persoanele vizate sunt Gheorghe Irimescu, inspector în cadrul Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră (IJPF) Suceava, George Călinescu, subcomisar la IJPF Suceava, respectiv Marius Adochiţei şi Stelu Ciobaniuc, din Siret, respectiv Constantin Răileanu, din Mihăileni-Botoşani. În sesizarea depusă la Parchet, Nelu Fediuc arată că după audierea unei femei, care-l acuzase de viol, aceasta şi-ar fi schimbat declaraţiile.

„Aceasta şi-a modificat plângerea şi a arătat că în realitate a fost constrânsă să facă denunţul calomnios şi de asemenea a arătat că cei cinci învinuiţi i-au spus să caute persoane de origine moldovenească pentru a-mi provoca un accident rutier în care să-mi pierd viaţa contra unei sume de 30.000 de euro. De asemenea, cei cinci învinuiţi au mai spus că au pregătit un autoturism marca Audi de culoare neagră pe care cetăţenii moldoveni urmau să-l folosească pentru a intra în coliziune directă cu mine, accidentându-mă când mă aflam pe strada sau pe trotuar”, se arată în plângerea depusă de comisarul Nelu Fediuc. Dosarul se află în lucru la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Suceava, iar persoanele indicate de Nelu Fediuc au fost deja audiate, urmând ca procurorii să dea în scurt timp şi o soluţie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Presupusul atentat la viaţa comisarului Fediuc, catalogat drept fabulaţie.
 Vizualizări articol: 2681 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.20/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.2 din 5 voturi
Presupusul atentat la viaţa comisarului Fediuc, catalogat drept fabulaţie4.255

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Presupusul atentat trimis de
(13 nov 2010, 18:46:35
tu sandrino l-ai facut vedeta pe acest FEDIUC asa cum a facut-o Bote pe Bianca ,dar cel putin ea face mai muti bani ,oare nu se gaseste o persoana care sa-l cizeleze si pe Fediuc sa poata ajunge si el in revite ori ziare de autienta mai larga sau poate sa-l invitre Capatos la el in emisiune asa o ajunge o mare VEDETA

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei