Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 30 oct 2010 - Anul XV, nr. 256 (4547)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Vizită

Principele Radu şi Principesa Margareta au vizitat trei unităţi de învăţământ din judeţ

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Încă de la orele dimineţii de ieri, elevii de la Şcoala cu clasele I-VIII Nr. 4 „Regina Elisabeta” din Rădăuţi discutau despre faptul că în şcoala lor va fi o vizită de „grad 0”, după cum spunea un pici de clasa a II-a. În jurul orelor 15.30. dintr-o limuzină au coborât Alteţa Sa Regală Radu, Principe al României, şi ASR Principesa Margareta de România. Reprezentanţii Familiei Regale au onorat o promisiune făcută încă de anul trecut, odată cu atribuirea numelui de „Regina Elisabeta” şcolii din municipiul Rădăuţi. Principele şi Principesa au fost întâmpinaţi cu pâine şi sare, apoi, după ce au trecut printr-un cordon de copii, au vizitat unitatea de învăţământ şi au participat la o întâlnire cu elevii, părinţii şi cadrele didactice de la şcoala rădăuţeană.

„În anul 2009, Şcoala cu clasele I-VIII Nr. 4 din Rădăuţi a primit numele de <Regina Elisabeta>, ca o revenire la numele vechi din perioada interbelică, „Elisabeta Doamna”. Acest lucru s-a făcut cu acordul Casei Regale şi în suita de activităţi pe care le-am derulat atunci, respectiv informarea părinţilor şi a elevilor în legătură cu Casa Regală şi cu activitatea Reginei, întâlniri între generaţii, am avut stabilită şi o întâlnire cu Alteţa sa Regală, Principele Radu. Din motive obiective, şcoala era în reabilitări şi modernizări, întâlnirea nu a mai avut loc atunci, însă am programat-o, de comun acord, pentru astăzi (n.r ieri). Între timp am fost la Palatul Elisabeta la jubileul Principelui şi atunci am primit confirmarea vizitei. Întâlnirea de astăzi a cuprins un tur al şcolii şi o întâlnire cu cadrele didactice şi copiii, ocazie cu care ne-am prezentat rezultatele unităţii noastre, întâlnire care s-a încheiat cu un discurs susţinut de Principele Radu”, a declarat directorul Şcolii cu clasele I-VIII Nr.4 „Regina Elisabeta” din Rădăuţi, Marcela Ţugulea.

Tot ieri, Principesa Margareta a României şi Principele Radu au vizitat Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare” Suceava şi Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava. Alteţele lor s-au întâlnit, în aula Colegiului „Ştefan cel Mare”, cu profesori şi elevi. Principele Radu le-a vorbit ştefaniştilor despre performanţă, despre valori.

„Şcoala este un loc în care, în primul rând, trebuie să predomine calitatea, prestigiul, nu cantitatea”, a spus Principele Radu. Oaspeţii au vizitat colegiul, s-au închinat în capela liceului şi au dat autografe. Directorul Colegiului Naţional „Ştefan cel Mare”, Dan Popescu, le-a arătat Alteţelor Lor placa omagială care marchează 150 de ani de la înfiinţare, mărturie a jubileului.

Principesa Margareta a României şi Principele Radu au primit o plachetă omagială din partea conducerii Colegiului „Ştefan cel Mare” Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Principele Radu şi Principesa Margareta au vizitat trei unităţi de învăţământ din judeţ.
 Vizualizări articol: 789 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Principele Radu şi Principesa Margareta au vizitat trei unităţi de învăţământ din judeţ3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei