Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 30 oct 2010 - Anul XV, nr. 256 (4547)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Social

5.000 de suceveni vor să fie şomeri numai pentru a beneficia de ajutoare sociale

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Numărul şomerilor din judeţul Suceava este îngroşat de persoanele care nu vor să se angajeze şi care preferă acest statut doar pentru a beneficia de ajutoarele sociale acordate de stat. Afirmaţia îi aparţine directoarei Agenţiei Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă Suceava, Aurelia Focşa, care a precizat că aproximativ 5.000 de persoane din judeţul Suceava nu vor să lucreze, venind la instituţia pe care o conduce doar pentru a obţine documentaţia necesară obţinerii ajutoarelor sociale. Aurelia Focşa a spus că aceste persoane fac parte din rândul şomerii neindemnizaţi, o mare parte dintre aceştia fiind persoane care nu au lucrat niciodată, romi sau persoane din mediul rural.

„Aceştia se înregistrează la instituţia noastră fără a avea intenţia şi determinarea de a se angaja, constrânşi doar de faptul ca nu pot beneficia de ajutorul social acordat de primării dacă nu se înregistrează ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă”, a spus directorul AJOFM Suceava.

 

A crescut numărul şomerilor care primesc indemnizaţii de la stat

Focşa a mai adăugat că în cursul acestui an s-a înregistrat, pe piaţa muncii locale, schimbarea raportului dintre şomerii indemnizaţi şi cei neindemnizaţi. Ea a precizat că, dacă în anul 2007, în care s-a înregistrat cea mai mică rată a şomajului, ponderea şomerilor indemnizaţi, din numărul total al şomerilor înregistraţi la AJOFM Suceava, era de 40%, la începutul anului 2010 aceasta a crescut la 64%.

„Din cei 19.490 de şomeri înregistraţi la AJOFM Suceava la data de 30 septembrie 2010, 8.282 sunt şomeri indemnizaţi, reprezentând 42% din totalul şomerilor”, a declarat Aurelia Focşa.

Ea a mai spus că forţa de muncă înregistrată la AJOFM Suceava se caracterizează printr-un nivel scăzut de instruire şi o slabă pregătire profesională. Astfel, din punct de vedere al distribuţiei şomerilor pe niveluri de instruire, s-a constatat că din numărul total de 19.490 şomeri înregistraţi la sfârşitul lunii septembrie a.c., 69% sunt persoane cu nivel de instruire primar, gimnazial şi profesional, 24% sunt persoane au studii liceale şi postliceale şi doar 7% sunt persoane care au urmat cursuri universitare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 5.000 de suceveni vor să fie şomeri numai pentru a beneficia de ajutoare sociale.
 Vizualizări articol: 1291 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
5.000 de suceveni vor să fie şomeri numai pentru a beneficia de ajutoare sociale5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Niste ... puturosi!!! trimis de
(30 oct 2010, 13:01:44
Poate daca i-ar pune la treaba pe astia ce primesc bani degeaba (sa-i puna la treaba pe bune, nu doar pe hartie) atunci ar fi si satele si orasele mai curate sau ar fi mai putini asistati social. Suntem prea saraci sa tinem o turma de lenesi in spate!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei