Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 30 oct 2010 - Anul XV, nr. 256 (4547)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Sărbătoare

Nuntă de aur la Şcheia cu primar în rol de naş şi consilieri vătăşei

Duminică, 31 Octombrie 2010 (13:58:37)

Un număr de 23 de cupluri din comuna Şcheia care au împlinit 50 de ani de la căsătorie au fost sărbătorite duminică de către întreaga comunitate. Primăria le-a organizat „nunta de aur”, la care primarul Vasile Andriciuc a jucat rolul de naş mare, viceprimarul Ioan Scotniţchi -naş mic iar consilierii locali au fost vătăşei (nr. flăcău care pofteşte oaspeţii la nuntă şi are anumite obligaţii în timpul ceremoniei). Cuplurile, majoritatea îmbrăcate în costume populare, şi-au reînnoit jurămintele la biserica „Buna Vestire” din satul Şcheia în faţa preoţilor din toată comuna, care au oficiat o slujbă de mulţumire pentru exemplul pe care-l dau tinerelor generaţii şi pentru tot ce au făcut în folosul comunităţii de-a lungul anilor. Masa, dansul şi felicitările au avut loc la pensiunea Ambiance, acolo unde Primăria şi Consiliul Local, cu ajutorul sponsorilor, au organizat „nunta de aur” în cele mai mici detalii. Mâncare ca la o nuntă obişnuită, băutură, fanfară, furatul miresei, tot tacâmul. Naşul mare şi naşul mic nu s-au sfiit să invite la dans miresele aflate în putere creând o atmosferă nostalgică celor 23 de cupluri sărbătorite. Cuplurile de aur au primit diplome de excelenţă, miresele câte un trandafir iar „ginereii”, după cum s-a exprimat primarul Andriciuc, câte o sticlă de şampanie. „Am încercat să le creăm o atmosferă care să le aducă aminte de momentul în care s-au căsătorit. Ei sunt pentru noi toţi un exemplu şi un model de convieţuire de la care avem ce învăţa”, a declarat Andriciuc. De menţionat că cele 23 de cupluri de aur sărbătorite duminică au în total 54 de copii şi 83 de nepoţi şi strănepoţi. Cea mai în vârstă este familia Păcurari, soţul Mihail Emilian având 86 de ani iar soţia Lucreţia 78 de ani. La polul opus se situează familia Goraş, soţul Traian având numai 71 de ani iar soţia Eugenia 68. Primăria comunei Şcheia a organizat „nunţi de aur” pentru 223 de familii care însumează în total 540 de copii, 1.027 de nepoţi şi 206 strănepoţi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nuntă de aur la Şcheia cu primar în rol de naş şi consilieri vătăşei.
 Vizualizări articol: 1037 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Nuntă de aur la Şcheia cu primar în rol de naş şi consilieri vătăşei3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei