Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 30 oct 2010 - Anul XV, nr. 256 (4547)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Atitudine

ITM Suceava, locul unde orgoliile şefului bat interesele instituţiei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Aflat pentru a doua oară în ultimele luni la conducerea Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Suceava, tânărul director al instituţiei, Gabriel Harja, pare să nu realizeze prea bine importanţa postului pe care îl ocupă. Cel puţin aceasta este concluzia pe care am tras-o după ce acesta a refuzat ostentativ să ofere detalii despre un grav accident de muncă.

În cursul zilei de joi, un bărbat în vârstă de 51 de ani, care lucra ca operator de bandă rulantă la o societate din Fălticeni, a rămas fără un braţ după ce a alunecat de pe o platformă, iar mâna i-a fost prinsă într-o bandă transportatoare de beton. Conform procedurilor, la faţa locului au ajuns inspectori de la ITM Suceava, care au demarat o anchetă preliminară. Logic şi firesc, aşa cum se procedează de fiecare dată, am încercat să aflăm detalii despre accident de la ITM Suceava, în acest sens contactându-l pe şeful instituţiei.

 

O atitudine de neînţeles

Iritat de telefon, Harja a avut din primul moment o atitudinea ostilă. Ne-a spus că se află la o şedinţă în afara judeţului, nu are detalii despre accident şi ne-a spus că nu ne poate ajuta. Rugat să delege un coleg aflat la sediul instituţiei, pentru a primi câteva informaţii, acesta a mai spus că şeful Serviciului Sănătate şi Securitate în Muncă din cadrul ITM Suceava, inspectorul Florin Moisa, este la aceeaşi şedinţă şi nu mai este altcineva abilitat să discute cu presa. Ne-a spus totuşi că ne va contacta altcineva, însă acest lucru nu s-a mai întâmplat.

Putem astfel trage concluzia că şeful ITM Suceava nu este câtuşi de puţin interesat de un grav accident de muncă, în urma căruia un om va rămâne infirm, atitudinea sa fiind extrem de departe de transparenţa de care ar trebui să dea dovadă un director, în primul rând din respect pentru oamenii direct implicaţi în această dramă. Trebuie spus că reprezentanţi ai ITM Suceava au fost la faţa locului, au „şoptit” şi câteva detalii presei despre accident, însă o poziţie oficială nu a putut fi obţinută, tocmai din cauză că directorul a fost mult prea ocupat cu alte probleme.

 

De ce s-a supărat directorul Harja?

În trecut, atitudinea directorului Gabriel Harja faţă de Monitorul de Suceava era una normală, de colaborare între o instituţie publică şi un mijloc de informare în masă. Recent, în ziarul nostru a fost publicat un material în care acesta a ieşit puţin „şifonat”. Atunci, contactat telefonic, el i-a spus unui redactor că în cadrul instituţiei pe care o conduce nu se face grevă, fapt contrazis de realitate, o jumătate de oră mai târziu.  

Dacă acesta este motivul supărării, îl rugăm pe Gabriel Harja să nu confunde lucrurile şi îl sfătuim să pună pe primul plan interesele instituţiei şi nu propriul orgoliu, ITM Suceava având obligaţia de ancheta şi a oferi detaliile care pot fi date publicităţii în cazul unui accident de muncă, în primul rând din respect pentru opinia publică.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului ITM Suceava, locul unde orgoliile şefului bat interesele instituţiei.
 Vizualizări articol: 4494 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 16 voturi
ITM Suceava, locul unde orgoliile şefului bat interesele instituţiei4.0516

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Mai cetinel d-le ziarist trimis de
(30 oct 2010, 18:30:25
D-le Paiu si dvs.sunteti f. tanar si fara experienta si nu stiu daca te ridici la nivelul unui sef de institutie ca sa poti sa comentezi.
Probabil sunt impuse niste limite in informatii date celor multi.
2.   Pentru ZAZA 12 trimis de
(30 oct 2010, 19:45:22
ma mir ca se gasesc destui sa faca comentarii aiurea,domnule daca vrei sa stii ce sa intamplat la falticeni si de ce se musamalizeaza,iti spun eu-patronul este un impostant om de afaceri membru si sustinator pdl,domnul director de la itm raspunde in fata domnului Flutur iar ordinele sunt sa nu se dea nici o masura,ce cauta un sofer la banda transportatoare iti spun eu acest lucru il facem toti soferi de acolo,e clar,nu putem spune nimic,pentru ca altfel am fi dati afara
3.   Pt d-l Popescu trimis de
(30 oct 2010, 21:41:01
Scuze, dar totul se poate interpreta.
4.   Itm lasa-ne trimis de
(30 oct 2010, 22:12:52
e clar ca e rea vointa. inspectorii itm oricum sunt cu pluta. prin oras, lucreaza 50 de firme numai la izolarea exterioara a blocurilor si nici una nu respecta normele de protectie privind lucru la inaltime. E doar un exemplu.
Codul de munca este calcat flagrant in picioare de majoritatea angajatorilor si face cineva ceva?! Salariatul treuie sa inghita, ca, deh, numa somer sa nu fii in ziua de azi, iar patronul profita din plin de situatia asta.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei