Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 28 oct 2010 - Anul XV, nr. 254 (4545)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Grevă generală

Profesorii închid azi şcolile din judeţ

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cadrele didactice din judeţul Suceava trag astăzi obloanele în majoritatea unităţilor de învăţământ şi timp de o zi se vor afla în grevă generală. Sistemul educaţional sucevean e zguduit zilele acestea de proteste. Unii dascăli au ales să intre în grevă japoneză, alţii au decis să facă grevă generală pentru o zi, iar la Fălticeni, la Colegiul Tehnic „Mihai Băcescu”, o profesoară a ales o cale de protest şi mai dură, iar de vinerea trecută se află în greva foamei.

Pe parcursul săptămânii trecute şi în primele zile ale acestei săptămâni, în majoritatea şcolilor din judeţ au avut loc întâlniri sindicale, s-au purtat discuţii şi s-a organizat un referendum pentru consultarea dascălilor în vederea declanşării grevei generale de o zi.

Liderii de sindicat de la nivel judeţean au declarat că majoritatea cadrelor didactice au optat pentru intrarea în grevă generală.

 

Elevii sunt sfătuiţi să rămână acasă

Greva generală a cadrelor didactice din judeţ are loc în ziua în care Guvernul îşi asumă răspunderea pe noua Lege a Educaţiei, lege cu care profesorii nu sunt de acord. Acesta este unul dintre motivele declanşării grevei generale, dar lor li se mai adaugă şi altele, printre care diminuarea salariilor din educaţie cu 25% începând cu luna iulie, dar şi solidaritatea cu profesoara Viorica Ioniţe de la Colegiul Tehnic „Mihai Băcescu” din Fălticeni, care de vinerea trecută se află în greva foamei. Tot în semn de solidaritate cu profesoara aflată în greva foamei, în această săptămână, cadrele didactice au fost în grevă japoneză şi au purtat banderole albe la mână.

Preşedintele Sindicatului Judeţean „Spiru Haret” din Suceava, Constantin Cernica, a declarat că „greva se va desfăşura pe tot parcursul zilei, profesorii nu vor intra la ore, iar elevii sunt sfătuiţi să rămână acasă. În unităţile de învăţământ va fi prezentă acea comisie de grevă, aşa cum prevede legea”.

 

Membrii Sindicatului „Bucovina - Rădăuţi”, în grevă japoneză de două ore

Dacă sindicaliştii de la „Spiru Haret” au decis să intre în grevă generală, cei de la Sindicatul „Bucovina-Rădăuţi” au optat pentru greva japoneză de doar două ore.

 Preşedintele sindicatului „Bucovina-Rădăuţi”, Gheorghe Şorodoc, a declarat că „membrii de sindicat din toate şcolile au fost consultaţi şi au optat pentru grevă japoneză de două ore în intervalul 11:00-13:00”. Dascălii vor purta banderole albe la mâini. Potrivit liderului de sindicat Gheorghe Şorodoc, „cadrele didactice nu au dorit să intre în grevă generală, întrucât nu ar rezolva cu nimic situaţia, iar ei nu şi-ar primi banii pentru ziua de grevă generală”.

Preşedintele Uniunii Judeţene a Sindicatelor din Învăţământ, Sport, Cultură şi Protecţia Copilului Suceava, afiliat la nivel naţional la „Cartel Alfa”, Traian Pădureţ, a declarat că „majoritatea dascălilor membri în acest sindicat au optat pentru intrarea în grevă”. De asemenea, membrii acestui sindicat, nu numai cadre didactice, ci şi angajaţi din alte instituţii bugetare, au fost ieri în grevă japoneză.

La Inspectoratul Şcolar Judeţean au ajuns ieri informări din partea sindicatelor privind declanşarea grevei generale. Purtătorul de cuvânt al instituţiei, Laura Hacman, a declarat că „numărul exact al cadrelor didactice aflate în grevă generală se va afla mâine, (n.r. azi), când se vor face raportările din şcoli”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Profesorii închid azi şcolile din judeţ.
 Vizualizări articol: 2912 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 7 voturi
Profesorii închid azi şcolile din judeţ5.057

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei