Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 28 oct 2010 - Anul XV, nr. 254 (4545)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Lucrări

Consolidarea podului de la Burdujeni va fi gata la sfârşitul lunii noiembrie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Lucrările de consolidare a podului de peste râul Suceava din apropierea Bazarului din Suceava vor fi finalizate până la sfârşitul anului 2010. Anunţul a fost făcut de primarul Sucevei, Ion Lungu, care a inspectat împreună cu preşedintele Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur, lucrările pe care firma Colas Iaşi le face în zona podului. Lungu a amintit că Executivul a alocat pentru aceste lucrări suma de două milioane de lei (20 de miliarde de lei vechi), în timp ce municipalitatea a contribuit cu un milion de lei. El a spus că până la mijlocul săptămânii viitoare vor fi finalizate lucrările de deviere a cursului râului Suceava, după care vor începe intervenţiile în vederea consolidării pilonului de pod afectat.

„Aici se fac lucrări pregătitoare în ideea de a devia albia râului Suceava pentru ca pilonul să rămână liber. Din păcate trebuia intrat în albia râului mai demult. Nu aruncăm vina pe altcineva, dar era problema Apelor Române, pentru că ei administrează tot ce înseamnă ape în această zonă”, a spus Lungu.

El a mai adăugat că după consolidarea pilonului, în primăvară vor începe lucrările în vederea ridicării porţiunii de pod care s-a lăsat cu câţiva centimetri.

„Lucrările au demarat în forţă, se lucrează bine şi sper ca până la sfârşitul lunii noiembrie să putem termina prima etapă, cea mai importantă, de consolidare a pilonului pentru salvarea podului de la prăbuşire”, a declarat Ion Lungu.

În acelaşi timp, preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a spus că în urma discuţiilor avute cu premierul Emil Boc, acesta a înţeles necesitatea alocării în regim de urgenţă a fondurilor necesare pentru consolidarea podului de la Burdujeni.

 

Podul de la Vereşti ar putea fi refăcut cu bani din Fondul de Solidaritate al UE

Flutur a amintit că inundaţiile din cursul acestui an au provocat pagube mari la podurile din judeţ, amintind şi de cazul podului din comuna Dorneşti, unde o porţiune a acestuia s-a prăbuşit în apele râului Suceava.

„Aici, la podul de la Burdujeni, este doar un început pentru a se opri tasarea în continuare a pilonului. Important este că s-a acţionat la timp, domnul primar Ion Lungu a cerut la timp fonduri şi a fost ascultat. Probabil că vor trebui făcute şi praguri de fund pentru ca apa să fie dirijată în mod corespunzător şi eu cred că vom continua anul viitor aceste lucrări, împreună cu Apele Române”, a spus Flutur.

Pe de altă parte, şeful administraţiei judeţene a spus că alte două poduri de peste râul Suceava distruse de inundaţiile din acest an, din Vereşti şi Liteni, ar putea fi refăcute cu bani din sumele care ar urma să fie alocate României din Fondul de Solidaritate al Uniunii Europene.

„Numai podul de la Vereşti înseamnă 40 de miliarde de lei vechi. Şi România mizează pe 27 de milioane de euro pentru toată ţara. Dacă de aici Sucevei i se vor acorda câteva milioane de euro, atunci urgenţele vor fi obligatoriu în zona Vereşti”, a spus şeful administraţiei judeţene.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Consolidarea podului de la Burdujeni va fi gata la sfârşitul lunii noiembrie.
 Vizualizări articol: 975 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 6 voturi
Consolidarea podului de la Burdujeni va fi gata la sfârşitul lunii noiembrie3.056

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei