Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 20 oct 2010 - Anul XV, nr. 247 (4538)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Întârziere costisitoare

Spaniolii de la Dytras ar putea fi nevoiţi să vină cu bani de acasă pentru a moderniza staţia de epurare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Constructorii spanioli ai firmei Dytras ar putea fi obligaţi să suporte din bani proprii cheltuielile de finalizare a modernizării staţiei de epurare din lunca Sucevei, dacă municipalitatea suceveană va pierde finanţarea europeană, pentru că s-a depăşit termenul limită de execuţie.

În urma analizării situaţiei de lucrări de la staţia de tratare-epurare, la comandamentul ISPA de ieri dimineaţă, s-a ajuns la concluzia că deşi ritmul lucrărilor s-a înteţit, firma Dytras nu are deloc şanse să finalizeze lucrările până la 31 decembrie 2010, când expiră termenul impus prin contractul de finanţare ISPA.

Cu toate acestea, viceprimarul Sucevei Viorel Seredenciuc consideră că lucrările ISPA de la staţia de tratare a apelor uzate vor putea fi finalizate, în cele din urmă, în prima parte a anului 2011.

“Deşi ritmul de lucru a fost accentuat în ultima vreme, s-ar părea că, în acest an, nu vor fi încheiate toate lucrările. Vor fi finalizate doar intervenţiile care ţin direct de procesul tehnologic, finisajele urmând a fi făcute imediat după începerea anului 2011. Mai nou, se pot obţine prelungiri la finanţarea lucrărilor ISPA, dacă motivele sunt întemeiate. Dacă nu mai primim fonduri nerambursabile pentru ce fac după data de 31 decembrie 2010, nu au decât să facă din banii lor. Noi i-am împins mereu de la spate să facă mai repede”, a declarat Viorel Seredenciuc.

Din cauza temperaturilor scăzute din această perioadă a anului, anul acesta nu vor putea fi făcute probele noului flux de tratare-epurare, care implică purificarea apei cu colonii de bacterii speciale, care necesită temperaturi mai mari pentru a se putea dezvolta.

Interesant este că anul trecut cei de la Dytras erau daţi ca model pentru seriozitatea cu care făceau lucrările din proiect, mai ales că ajunseseră să facă aproape 70% din lucrările ce le-au fost atribuite, pentru ca anul acesta să fie codaşi la toate termenele de execuţie, fiind necesară o monitorizare specială atât din partea, a ACET, cât şi a firmei de consultanţă, Eptisa, pentru a-i determina să se ţină de treabă. Pentru modernizarea staţiei de tratare-epurare a apelor uzate din municipiul Suceava au fost alocate fonduri nerambursabile de 13,66 milioane de euro în cadrul proiectului ISPA.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Spaniolii de la Dytras ar putea fi nevoiţi să vină cu bani de acasă pentru a moderniza staţia de epurare.
 Vizualizări articol: 1421 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Spaniolii de la Dytras ar putea fi nevoiţi să vină cu bani de acasă pentru a moderniza staţia de epurare3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   S-au dat si ei dupa români! trimis de
(20 oct 2010, 17:11:43
S-au dat si ei dupa români! Raul se prinde repede...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei