Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 20 oct 2010 - Anul XV, nr. 247 (4538)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Câini roşi pe dinăuntru

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Când vine vorba despre peluzări rămân fără cuvinte. Fără cuvinte din dicţionar. Animale nu pot fi numiţi, fiindcă acele animale ucid de foame, nu din plăcere. Degeaba se face apel la raţiune, de unde raţiune la acefali?! Acum câţiva ani scriam tot aici despre cum dezaxaţii au terorizat un tramvai întreg, umplând de sânge o tânără şi pe fratele ei minor. Agresiunile în zilele de meci ar trebui să aibă circumstanţe agravante, să se judece precum furturile la cutremur sau în vreme de război. Este adevărat că au fost cazuri când forţele de ordine au acţionat cu violenţă disproporţionată, iar atunci cad victime colaterale şi unii suporteri mai rezervaţi, dar care cauţionează comportamentul „liderilor” fie şi prin simpla lor dorinţă de apartenenţă la acel grup. Poate aţi observat că de ceva vreme peluzării dinamovişti se bat şi între ei. Mi-ar fi plăcut să cred că unii s-au săturat de dictatura violenţei şi doresc să se separe. Aiurea, aflu că de fapt la mijloc este numai caşcavalul. Adică unii vor şi ei o felie din marafeţii cu care boşii dinamovişti ung torţionarii-şefi. E o cloacă de care s-au scârbit suporterii rezonabili, fără vreo apartenenţă. Nu trebuie să se mai mire nimeni că în Groapă suflă vântul.

Tot ca ecou al meciului care terorizează locuitorii din jurul celor două stadioane, aflu că arbitrul Avram, fiul tatălui său sus-pus, a fost găsit vinovat de neacordarea altor două lovituri de la 11 metri! Păi în cazul ăsta de ce nu s-a trecut direct la lovituri de departajare?! Eu m-aş situa cu reproşurile de partea cealaltă... În sensul în care l-aş fi acordat doar pe cel provocat de Tătăruşanu. La Apostol a fost clar lipsă de intenţie şi nici nu a salvat vreun gol cu acea intervenţie. Faza cu Ricardo şi Mărgăritescu a fost foarte încâlcită, nu se poate da un verdict sigur nici după reluări, iar directivele sunt clare: nu dai penalty dacă nu eşti sigur de ceea ce ai văzut. Iar Avram a văzut invers, fiind mai bine plasat decât oricare dintre noi şi implicit decât cei care l-au judecat. Mai rămâne doar cel neacordat lui Torje... Aici, teoretic, e vorba de o imprudenţă, e pe linie, s-ar putea da. Dar atacul este clar la minge, gheata lui Latovlevici e la nivelul solului, în schimb Torje nu catadicseşte să ridice piciorul nici cât i-ar fi necesar să păşească. Se lasă agăţat ca o piţi la Bamboo. Nu ăsta e spiritul jocului, dacă eşti fotbalist adevărat te lupţi ca să continui faza, nu cazi ca o cortină peste un show ieftin. Cum a fost dealtfel întregul „el clasico”!

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Câini roşi pe dinăuntru.
 Vizualizări articol: 823 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Câini roşi pe dinăuntru0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   STELISTI DEGHIZATI!!! trimis de
(20 oct 2010, 18:42:05
MI se face rau cand vad anumiti ziaristi si comentatori de fotbal pozand in impartiali ,in realitate fiind cred legitimati la steaua sau cel putin umbla cu colinda la BECALI ...
Comentariu in timpul meciului "jocul frumos de pase al stelei".........."greseala grava de arbitraj'.... si cate si mai cate.
Aveam alta parere si despre dl. MANTA dar vad ca de la subiectul cu acei cercopiteci (apropo sunt chiar de condamnat),sare repede sa-i cante struna STELEI....doar doar o citi cineva de la club articolul si............se va tine cont la impartirea plicurilor!!!
DEZGUSTATOR!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei