Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 20 oct 2010 - Anul XV, nr. 247 (4538)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Sub necesar

Alte şase microbuze şcolare ar putea ajunge în judeţul Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În perioada următoare, la Bucureşti se va desfăşura licitaţia naţională pentru achiziţionarea de microbuze pentru transportul elevilor. La nivel naţional se estimează că se vor achiziţiona 160 de microbuze şcolare, care apoi vor fi redistribuite în ţară. Şeful Inspectoratului Şcolar Suceava, Petru Carcalete, a declarat că „la Suceava ar putea ajunge cinci-şase microbuze noi destinate transportului de elevi”. Cu toate acestea, numărul de microbuze este sub efectivul necesar, în judeţ fiind nevoie de alte 32 de maşini, pentru a asigura transportul elevilor navetişti la şcoală.

Aproape 7000 de elevi şi preşcolari din judeţul Suceava sunt transportaţi zilnic la cursuri de 75 de microbuze şcolare repartizate de către Ministerul Educaţiei în judeţ.

Microbuzele şcolare se află în administrarea primăriilor din localităţile în care se folosesc şi transportă zilnic elevi la şcoală şi de la şcoală, în mai multe schimburi. În medie, în fiecare zi, un microbuz şcolar transportă aproximativ 80 de elevi din judeţ. Unii elevi sunt luaţi chiar de acasă şi duşi la şcoală cu microbuzul, în timp ce alţii, înainte de ajunge la microbuz au de parcurs, pe jos, kilometri buni. Este vorba despre elevi de şcoală gimnazială din zone izolate ale judeţului Suceava. De exemplu, elevii de gimnaziu din Costileva de Sus trebuie să meargă şapte kilometri pe jos şi apoi alţi şapte kilometri cu microbuzul până la şcoala din Ulma.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Alte şase microbuze şcolare ar putea ajunge în judeţul Suceava.
 Vizualizări articol: 1252 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Alte şase microbuze şcolare ar putea ajunge în judeţul Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei