Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 20 oct 2010 - Anul XV, nr. 247 (4538)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Concentrare

Lucrările ISPA vor fi restrânse la doar trei străzi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Conducerea Primăriei Suceava vrea “să pună biciul” pe spinarea constructorilor ISPA şi să-i determine să isprăvească odată lucrările pe care le-au tot început în diverse părţi ale oraşului, fără a le mai finaliza, încât în urma lor arată de parcă ar fi venit potopul.

Constructorilor care execută lucrările ISPA li s-a reproşat neglijenţa cu care lucrează şi mizeria pe care o lasă în urmă, de multe ori, pământul lăsat în stradă de ei ajungând tocmai în canalizări, înfundându-le.

 

Constructorii, pistonaţi să refacă mai rapid străzile distruse

Tocmai de aceea, dar şi din cauza disconfortului  produs populaţiei din zonele unde s-a lucrat, viceprimarul Sucevei Viorel Seredenciuc le-a cerut să se grăbească cu refacerea străzilor afectate, pentru a nu rămâne în iarnă cu şanţurile neacoperite cu beton sau asfalt.

“Verificaţi din nou termenele date pentru refacerea fiecărei străzi în parte. Unde depăşirea e de numai o zi, mai tolerăm, că şi vremea a fost cum a fost, dar unde depăşirea e deja de o săptămână, ne luăm de ei.

Hai să luăm graficul ăla împreună, să vedem unde sunt întârzieri. Eu stau la telefon şi-i pistonez pentru fiecare stradă în parte, până or s-o refacă”, le-a spus Seredenciuc inspectorilor din primărie care răspund de lucrări stradale.

În acelaşi timp, el s-a luat şi de constructorii ISPA cărora le-a reproşat că nu lucrează când e vreme bună, iar apoi vin cu scuze: “Săptămâna trecută s-a putut turna asfalt, de ce nu v-aţi ţinut de treabă? Haideţi odată, ţineţi-vă de treabă, că şi aşa lumea e sătulă de atâtea şanţuri şi mizerie, aşa cum şi noi suntem sătui de voi, iar voi de noi, că tot vă batem la cap zilnic”.

 

Zecile de şantiere deschise în oraş, o problemă pentru toţi

Tot pe ideea refacerii cât mai rapide a zonelor afectate a insistat şi directorul ACET, Ştefan Groza, care a cerut firmelor care lucrează pe ISPA să termine odată "codiţele" de lucrări lăsate prin tot oraşul şi să se concentreze apoi cu toate forţele pe lucrările mari pe care nu le au terminate.

“Vrem să discutăm cu toţi constructorii, să vedem ce străzi mai sunt afectate şi cum le închidem. Să ieşim de pe cât mai multe străzi şi să rămână cât mai puţine cele afectate. Dacă astăzi avem şantiere pe 20 de străzi, săptămâna viitoare să fie reduse la jumătate şi tot aşa, până când vor rămâne doar două-trei străzi cu lucrări mai mari şi care sunt încă în graficele de execuţie.

Trebuie să închidem cât mai multe din lucrările din care au mai rămas de făcut nişte “codiţe”, aşa cum se întâmplă pe Mitropoliei, Mirăuţi sau George Enescu.

O să rămână în continuare lucrările de pe Alexandru cel Bun, Calea Unirii, cu colectorul de canalizare pe care încă nu l-a început Pfeiffer şi strada Gheorghe Doja, cu lucrările ISPA suplimentare. Nu mai este timp, totul trebuie să se desfăşoare contra-cronometru şi să facă şi de calitate. Este păcat să turnăm beton sau asfalt şi la primul îngheţ –dezgheţ să constatăm că trebuie să o luăm de la capăt”, a spus Ştefan Groza, directorul societăţii care asigură sucevenilor serviciile de apă şi canalizare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lucrările ISPA vor fi restrânse la doar trei străzi.
 Vizualizări articol: 1239 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Lucrările ISPA vor fi restrânse la doar trei străzi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Impresionant trimis de
(20 oct 2010, 15:25:19
Vai ce impresionante declararii ale alesilor locali. Imi vin sa plang cand vad cat interes isi dau ei sa ne asigure o comuna, pardon un oras civilizat, european. Atata grija fata de noi cetatenii acestei urbe, si atata presiune pe cei care ne mentin noroiul pe ulitele comunei medievale Sushiava. Oare cat timp ne veti mai crede prosti?! V-ati luat spagile ca sa nu introduceti penalizari firmelor care au transformat orasul intr-o groapa imensa si acum puneti "biciul" pe ei?! Ne lasati cu aburerile astea din presa locala de fiecare data afiliata conducerii orasului indiferent de culoarea sa politica!? Mi-e greata si sila cand citesc declaratiile lui Lungu Minciuna si a idiotului mustacios Seredenciuc, sa nu mai zic de visele rasuflate ale lui Fluturica coroborate cu iesirea din cand in cand la interval a idioteniilor vomitate de adversarii politici pesedisti si penelisti. O sleatha de nemernici care a readus orasul la starea in care era acum 200-300 de ani. Nici macare rusine nu mai aveti

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei