Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 4 oct 2010 - Anul XV, nr. 233 (4524)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Reparaţie

Boagiu remediază ostilitatea lui Berceanu faţă de infrastructura Sucevei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, a declarat, sâmbătă, la Suceava că va susţine toate proiectele de infrastructură pentru care preşedintele administraţiei judeţene, Gheorghe Flutur, i-a solicitat sprijinul: modernizarea aeroportului din Şcheia, şoseaua de centură a municipiului reşedinţă de judeţ, finalizarea reparaţiilor pe DN 17 în zona Ilişeşti, iluminatul pentru noul pod de la Dorneşti şi refacerea căii ferate Suceava-Dorneşti. Cât timp portofoliul de la Transporturi a fost deţinut de fostul ministru Radu Berceanu, pentru aceste obiective finanţarea a fost insuficientă sau deloc. Singurul proiect cu care Boagiu nu a fost de acord a fost ruta ocolitoare a Rădăuţiului, în locul căreia le-a sugerat primarului Olărean şi lui Gheorghe Flutur să se orienteze spre transportul pe cale ferată. Este posibil ca un prim tronson, de 3,5 km, să aibă totuşi finanţare.

Ministrul Transporturilor s-a arătat mulţumit că podul de la Dorneşti va fi finalizat înainte de termen, respectiv la sfârşitul lunii octombrie, faţă de 15 noiembrie, cum era stipulat în contract. Boagiu a inspectat împreună cu Flutur şi podul de la Frasin, de pe DN 17, lucrare aflată în stadiul final, şi a amintit că modernizarea drumului Suceava-Cluj a fost începută în urmă cu zece ani, pe baza unui proiect elaborat pe vremea când Traian Băsescu era ministrul Transporturilor. „Mă bucur că văd o lucrare terminată, dar mă întristez că o văd terminată la zece ani de când am lansat-o, pe un program de reabilitare a drumurilor naţionale început în anul 2000. Era un proiect finanţat de BEI, cu acord de finanţare şi contract încheiat. Voi afla şi ce s-a întâmplat de a fost nevoie de zece ani pentru 370 km de drum naţional”, a spus Boagiu.

 

Se schimbă foaia la Ministerul Transporturilor

În ceea ce priveşte aeroportul, ministrul a afirmat că va ajuta Consiliul Judeţean Suceava să elaboreze un proiect de modernizare cu finanţare din bani europeni, prin Programul Operaţional Regional. Anca Boagiu a criticat la Suceava rata scăzută de absorbţie a fondurilor europene şi lipsa de implicare a predecesorilor săi de la minister. „Căutăm pentru aeroport cea mai rapidă cale de finanţare. Vine următorul buget european, ajunge ca ministerul să fie blindat cu proiecte, nu aşa cum l-am găsit eu, cu rata de absorbţie de 1,7 şi cu proiecte băgate prin sertare şi doar fluturate şi spus <avem proiecte, avem valoare>, că sunt unele dintre ele făcute în 2006-2008”, a afirmat Boagiu. Ea a spus că reproşurile nu şi le îndreaptă neapărat asupra foştilor miniştri de la Transporturi, cât mai ales asupra directorilor din Compania Naţională de Drumuri şi Autostrăzi. Şefa Transporturilor a menţionat că în 2007, când a părăsit conducerea fostului Minister al Integrării, transformat în Ministerul Dezvoltării, a lăsat 96 de proiecte care acopereau întreaga finanţare pentru anul 2007. „Omul gospodar îşi face vara sanie şi iarna car”, a afirmat ministrul.

Anca Boagiu a mai spus că, în urmă cu o lună, când a preluat conducerea ministerului, ceea ce a găsit la Compania de Drumuri a şocat-o: „Ceea ce am găsit în companie m-a şocat. Avem foarte multe firme care vin doar să facă claim-uri (n.r. - reclamaţii). De fapt, nu vor să lucreze, ei vor să facă plângeri şi să câştige bani stând degeaba. Le transmit public că vremea aceea s-a încheiat”. Ministrul a mai precizat că, dacă în urma analizei situaţiei plângerilor se va dovedi că unele contracte au fost întârziate voit, cei care au făcut asta vor plăti „indiferent despre cine este vorba”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Boagiu remediază ostilitatea lui Berceanu faţă de infrastructura Sucevei.
 Vizualizări articol: 2051 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Boagiu remediază ostilitatea lui Berceanu faţă de infrastructura Sucevei3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei