Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 4 oct 2010 - Anul XV, nr. 233 (4524)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Bravo Gigi!

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Da, este vorba despre acel Gigi, despre care nu credeam să scriu Bravo altfel decât ironic! După meciul cu Napoli, la cald, Gigi Becali a fost mai rezonabil decât multă lume care se consideră cu scaun la cap. De exemplu, tot la cald, istericul de la Pro TV care răspunde la numele de Costi Mocanu. Dar pentru că este şef aproape suprem în Pache, nu-l vor ajunge din urmă cuvintele gratuite urlate la microfon, iar ruşinea a ajuns să aibă picioare mai scurte şi decât minciuna. Nici la rece, în zilele următoare, ziarişti cu mai mult sau mai puţin ştaif, cu Ioaniţoaia în frunte, n-au fost mai breji. Cuvântul „furt” a fost la ordinea zilei. Semne de echilibru am reperat doar la Adevărul. Pe urmă, unii se minunau singuri că macaronarii nu le ţin hangul, titrând cu majuscule aprecierile din presa italiană, precedate bineînţeles de „INCREDIBIL!!!”. Ignorând bucuria tâmpă a unor suporteri de altă sorginte, suflarea stelistă să facă un exerciţiu de imaginaţie şi să fie cinstită în a recunoaşte că, dacă lucrurile ar fi stat exact pe dos şi dacă Steaua ar fi înscris un asemenea gol pentru că arbitrului nu i-au scăpat secundele pe jos, i-ar fi închinat ode leşului (leş, sinonim cu polonez). Alte două opinii ale unor oameni grei... Crăciunescu, deşi recunoaşte că exista acoperire regulamentară, reproşează excesul de scrupulozitate. Mda, l-aş asemui cu cei care se plâng că au picat bacul anul ăsta pentru că ştiau de generaţii întregi că la bac se dă şpagă şi se copiază. Parcă i-ai înţelege când se lamentează: tocmai acum s-au găsit să fie corecţi?! L-am lăsat special la urmă pe Emerich Jenei. Dincolo de Kapetanos, pe a cărui vină a insistat toată lumea (acum grecul neagă lovitura, dar cred că joacă tare, la cacealma), Jenei l-a arătat cu degetul şi pe Tătăruşanu. Simularea evidentă a acestuia (la care proteviştii cereau să vină salvarea!!!) ţine de şmecheria ieftină a fotbalului. La asemenea gesturi au o circumstanţă atenuantă doar jucătorii de câmp, însă numai dacă au nevoie de acel scurt răgaz în urma epuizării. Pentru că Jenei nu s-a aliniat corului bocitoarelor, am auzit unele păreri de suporter după care fostul antrenor al Stelei ar trebui să-şi mănânce pensia decât să-şi mai dea cu părerea. Exact pentru ce-şi luase înjurături Lucescu senior! Ce giruete devin unii când nu li se spune ce vor să audă! În fine, s-a mai adăugat şi clasica schimbare din minutele de prelungire, un gen de tactică folositoare doar la furtul propriei căciuli de antrenor. În loc să se profite câteva minute de un om proaspăt care s-o ţină din sprint în sprint, se trage de timp cu jucătorul de rezervă pe post de marionetă. Ştiu, se întâmplă şi la case mari de tot.

De două capcane ale „românismului” ar fi bine să ne ferim... „Arbitrul ne-a furat pentru că suntem români, pe ei nu i-ar fi furat niciodată”. Nu, de ce să ne otrăvim viaţa urându-i pe cei care ne închipuim că ne urăsc?! Şi oricum, un anume Byron Moreno i-a furat pe italieni ca la mijloc de codru des! Reversul este „simulăm şi tragem de timp pentru că aşa suntem noi, românii”! Fals, meschinăria este împărţită democratic.

 

P.S. Sunt conştient că între timp titlul îşi poate căpăta conotaţia ironică. Aseară a avut Steaua meci şi cine ştie ce-a mai debitat personajul...

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bravo Gigi!.
 Vizualizări articol: 823 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bravo Gigi!0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei