Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 4 oct 2010 - Anul XV, nr. 233 (4524)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Catalin MIHULEAC

Cătălin MIHULEAC


Există popi care abia de intră în contact cu vreun watt de lumină cerească

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Burtoşi, roşii în obraz, cu bărbi purtând mărturii de la ultimele chiolhanuri, unii popi ortodocşi merg agale pe calea capitalismului, fentând cu supleţe nebănuită denivelările fără număr. Priviţi-i bine: mulţi dintre ei abia de intră în contact cu vreun watt de lumină cerească.

La ei ne vom referi în rândurile care urmează. Nu le daţi atenţie când se pun, de pildă, de-a curmezişul prostituţiei, implicit de-a curmezişul surselor de venituri bugetare pe care această largă activitate le-ar atrage. Nu le daţi atenţie când protestează că Doamne-Doamne l-a înzestrat pe om cu podoabele sexuale ca să perpetueze specia, nu ca să orgasmeze pe divane. Nici ei nu cred în bazaconiile astea, pe care le scot pe gură aproape involuntar, ca să-şi elibereze gazele din măruntaie. În fond, aceşti popi sunt nişte perfecţi viveuri, cu cingătoarea adaptată să cuprindă toate plăcerile capitalismului. Nişte perfecţi viveuri, care ştiu să pună preţ şi pe o pulpă de porc, şi pe o pulpă de duduie sau chiar pe una de flăcău, dacă sunt pe invers.

Dar aceşti popi ortodocşi nu pot fi vârâţi în aceeaşi oală; ei trebuie vârâţi în oale mai mari, dar şi în oale mai mici. De exemplu, cei din marile oraşe nu degeaba calcă pe asfalt: în consecinţă, s-au modernizat, s-au adaptat şi acţionează la un nivel superior, deasupra ciubucurilor mărunte cu care îşi adapă lăcomia omologii din mediul rural. Iar una din şmecheriile lor de bază e să-i prostească pe enoriaşii vârstnici, ca să le doneze sau să le vândă pe nimic imobilele pe care aceştia le deţin.

Fireşte, în nici un caz nu trebuie condamnaţi bătrânii în cauză pentru că împroprietăresc nişte escroci, dezmoştenindu-şi de multe ori urmaşii: aflându-se spre dinapoia vieţii, în credulitatea lor trag nădejde că, ungându-l corespunzător pe popă, căile raiului le devin mult mai accesibile. E acelaşi raţionament cu al studenţilor, care nu se uită la bani, când vine vorba de un loc mai cumsecade în cămin.

De fapt, nu e un secret că în oraşele studenţeşti ale ţării, unii popi - balonaţi şi roşii în suprafaţa de obraz neacoperită de barbă - vin în întâmpinarea tineretului studios cu o bogată ofertă de apartamente, la preţuri avantajoase. Primite moca de la nişte bătrâni speriaţi de rapiditatea cu care li se împuţinează viaţa, apartamentele sunt date la produs.

Miluieşte-ne, Doamne, capitalismul !

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Există popi care abia de intră în contact cu vreun watt de lumină cerească.
 Vizualizări articol: 734 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.5 din 8 voturi
Există popi care abia de intră în contact cu vreun watt de lumină cerească4.558

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Sistem ticalosit trimis de
( 5 oct 2010, 08:05:50
Exista o explicatie.....SISTEMUL...cine face azi facultate?-cine are bani.....cum se intra in ziua de azi la o facultate?-intra cine poate......adica are bani.....cum se patrunde in lumea avocatilor, notarilor, preotilor etc. etc. prin pile, nepotisme si....cu bani. Sa presupunem ca intrarea in facultate se face pe baza unui examen sever la 2 -3 materii, ca dreptatea si obiectivitatea troneaza printre profesori, ca taxele sunt mici ca sa poata trece dotatii prin invatamint si nu privilegiatiii.....dar vai de tarisoara asta care deja a inceput sa incapa pe mina acestor absolventi favorizati ai soartei care sunt plini de incompetenta, care vor omori cu seninatate oameni cu zile, care baga in puscarii nevinovati, care deja conduc tara cu incompetenta sfidind pina si legea de capatai adica constitutia, care sunti preoti dar nu sunt constienti de misiunea lor,.....iar cei putini, cu adevarat merituosi, isi iau lumea-n cap scarbiti de ceea ce se intimpla......

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Cătălin MIHULEAC
Cătălin MIHULEAC
Mircea Radu IACOBAN
Mircea Radu IACOBAN

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei