Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 4 oct 2010 - Anul XV, nr. 233 (4524)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

De la începutul anului şcolar

Peste o sută de profesori au cerut concedii fără plată, pentru a pleca la muncă în străinătate

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Inspectoratul Şcolar înregistrează zilnic tot mai multe cereri de concedii fără salariu venite de la profesorii care îşi întrerup activitatea didactică şi pleacă la muncă în străinătate.

Şeful Inspectoratului Şcolar Suceava, Petru Carcalete, a spus că „Asemenea cazuri sunt destul de multe în ultimul timp, şi comparativ cu anul trecut numărul dascălilor care îşi iau concediu fără plată este în creştere”.

De la începutul anului şcolar şi până acum, 141 de dascăli au ieşit definitiv sau temporar din sistemul educaţional sucevean. 134 dintre aceştia sunt titulari care au solicitat concediu fără plată pentru un an şi alţi şapte au demisionat din învăţământ.

Potrivit Inspectoratului Şcolar Suceava, din totalul cererilor de concedii fără plată, 56 sunt pentru nevoi personale, 71 pentru studii, iar şase pentru creşterea copilului până la vârsta de trei ani.

 

Salariile profesorilor sunt cu 25% mai mici

Şeful IŞJ, Petru Carcalete, susţine că, faţă de anul trecut, numărul profesorilor care apelează la concediile fără plată, pentru a munci în străinătate, este în creştere. Carcalete a precizat însă că situaţia se schimbă de la o zi la alta, întrucât unii dascăli termină concediile şi alţii îşi iau concediu fără salariu. Este vorba de dascălii titulari, întrucât numai aceştia au dreptul la concedii fără plată. În cazul în care nu se mai întorc, pierd titulatura la catedră.

Un cadru didactic titular are posibilitatea să ceară concediu fără salariu timp de un an de zile, pentru probleme personale, o dată la zece ani. Dascălii care vor să facă studii pot intra în concediu fără salariu trei ani de zile, cu încă un an de prelungire, în situaţii speciale.

Situaţia financiară, salariile mici, reduse cu 25% din luna iulie, sunt principalele motive care le determină pe unele cadre didactice din judeţ să se retragă, cel puţin pentru o perioadă, din activitatea didactică şi să plece la muncă în afara ţării.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste o sută de profesori au cerut concedii fără plată, pentru a pleca la muncă în străinătate.
 Vizualizări articol: 2085 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Peste o sută de profesori au cerut concedii fără plată, pentru a pleca la muncă în străinătate5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Reduceri drastice trimis de
( 4 oct 2010, 20:28:44
La Colegiul Tehnic Radauti salariile au fost in septembrie diminuate cu 50%. Prin urmare, exista colegi cu 450 de lei net / luna, mai toti tinerii au salariile in jurul sumei de 666 RON, asa ca nu ne mira plecarea in masa a acestora, si nici "elanul debordant" de munca...
2.   BINE! trimis de
( 5 oct 2010, 01:00:43
Bashescu si ai sai acoliti va doresc sa va mearga bine acolo unde mergeti!nu de alta dar vin alegeri noi,trebuie bani multi in tara si voturi din strainatate cu stampila in lanul de popusoi de la Ilisesti!Succes garantat suta la suta!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei