luni, 4 oct 2010 - Anul XV, nr. 233 (4524)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,949 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,3853 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Shopping City Suceava

Alegeri

Gheorghe Flutur, reconfirmat la şefia Organizaţiei Judeţene a PD-L

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Vicepreşedintele PD-L Gheorghe Flutur a fost reconfirmat la şefia organizaţiei judeţene a partidului în urma alegerilor care au avut loc, ieri, în sala mare a Casei de Cultură din municipiul Suceava, în prezenţa a peste 1.000 de delegaţi şi invitaţi. Flutur nu a avut contracandidat, iar în urma scrutinului a înregistrat 798 de voturi din 804 posibile.

Posturile de prim-vicepreşedinte au revenit celor care le-au ocupat şi până acum, adică senatorului Orest Onofrei şi deputatului Dumitru Pardău, ca de altfel şi fotoliul de secretar general, care a rămas în „curtea” deputatului Ioan Bălan. Următoarele funcţii ca importanţă în Organizaţia Judeţeană Suceava a PD-L, cele de secretar general adjunct, au fost ocupate de Cristi Creţu şi Niculai Barbă, consilieri la cabinetul preşedintelui Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur. Consiliul Judeţean de Coordonare al PD-L a mai ales zece vicepreşedinţi, şase secretari executivi şi un trezorier. Pentru cele zece fotolii de vicepreşedinte au candidat 12 persoane, câştig de cauză având primarul Sucevei, Ion Lungu, primarul de Fălticeni, Vasile Tofan, primarul de Rădăuţi, Aurel Olărean, primarul de Şcheia, Vasile Andriciuc, secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Cristian Irimie, directorul Regiei Naţionale a Pădurilor, Valerian Solovăstru, şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean, Petru Carcalete, şeful Inspecţiei în Construcţii, Sabin Adrian Drăgan, şi vicepreşedinţii CJ, Daniel Cadariu şi Ilie Vasile.

De menţionat că Biroul Permanent Judeţean al PD-L mai cuprinde încă zece fotolii de vicepreşedinte, dar care sunt ocupate de drept prin statut de către parlamentarii partidului.

Pentru cele şase funcţii de secretar executiv au concurat zece democrat-liberali, iar în urma votului exprimat câştig de cauză au avut Mircea Rusu, Robert Croitor, Gheorghe Niga, Gheorghe Niţă, Dorel Guliciuc şi Vasile Dediţă. Sorina Barbu a fost aleasă în funcţia de trezorier.

 

Ecrane uriaşe, flori şi mochetă portocalie

De remarcat organizarea impecabilă a evenimentului şi prezenţa alături de Gheorghe Flutur a majorităţii membrilor Biroului Politic Central al partidului. Pe scena Casei de Cultură s-au aflat preşedintele PD-L, Emil Boc, liderul deputaţilor democrat-liberali, Mircea Toader, vicepreşedintele Raluca Turcan, miniştrii Elena Udrea, Anca Boagiu, Daniel Funeriu, Gheorghe Ialomiţeanu, Valerian Vreme, liderii organizaţiilor PD-L din judeţele Moldovei, precum şi mai mulţi primari, printre care cei ai municipiilor Arad, Piatra Neamţ şi Botoşani - Gheorghe Falcă, Gheorghe Ştefan, respectiv Cătălin Flutur.

Trebuie spus că liderii democrat-liberali şi-au făcut apariţia în sală pe ritmul imnului partidului, strecurându-se pe scena acoperită cu mochetă portocalie şi ornată cu flori de aceeaşi culoare printre steagurile oranj fluturate de tineri democrat-liberali suceveni. Delegaţii prezenţi la eveniment au putut vedea pe cele două ecrane uriaşe care au încadrat scena Casei de Cultură un film despre ascensiunea PD-L. Discursurile de forţă au animat atmosfera şi au arătat că PD-L are potenţial pentru câştigarea viitoarelor bătălii electorale.

 

20 de primari de la alte partide, prezenţi la şedinţa de alegeri a PD-L Suceava

În raportul de activitate, Gheorghe Flutur a arătat că PD-L este o forţă la nivelul judeţului, dovedind coerenţă şi determinare şi că cele 27 de luni de administraţie democrat-liberală au fost încununate de investiţii importante în turism, reţele de apă şi canalizare, termoficare şi gaze, protecţie socială, sănătate, gestionarea deşeurilor sau în infrastructura de drumuri.

Flutur a amintit de campaniile electorale precedente, pe care le-a câştigat reuşind să coloreze judeţul din roşu în portocaliu, subliniind că PD-L şi-a respectat sloganul sub care a candidat „Cinci paşi spre ordine şi bunăstare”. „Şi am făcut cu fermitate cei cinci paşi: PD-L a fost votat, ne-am organizat european, proiectăm inteligent, muncim eficient, ceea ce înseamnă un câştig pentru întregul judeţ”, a spus Flutur.

El a arătat că PD-L are în judeţ 10.000 de membri, 536 de organizaţii înfiinţate pe secţii de votare, 650 de aleşi locali, zece parlamentari şi 49 de primari. Liderul democrat-liberal a ţinut să precizeze că urmare a implicării sale în rezolvarea unor probleme din judeţ, mai mulţi primari de la alte partide au decis să-i acorde susţinere politică şi administrativă, anunţând că 20 dintre edili se află în sală la şedinţa Colegiului Judeţean de Coordonare al PD-L. „Asta înseamnă că am avut un respect reciproc unii faţă de ceilalţi şi le mulţumesc că au venit, astăzi, aici”, a spus Flutur. De altfel, primarul liberal al comunei Dorneşti, Gheorghe Luţă, şi-a anunţat susţinerea faţă de Gheorghe Flutur de la tribuna Consiliului Judeţean de Coordonare al PD-L.

 

Flutur: „Domnule Boc, dacă mai e nevoie de o Revoluţie Portocalie, spuneţi-ne, că o pornim”

Gheorghe Flutur a cerut democrat-liberalilor să fie uniţi şi optimişti, pentru că numai aşa vor putea reedita succesele electorale precedente. El i-a amintit lui Emil Boc că, în 2004, prima Revoluţie Portocalie a pornit de la Suceava şi i-a transmis să-i spună dacă mai e nevoie de o nouă revoluţie, ca să o poată declanşa. Flutur a arătat că în prezent partidul nu trece prin momente uşoare, dar a îndemnat PD-L să-şi urmeze cursul şi să nu dea înapoi.

„Trecem pe o cărare şerpuită. Înapoi podul este rupt, prăpastia e aproape, pentru că am fost nevoiţi să luăm măsuri dure, dar dacă nu am merge înainte, am risca să fi asimilaţi cu criza, nu cu rezolvarea crizei. De aceea, trebuie să mergem înainte. Eu cred că PD-L nu trebuie să tragă doar ponoasele, ci şi foloasele electorale ale acestor vremuri, pentru că trebuie să dinamizăm lucrurile bune pentru populaţie”, le-a spus Flutur democrat-liberalilor prezenţi în sală.

El a criticat prestaţia partidelor din opoziţie, care au un singur program de guvernare, acela să-l dea jos pe preşedintele României, Traian Băsescu. „Ce avem noi este o teleopoziţie. Rămân un luptător împotriva forţelor din cauza cărora copiii noştri au trebuit să plece în străinătate”, a spus Gheorghe Flutur, făcând referire la PSD „un partid ai căror discipoli au trecut averea pe mătuşe şi partidul pe copii, ca să-i pierdem urma”.

 

Flutur: „Cred că unii trebuie să mai înveţe de la Traian Băsescu, cu care dorim să rămânem parteneri”

Flutur le-a cerut democrat-liberalilor să lase bocetele, spunându-le că criza nu se combate în „buncăre anticriză”, ci cu iniţiativă, reformă şi curaj. „Acest lucru trebuie să-l învăţăm şi cred că unii trebuie să mai înveţe de la Traian Băsescu, cu care am fost, suntem şi dorim să rămânem parteneri”, a adăugat liderul democrat-liberalilor suceveni. El i-a sugerat premierului Emil Boc să se aplece mai mult asupra nevoilor primarilor democrat-liberali, care administrează aproape 60% din populaţia ţării, fiind convins că victoria partidului va veni din zonele în care primarii vor face ceva concret pentru comunităţi. „Ar trebui să ne aplecăm mai mult faţă de aleşii locali, faţă de primari, pentru că sunt primii care vor trebui să se aşeze pe cântar la alegerile locale din 2012 şi e foarte important să arătăm oamenilor ce am făcut. Eu nu cred că ei ne vor vota după emisiunile televizate, ci vor vota oamenii care au făcut ceva în localităţile lor. De aceea, eu sunt optimist că numai prin forţa primarilor PD-L şi a preşedinţilor PD-L de Consilii Judeţene PD-L poate să facă un scor foarte bun ca să guvernăm o perioadă mai lungă în România”, a spus Flutur, care le-a mai cerut democrat-liberalilor să fie uniţi în jurul partidului şi al Guvernului şi să nu se critice între ei. „Avem de criticat 150 de parlamentari PSD, 1.000 de primari PSD. Noi trebuie să fim uniţi”, a fost mesajul de final al lui Gheorghe Flutur.

 

Boc: „Este o onoare să fiu alături de omul Gheorghe Flutur în conducerea partidului”

Preşedintele PD-L, Emil Boc, a apreciat activitatea organizaţiei de la Suceava şi în mod deosebit a liderului Gheorghe Flutur, căruia i-a mulţumit pentru tot ceea ce face pentru partid. Boc a remarcat „performanţele extraordinare” ale PD-L Suceava, arătând că a deschis „drumul portocaliu” în Moldova. El a ţinut să sublinieze faptul că prezenţa la Suceava a membrilor Biroului Politic Naţional al partidului arată aprecierea de care se bucură organizaţia judeţeană la nivel central. Emil Boc a evidenţiat performanţele politice şi administrative ale lui Gheorghe Flutur, precizând că acesta a adus în judeţ aproape 700 de milioane de euro, bani europeni pe diverse programe. „Spuneam despre omul Gheorghe Flutur că este o onoare şi o plăcere să lucrez cu el. Este o onoare să fiu alături de omul Gheorghe Flutur, prim-vicepreşedintele Stolojan şi Videanu şi secretarul general Blaga în conducerea centrală a partidului, un om care, repet, a pus de cele mai multe ori energie pentru ca lucrurile să meargă bine şi în partid, şi în Guvern, şi în administrarea ţării. E un coleg şi un om extraordinar pe care îl simţi că întotdeauna este alături de tine mai ales la greu, pentru că la bine se arată foarte mulţi, dar întotdeauna Gheorghe Flutur este acela care are un sprijin pentru oricine are o greutate, nu numai în partid”, a spus Boc. El a transmis democrat-liberalilor să nu-şi piardă optimismul, arătând că din 2011 România va intra pe creştere economică de 1,5-2%, creştere care se va consolida în 2012. Emil Boc a avut cuvinte critice faţă de partidele din opoziţie, care, în opinia lui, se ţin numai de „glume şi bancuri”.

 

Udrea: „Fără Gheorghe Flutur echipa de la Suceava cu siguranţă nu ar fi fost la fel”

Cuvinte de apreciere la activitatea PD-L Suceava şi a lui Gheorghe Flutur a avut şi ministrul Dezvoltării Regionale, Elena Udrea. „Faptul că suntem aici arată aprecierea şi încrederea conducerii partidului în Gheorghe Flutur, dar arată şi respectul pentru organizaţia care a reuşit un lucru extraordinar, să coloreze judeţul Suceava în portocaliu, să dea tonul portocaliu în Moldova şi vă felicit. La Suceava trebuie să fiţi aceeaşi echipă de succes, o echipă model. Fără Gheorghe Flutur echipa asta cu siguranţă nu ar fi fost la fel”, a declarat Udrea, care a adăugat că tonul care se dă astăzi la Suceava trebuie continuat în toate organizaţiile PD-L din ţară.

Udrea le-a spus celor prezenţi în sală că practic PD-L dă astăzi startul campaniei electorale. „Chiar dacă începe cu alegerile din interiorul partidului, ele sunt importante, pentru că strânge echipa, fixează liderii şi îşi fixează priorităţile”, a menţionat Udrea. Ea s-a declarat încrezătoare în şansele PD-L, arătând că poate câştiga atât alegerile locale şi parlamentare din 2012, cât şi pe cele prezidenţiale din 2014. „Noi trebuie să explicăm românilor că PD-L şi aliaţii lui nu fac altceva decât să facă bine pentru România, chiar dacă astăzi este greu, să înţeleagă măsurile pe care le luăm”, a spus ministrul Dezvoltării.

Liderul deputaţilor PD-L, Mircea Toader, a catalogat echipa de la Suceava ca fiind „o echipă extraordinară” şi îşi pune mari speranţe în energia lui Gheorghe Flutur. „Îmi aduc aminte de o piesă de teatru <Marele fluviu îşi adună apele>. Dacă marele fluviu are izvoarele în Suceava, un afluent puternic pe la Neamţ, sunt convins că va veni şi spre Galaţi acest fluviu portocaliu, să reuşim să dăm deoparte roşul”, a spus Toader, vorbind în metafore despre lupta dintre PD-L şi PSD.

Primarul Aradului, Gheorghe Falcă, s-a referit la PD-L Suceava spunând că aşa arată adevăratul PD-L, iar preşedintele PD-L Bacău, Gabriel Berca, a vorbit despre PD-L Suceava ca despre o organizaţie model în Moldova. Primarul municipiului Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan, supranumit „Pinalti”, a smuls zâmbete şi ropote de aplauze, spunând că dacă ar fi să voteze el, nu l-ar vota pe Gheorghe Flutur la şefia PD-L Suceava, „să nu se spună că suntem iar de la PCR”.

Trebuie spus că la Consiliul Judeţean de Coordonare al PD-L au fost prezenţi în calitate de invitaţi liderul Uniunii Polonezilor din România, deputatul Ghervazen Longher, al UDMR Suceava, Adriana Hapenciuc, şi al UNPR Suceava, Cătălina Vartic.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Gheorghe Flutur, reconfirmat la şefia Organizaţiei Judeţene a PD-L.
 Vizualizări articol: 1556 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 6 voturi
Gheorghe Flutur, reconfirmat la şefia Organizaţiei Judeţene a PD-L2.356

Facos Suceava
Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Jigodia trimis de
( 4 oct 2010, 19:01:36
Mai dati-i un pupic in fund lui Flutur in frunte cu ONUFREI de la Sucevita.Oricum Nelu nu mai erai in carti pentru 2012!!!
2.   Mirare trimis de
( 4 oct 2010, 20:17:16
Revolutiile in scopul lor fac bine unei clase sociale,dar dauneaza enorm majoritatii.Cind este vorba de revolutii de catifea,de salon mai treaca mearga,dar cind se da tonul la o noua revolutie,intreb ?Ne pregatim sa ne ingropam iar  ☭  ?????
3.   Sojetzi trimis de
( 4 oct 2010, 22:14:53
mooooooie Flutur.moooooooooie PDL. mooooooooooie Basecu. mooooooie Boc
4.   Felicitari trimis de
( 4 oct 2010, 22:38:47
multe succesuri d/le flutur ...................pina ingropi cu totul pdl/ul si basescu cu boc te ingroapa pe tine.o sa mai vedem noi ubde esti peste un an.
4.1  RE: Felicitari trimis de
( 5 oct 2010, 00:55:52
peste un an tot asa va fi!ce,se termina padurea?
5.   CELUI MAI IUBIT CONDUCATOR!!!! trimis de
( 5 oct 2010, 00:54:09
felicitari!sunteti cel mai tare d-le presedinte!circotasii sa-si vada de treaba lor si noi de treaba noastra.....
6.   Parerea mea trimis de
( 5 oct 2010, 08:05:33
Sa ne dea Flutur la toti FUNIA si SAPUNUL si sa vedem dupa aceea daca o sa mai aiba pe cine sa fure. Sau poate face din asta slogan electoral.
Mare PORC.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei