Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 16 sep 2010 - Anul XV, nr. 218 (4509)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Suceava

Şefa de la DSP nu ştie unde va lucra după ce va fi înlocuită din funcţie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Dr. Ingrid Kurk Irimescu, directorul executiv interimar al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava, care, marţi, a înaintat ministerului de resort o cerere de eliberare din funcţie, în care a invocat motive personale, nu ştie unde va lucra după ce va pleca de la conducere.

“Nu m-am hotărât ce voi face în continuare, deocamdată aştept răspunsul Ministerului Sănătăţii”, ne-a declarat ieri Ingrid Kurk Irimescu, care a venit la DSP prin transfer de la Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava.

 

A demisionat la două săptămâni de la numirea pe post

Dr. Ingrid Kurk Irimescu şi-a dat demisia din funcţia de director executiv interimar al Direcţiei de Sănătate Publică la doar două săptămâni de la numirea sa pe post, în locul doctorului Alexandru Lăzăreanu.

Începând din 16 august, pe motiv de reorganizare a DSP-urilor din ţară, toţi directorii acestor instituţii au fost eliberaţi din funcţie de MS.  În acest context, dr. Ludovic Abiţei, care până atunci ocupase funcţia de director al Controlului în Sănătate Publică, a fost desemnat să preia cu delegaţie atât atribuţiile de director adjunct în sănătate publică, cât şi cele de director executiv, în locul dr. Alexandru Lăzăreanu, începând cu 19 august, până la organizarea unui concurs.

Interimatul dr. Ludovic Abiţei a durat circa 13 zile, întrucât, printr-un Ordin al  ministrului Sănătăţii, începând cu 31 august, a fost detaşată de la DSP şi promovată  cu caracter temporar, pe o perioadă de şase luni, în funcţia publică vacantă de director executiv, dr. Ingrid Kurk Irimescu, medic de medicina muncii, în vârstă de 33 de ani, membră UDMR.

 

Poziţia dr. Abiţei vizavi de o eventuală preluare a atribuţiilor

Dr. Ludovic Abiţei a revenit pe postul de director adjunct, dar la câteva zile şi-a dat demisia, pe motiv  că a fost „discreditat”, prin revenirea „cu o treaptă mai jos”, mai ales că nici nu i s-a cerut părerea. Ulterior, a revenit la decizia sa şi a acceptat să rămână director adjunct cu delegaţie, ca s-o ajute pe noua directoare. Întrebat ieri dacă ar accepta din nou numirea ca director executiv al DSP, el a declarat: „Nu ştiu deocamdată, însă tot ce-am declarat până acum rămâne valabil. Nu vreau să fiu păpuşa nimănui. Aplic principiul englezesc, adică voi vedea cum trec podul când ajung la el”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şefa de la DSP nu ştie unde va lucra după ce va fi înlocuită din funcţie.
 Vizualizări articol: 855 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Şefa de la DSP nu ştie unde va lucra după ce va fi înlocuită din funcţie5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   E o măsura politică bună. trimis de
(16 sep 2010, 16:56:39
Comunitatea maghiară din județul nostru este extrem de numeroasă, aproape majoritară am zice, deci măsura arondării DSP către UDMR mi se pare cea mai potrivită. Cât de pline de înțelepciune sunt ABSOLUT TOATE MĂSURILE POLITICE luate în ultima vreme!!! Bănuiesc că în Harghita sunt numiți doar români, nu-i așa? Adică, dintre toți cei aparținând breslei celor din sănătate, nu se poate găsi cine să conducă acest sector la nivel de județ decât cineva parașutat din altă parte, numai pentru că face parte din coaliția la putere??? S-avem pardon,dar la normal nu cred că mai ajungem cu măsuri din astea.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei