Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 2 sep 2010 - Anul XV, nr. 206 (4497)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Nimeni nu scapă

Lungu vrea taxă de salubritate şi de la sucevenii care muncesc în străinătate

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

După ce le-a cerut sucevenilor care au centrale de apartament să fie solidari cu Termica, administraţia locală îi vrea acum solidari cu salubritatea pe concitadinii plecaţi la muncă în străinătate.

Primarul de Suceava, Ion Lungu, a declarat, ieri, într-o conferinţă de presă, că taxa de salubritate trebuie achitată de toţi sucevenii, că nu este corect să fie scutiţi de plată cei care declară că nu locuiesc în casele lor din oraş. Lungu a afirmat că sunt locatari care declară că nu mai stau în România de câţiva ani, deşi este posibil ca în casele celor plecaţi să fie chiriaşi, care, de asemenea, nu plătesc.

“Chiriaşul trebuie înregistrat la asociaţia de proprietari. Mulţi spun că nu au pe nimeni în apartament, dar iar mă întorc. Trăieşti într-un spaţiu comun şi trebuie să plăteşti. Mulţi nu vor să plătească aceste cheltuieli. Fac un apel la suceveni să nu mai caute tot felul de tertipuri, că în apartament nu locuiesc şapte, ci cinci, că vara nu stau în apartament, că de trei ani n-au mai stat în România. Dacă vor să fie tăiat gardul viu în faţa blocului, dacă vor să ridicăm deşeurile la timp, trebuie să plătească această taxă.

Şi e valabil şi pentru cei care lucrează afară. Ei sunt arondaţi la acel bloc, se bucură de spaţiile verzi din acel bloc, au garduri vii în faţa blocului”, a spus primarul Ion Lungu.

 

Toţi sucevenii, la inventar pentru taxă

Lungu a mai afirmat că sumele pe care le încasează administraţia locală din taxa de salubritate de la persoanele fizice nu depăşesc 60 la sută şi asta în condiţiile în care Suceava ar avea printre cele mai mici taxe din ţară, de 2,5 lei/persoană/lună, faţă de cinci lei în Botoşani şi Bacău sau şapte lei în Bihor.

Lungu a spus că va avea discuţii cu reprezentanţii asociaţiilor de proprietari pentru a identifica numărul exact de locatari, în vederea demersurilor de colectare a taxei de salubritate de la toată lumea.

„Toţi încearcă să vină cu tertipuri, cu justificări, ca să plătească cât mai puţin la salubritate sau chiar deloc.

Vom avea discuţii cu asociaţiile de proprietari, să facem o inventariere corectă a locatarilor. Nu este corect ca cei care stau şi produc deşeuri să nu plătească această taxă de salubritate, după care să vină la primărie să spună că nu se face curăţenie”, a mai declarat primarul Ion Lungu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lungu vrea taxă de salubritate şi de la sucevenii care muncesc în străinătate.
 Vizualizări articol: 818 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.7 din 6 voturi
Lungu vrea taxă de salubritate şi de la sucevenii care muncesc în străinătate1.756

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Auzi ma! trimis de
( 2 sep 2010, 11:15:54
Noi aici in itcani platim toti taxa asta si gardurile vi au devenit paduri, noroc ca tot noi le taiem. Aurel vlaicu a devenit drum pietruit! Nu iti este rusine putin?! Si poate-mi explicati si mie ce cauta containarul rosal in parcul din Itcani?! si de cand este statie de sortare a deseurilor langa straduinta (in mijlocul orasului) si inputiti toata zona!

Nu aveti decat sa faceti controale sa vedeti daca sta cineva... nu principiul comunist toti platesc.. ce are pierderi partidul si Prigoana? Sumele enorme platite la dezapezirea orasului trebuie sa acopere salubrizarea pe tot anul!
1.1  RE: Auzi ma! trimis de
( 2 sep 2010, 11:29:03
Si va sugerez sa utilizati "politistii" comunitari la aceste controale ca si asa-s platiti degeaba nu fac decat sa frece menta, se fac ca nu vad cand trebuie sanctionat ceva la un "smecher" ...
2.   Pardon padurile vii! trimis de
( 2 sep 2010, 11:18:07
Pardon padurile vii! Am trecut recent prin Botosani este mai curat ca Suceava...!
3.   Esti...prelipcean trimis de
( 2 sep 2010, 13:42:43
cat de ...tupeist poti sa fi? (sa nu zic altfel) sa ceri bani pentru un lucru de care nu beneficiezi?!n-ai decat sa tii situatia sub control prin declaratii pe propria raspundere;controale etc. si sa ceri bani celor care beneficiaza de serviciu.in mod normal ar trebui sa faci serviciul,apoi sa ceri bani pe el; nu....ceri bani inainte ca....;-) stii tu cine
Am zis.
4.   Ciumpalaci trimis de
( 2 sep 2010, 14:55:30
Cum poti sa te bucuri de ceva pe care nu-l ai . cel mai bine dute si vezi la factura de curent electrica emisa si vezi cit curent sa consumat si resoectiv cata apa sa consumat. Si atunci poti sa-ti dai seama cine locuieste si cine este plecat din localitate.
5.   Basanei trimis de
( 2 sep 2010, 16:00:29
BUCIVINEANU are dreptate ! dar de unde atata minte la " alesul local " ! ? sobolanii astia nu mai stiu de unde sa mai traga bani pentru o bordura , o pavea , o taxa de solidaritate !
fiti mai inventivi , baieti !
6.   Mare scarnavie trimis de
( 2 sep 2010, 22:26:22
domnule primar , cand umblai in campanie cu pixuri si brichete , ne indemnai la un trai mai bun, acum ne indemni la cat mai multe taxe,oare nu cumva esti plin pana in gat de nesimtire??ne indemni la taxe de splidaritate,,pentru ce?? sti cat are un dispecer de la acet salariu>>>>.iti zic eu ,30 de milioane,eu am 6 milioane.esti cel mai prost primar de la stefan cel mare incoace sa va fie rusine. suceava a devenit o grota plina de noroi si culmea pe bani fff multi
7.   Ce nu inteleg trimis de
( 2 sep 2010, 22:33:33
Ma nedumireste o chestie: fratilor de ce l-ati ales pe asta? Nu inteleg ce a fost in capul sucevenilor cand l-au ales practic a doua oara. Hai, prima data nu-l stiati, nu se pune, s-a intamplat si la case mai mari, dar a doua oara deja e sadism fata de voi insiva. Intr-un oras normal asta era adus in piata publica si alergat cu pietre.
Eu citesc ziarul asta si ma crucesc cand vad ce mari propuneri are individul acesta, una mai stralucita decat alta. A ajuns Suceava un oras in care mi-e efectiv frica sa mai intru cu masina, e un haos aproape total mai ales cand e aglomeratie, este totul inghesuit, se fac lucrari peste lucrari, nu mai intelege nimeni nimic.
Totusi nu vreau sa cred ca sucevenii pot fi chiar atat de incuiati la minte sau de sadici fata de ei insisi incat sa stea si sa stea si sa stea si ... sa astepte Dumnezeu stie ce mare izbavire.
Mai aveti putin si va pune taxa si pe numarul de pasi facuti pe trotuare.
7.1  RE: Ce nu inteleg trimis de
( 3 sep 2010, 08:39:22
Pai l-au ales deoarece au votat cu stomacul si nu cu capul. Inainte de alegeri (cu cateva luni) edilul a dat cateva facilitati pensionarilor: transport gratuit, cateva pachete cu ulei si zahar, cateva haine... si acestia au votat in masa pentru el. Culmea e ca dupa cateva luni a retras facilitatile, iar cei care l-au votat au ramas cu ochii in soare. Partea proasta este ca si la viitoarele alegeri istoria se va repeta: cateva Kg de ulei si zahar, cateva haine, cateva gratuitati si fomistii si asistatii social iar vor vota pentru el.
8.   ... trimis de
( 3 sep 2010, 08:33:37
Mai exista o categorie care ar trebui sa plateasca taxa de salubritate: cei care s-au nascut in urbea noastra si s-au mutat in alte locuri (din tara sau strainatate). Daca pe cartea de identitate este trecut la locul nasterii municipiul Suceava, atunci sa plateasca si ei taxa emanatului. La fel si copii care se nasc la noi: sa plateasca si ei.
9.   Lungu trimis de
( 3 sep 2010, 11:14:03
Porcul asta gras, o da tare in balarii, si -a luat jeep din bani fraierilor, vila are, ce sa ii faci, mai bine spunea de la inceput ca o sa fur pana crap. Normal ca nu poate merge decat cu Jeep-ul ca .. de sunt prea multe gauri.. JOS CU PORCU, LA ABATOR CU EL.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei