Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 2 sep 2010 - Anul XV, nr. 206 (4497)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

CSDR pichetează între 15 şi 30 septembrie sediul Guvernului, din cauza proiectului Legii salarizării

Joi, 2 Septembrie 2010 (18:12:10)

Membrii Confederaţiei Sindicatelor Democratice din România (CSDR) vor picheta zilnic, între 15 şi 30 septembrie sediul Guvernului, solicitând elaborarea unei noi legi a salarizării unice în sistemul bugetar şi creşterea coeficienţilor pentru salariaţii din educaţie, sănătate, cercetare şi cultură.

Biroul Executiv Naţional (BEN) al CSDR a decis, joi, pichetarea permanentă a sediului Executivului, timp de două săptămâni, protestul încetând numai în cazul în care premierul Emil Boc îi va chema la discuţii pe sindicalişti, se arată într-un comunicat de joi al CSDR.

Sindicaliştii cer premierului elaborarea unei noi legi a salarizării unice în sistemul bugetar, astfel încât domeniile strategice pentru România - sănătatea, învăţământul, cercetarea ştiinţifică şi cultura - să fie confirmate şi prin coeficienţii din grila de salarizare.

De asemenea, CSDR solicită premierului stabilirea salariului minim pe economie garantat în plată la 50 la sută din salariul mediu pe economie, dar şi structurarea bugetului de stat astfel încât acesta să cuprindă fondul de salarii la capitolul Investiţii, "întrucât motivarea resursei umane reprezintă o investiţie pe termen lung".

CSDR consideră că noul proiect al legii salarizării încalcă "grosolan" negocierile care au avut loc între partenerii sociali din cadrul comisiei bipartite, introducând "coeficienţi jignitori" privind salarizarea personalului din sănătate, învăţământ, cercetare ştiinţifică şi cultură, ceea ce va avea drept consecinţă "un masiv exod de inteligenţă şi forţă de muncă în afara ţării".

Totodată, sindicaliştii solicită anularea prevederilor OUG 58/2010 şi a HG 791/2010 privind normele metodologice de aplicare a Codului fiscal.

CSDR mai cere CSAT să retragă din Strategia Naţională de Apărare a Ţării prevederile referitoare la mass-media, articolul 6.2 Vulnerabilităţi, paragraful 10.

Sindicaliştii spun că au sesizat, împreună cu Federaţia Română a Jurnaliştilor "Mediasind", Comisia de Petiţii a Parlamentului European, solicitând declanşarea procedurii de infringement, din cauza încălcării de către statul român a mai multor norme europene.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului CSDR pichetează între 15 şi 30 septembrie sediul Guvernului, din cauza proiectului Legii salarizării.
 Vizualizări articol: 627 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
CSDR pichetează între 15 şi 30 septembrie sediul Guvernului, din cauza proiectului Legii salarizării0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei