Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 2 sep 2010 - Anul XV, nr. 206 (4497)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Indolenţă

A chemat ambulanţa recitând simptomele infarctului de la televizor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un bărbat care locuieşte pe Aleea Jupiter din municipiul Suceava, la doi paşi de Spitalul de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava, a chemat, ieri, de urgenţă o ambulanţă C cu medic (cele mai performante, destinate cazurilor grave), acuzând durere toracică, transpiraţie şi alte simptome care apar în infarctul miocardic. La sosirea maşinii de salvare, soţia bărbatului i-a spus medicului că soţul său a fost până acum în concediu, dar vacanţa i s-a terminat şi nu s-a odihnit suficient, că de două nopţi nu a dormit bine şi ar mai vrea să stea câteva zile să stea acasă, să se refacă.

Pentru orice eventualitate, pacientul a fost luat cu ambulanţa şi adus la Spitalul de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava, unde a fost investigat pentru afecţiunile cardiace pe care le-a acuzat. Electrocardiograma nu a indicat nici măcar o cardiopatie şi nici alte afecţiuni asociate nu i s-au descoperit. Discutând cu medicii din Urgenţă, aceştia au constatat că pacientul ştie atât de bine simptomele infarctului din campania TV de prevenire derulată de Ministerul Sănătăţii, cu Florin Zamfirescu în rolul bolnavului cardiac, şi le-a recitat cu talent operatoarei de la 112.

„El este convins că nu e bine, dar este vorba de astenie şi probabil de o gastrită veche, despre care ne-a povestit. Va pleca de la noi cu o reţetă. Dar nu-i moral să chemi doctorul de pe o ambulanţă C, care merge numai la urgenţe majore, ca să te aducă cu sacoşica la spital, când stai la 100 de metri distanţă. Nu poate fi învinovăţit sută la sută pentru gestul lui, dar corelat cu ceea ce i-a spus soţia medicului de pe ambulanţă, se vede că a fost ceva premeditat”, a spus medicul urgentist Tiberius Brădăţan.

 

„Cetăţeanul de pe zebră” a tras pe sfoară 112

Bărbatul care a tras pe sfoară sistemul 112 este un sucevean obişnuit, „cetăţeanul care traversează pe zebră”, plătitor de asigurări de sănătate, dar din păcate atitudinea lui trădează o mentalitate care face ca în Suceava ambulanţa să fie tratată ca un fel de staţie de taximetrie, la care apelează şi cei care se pot deplasa la medic pe propriile lor picioare sau cu mijloace proprii. Autoevaluarea ca urgenţă ar trebui să includă şi ideea că, în timp ce este purtată pe drumuri la cazuri care pot fi rezolvate şi de echipaje A şi B sau chiar de medici de familie o maşină care, prin echipare şi dotare poate să salveze vieţi (aşa cum s-a întâmplat în urmă cu o săptămână, când în mai puţin de o oră au fost resuscitate două infarcturi), în altă parte un caz grav se pierde pentru că ambulanţa C nu a ajuns la timp.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului A chemat ambulanţa recitând simptomele infarctului de la televizor.
 Vizualizări articol: 3630 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 4 voturi
A chemat ambulanţa recitând simptomele infarctului de la televizor4.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   EDUCATIE "a la suceava"! trimis de
( 2 sep 2010, 12:40:49
- cetateni mai lipsiti de educatie dar, tupesti, mai prosti dar, aroganti ca la SUCEAVA nu vei gasi nici in cel mai rau famat cartier din ROMANIA. Cine cunoaste imi va da dreptate.
2.   Mici medicii nu sunt mai presus trimis de
( 2 sep 2010, 17:54:49
sunt intr-adevar si bolnavi inchipuiti, dar nici cu medicii nu stam mai bine. Eu personal, dupa ce ani de zile am acuzat niste simptome la care medicii din Suceava nu le-au gasdit cauza (atat din sistemul de stat, cat si din cel privat), disperata, am apelat la salvare, crezand ca cei de-acolo chiar vor sa ajute oamenii. domnul Tiberiu Bradatan, m-a trimis acasa, dandu-mi de inteles ca sunt bolnav inchipuit. Din banii de bugetar de doi lei, am mers la Bucuresti, la un vestit profesor, si mi-a spus ca trebuie sa fac neaparat o operatie, pentru ca boala s-a cronicizat, si daca mergeam mai repede scapam fara. Operatia ma costa 5000 euro, pe care eu nu i-am vazut niciodata la un loc, nu sa-i si am. Daca nu fac operatia risc sa raman fara vedera si auz. Poate citeste domnul Brdatan, si-mi indica sursa banilor. Am atatea documente dedicale de la Suceava, fara un diagnostic corect, incat cred cas putea sa-i acuz pe multi medici. Si cred ca o s-o si fac, ca bani de operatie nu am.
2.1  RE: Mici medicii nu sunt mai presus trimis de
( 3 sep 2010, 10:05:17
De ce boala suferi ? Sunt extrem de curios sa aflu ce boala poate duce la pierderea auzului si vazului in acelasi timp.
3.   Adevarul! trimis de
( 3 sep 2010, 06:39:04
Numai ca durerile de inima pot tzine shi 30 de minute apoi pot disparea complet.Catzi nu au fost certatzi de doctori shi apoi au fost trimishi acasa shi acasa durerile au revenit shi pacientzi au murit ca cei de la urgentza nu mai vin a doua oara ca asha zic ei ca e tzeapa.JEGURILOR E MESERIA VOASTRA SHI TRE SA O ONORATZI,APUCATZIVA DE POPICE DACA LA LUCRU VA PLANGETZI CA SUNTETZI DERANJATZI.Incasatzi de pe asigurarea de sanatate transportul shi se poate pune shi ceva extra daca asigurarea nu acopera 100% iar bani sa mearga in casieria spitalului ,probabil; batranu a venit din concediu shi doctoru crapa de ciuda ca nu a primit SHPAGA shi nesimtzitu ia dat o votca la un betziv de ziarist shi ia zis sa+l dea pe batran la ziar.JEGURILOR .NESIMTZITZI CA DOCTORI DIN SUCEAVA NU MAI GASESHTI NICAIEREA.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei