Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 2 sep 2010 - Anul XV, nr. 206 (4497)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Ospiciu sau puşcărie?

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Faptul că de ani buni încoace preliminariile competiţiilor importante se joacă la date fixe, aceleaşi pentru toţi, are o parte bună: jucându-se, de regulă, câte două partide „legate”, la distanţă de 4-5 zile una de cealaltă, campionatele se întrerup cam câte două săptămâni. Asta poate fi neplăcut în ţări ca Anglia, Spania, Italia, unde toată suflarea este conectată mai ales la disputa internă, dar, cum ziceam, salutară în ţări defecte, ca a noastră, unde putem şi noi să respirăm în acest interval, fără ca zilele şi nopţile să ne fie poluate de acuzaţii de blat, de arbitraje la comandă sau doar cretine, de ameninţări, înjurături, scandaluri. Dar ca lucrurile să nu meargă normal (nici) de data asta, liniştea pauzei ăleia e dinamitată de cel mai bizar caz de faliment din istoria fotbalului (din lume, nu doar de la noi): cel al Unirii Urziceni, produs tocmai când patronul aflăm că a înhăţat o sumă cuprinsă între 18 şi 22 de milioane de dolari. Atenţie: nu din imobiliare, fabrici de ulei ori trafic de droguri, ci direct din fotbal! Adică din munca echipei, antrenorului şi conducerii clubului, din rezultatele obţinute în Champions’ League şi Europa League precum şi din drepturile din transmisiile TV. Dincolo de situaţiile individuale (unii dintre cei care s-au văzut peste noapte şomeri s-au trezit de fapt într-o situaţie mai bună, prin transfer), cea a clubului este absolut halucinantă: acum vreo lună era în Champions’ League, acum vreo două săptămâni în Europa League, iar astăzi mai are doar un singur fotbalist! Faptul că obligaţiile faţă de Ligă şi televiziuni o forţează pe Unirea să joace în continuare este, în momentul în care scriu eu, vecin cu nebunia şi cu umorul suprarealist: cum să intri pe teren cu 1 (un) jucător!?... şi ăla portar! Soluţia vehiculată pare ruptă direct din Codul Penal: beneficiarul „en gros” al dizolvării Unirii, numitul Becali George, anunţă şi el una la fel de groasă, anume că va desfiinţa şi el o echipă (Steaua II), că doar n-o fi mai prost ca Bucşaru, pe care o s-o transfere peste noapte la Urziceni. Vom ajunge astfel să vedem Steaua II jucând în Divizia A sub titulatura de Unirea Urziceni, iar pe asta, deşi scriptic se află în Bărăgan, să o regăsim fizic în Ghencea!!! Dv. unde credeţi că le-ar sta mai bine lui Bucşaru şi Becali: la ospiciu sau la puşcărie?

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ospiciu sau puşcărie?.
 Vizualizări articol: 859 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Ospiciu sau puşcărie?5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei