Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 20 aug 2010 - Anul XV, nr. 195 (4486)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

„Marcă înregistrată” la Parchet

Dumitru Morhan, cercetat penal pentru o escrocherie de aproape 700.000 de euro

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Trimis în judecată în octombrie 2009 pentru că ar fi falsificat două contracte de împrumut prin care cerea de la familia fostului deputat Ştefan Tcaciuc restituirea sumelor de circa 100.000 de dolari SUA şi 2 miliarde de lei vechi, Dumitru Morhan (51 de ani) este cercetat penal în prezent pentru o nouă escrocherie.

De această dată, se arată într-un comunicat de presă remis, ieri, de Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava, Morhan este acuzat de o ţeapă de aproape 700.000 de euro.

Potrivit Biroului de Presă al IPJ Suceava, în urmă cu două zile, s-a început urmărirea penală împotriva lui Dumitru Morhan, pentru comiterea infracţiunilor de înşelăciune, uz de fals şi evaziune fiscală.

Anchetatorii susţin că, în calitate de manager general al unei societăţi comerciale din Slobozia Sucevei, comuna Grăniceşti, SC Cento Gimmy, Morhan a folosit  mai multe documente contabile ale societăţii pentru perioada 2007-2008, prin care „umfla” cu mult situaţia financiară a societăţii, în vederea obţinerii a trei contracte de leasing financiar de la o societate de profil din Bucureşti.

Contractele de leasing au fost încheiate în martie 2009 şi aveau ca obiect opt autovehicule şi utilaje (cinci autobasculante, un excavator, un încărcător frontal şi un picon).

„Suspectul a refuzat să restituie cele opt autovehicule după rezilierea contractelor de către societatea de leasing, producând un prejudiciu în sumă de 680.000 de euro”, se arată în comunicatul IPJ Suceava.

Totodată, poliţia susţine că, în 2008, Dumitru Morhan a înregistrat în contabilitatea societăţii cheltuieli fictive, producând un prejudiciu bugetului de stat în sumă de 11.068 de lei.

 

Morhan: „Camioanele mi-au fost furate de la firmă”

Contactat telefonic în cursul zilei de ieri, Dumitru Morhan s-a arătat foarte surprins de comunicatul poliţiei şi decizia anchetatorilor de a începe urmărirea penală împotriva sa, în condiţiile în care, susţine preşedintele UDUR, el a fost cel tras pe sfoară în toată această poveste.

„Nu e nimic adevărat. Camioanele mi-au fost furate de la firmă. Eu am fost cel înşelat. Le-am dat în chirie (n.r. –camioanele) unei firme din Râmnicu Vâlcea, cu acordul societăţii de leasing, care le folosea la construcţii de drumuri. Când m-am dus după ele, nu mai erau şi nici chiria nu mi-au dat-o. Am contracte cu semnături, cu totul în regulă... Eu am anunţat poliţia primul...”, ne-a declarat telefonic Dumitru Morhan, precizând că numai din chiria camioanelor avea de luat în jur de 200.000 de euro.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dumitru Morhan, cercetat penal pentru o escrocherie de aproape 700.000 de euro.
 Vizualizări articol: 3184 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 1 vot
Dumitru Morhan, cercetat penal pentru o escrocherie de aproape 700.000 de euro3.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Hahahahha trimis de
(20 aug 2010, 13:15:54
pe asta nu-l linisteste nimeni?
2.   Vai de el trimis de
(20 aug 2010, 19:26:58
Cineva apropiat imi spunea odata ca ''gaina face aceleasi oua oriunde se duce''.Si mare dreptate mai avea,A fost casatorit si in Galati si numai de excrocherii se tinea,se vede btreaba ca naravul l-a luat cu el pe meleagurile natale.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei