Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 20 aug 2010 - Anul XV, nr. 195 (4486)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

E oficial

Lista concedierilor, la instituţiile publice din judeţ

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Luna septembrie va fi una neagră pentru mulţi bugetari, care urmează să-şi piardă locurile de muncă. În multe cazuri zvonurile privind concedierile au devenit deja oficiale, listele cu numărul de angajaţi care pleacă din fiecare instituţie fiind deja finalizate şi, mai peste tot, fiind stabiliţi şi oamenii care trebuie să-şi caute un alt serviciu.

 

Grosul disponibilizărilor este la primăriile din judeţ. Conform listelor finalizate ieri, la nivelul judeţului se reduc peste 800 de posturi din cadrul instituţiilor publice locale, însă multe dintre ele erau vacante. Efectiv vor fi daţi afară 416 oameni. Numărul de oameni concediaţi oscilează foarte mult de la o primărie la alta, în funcţie de cât de încărcate sunt acum schemele de personal.  

De departe, cele mai multe disponibilizări se fac la Primăria municipiului Vatra Dornei, care rămâne fără 123 de angajaţi. Foarte mulţi angajaţi pleacă şi de la Siret, 60, şi de la Frasin, 35. În ceea ce priveşte comunele, pleacă 22 de angajaţi de la Păltinoasa, 14 de la Ostra, 13 de la Horodnic de Jos şi zece de la Iacobeni, restul având un număr mult mai mic de posturi reduse.

 

Concedieri multe la Agricultură şi Pensii

Din cadrul Prefecturii judeţul Suceava urmează să plece acasă un număr de 15 angajaţi, aici incluzându-l şi pe subprefectul Ionuţ Creţuleac, care deja nu mai lucrează în cadrul instituţiei. Mulţi angajaţi pleacă şi de la Casa Judeţeană de Pensii Suceava, 16 oameni urmând a fi nevoiţi să-şi caute de muncă, de luna viitoare. Aici, Ministerul Muncii ceruse reducerea personalului cu 25%, ceea ce însemna încheierea contractelor de muncă a 24 de persoane, însă cum opt posturi erau vacante, doar 16 persoane sunt afectate.

Şi la Agenţia de Prestaţii Sociale Suceava concedierile din 15 septembrie sunt o certitudine, şapte angajaţi urmând a fi daţi afară.

Cei mai loviţi de reducerile de personal din cadrul instituţiilor sunt însă angajaţii Direcţiei Agricole şi pentru Dezvoltare Rurală (DADR) Suceava. Aici, 64 de angajaţi, din totalul de 102, îşi vor pierde locurile de muncă. Organigrama de la Ministerul Agriculturii a ajuns deja la conducerea DADR Suceava.

„Conform dispoziţiilor de la minister se va face o testare a angajaţilor şi în funcţie de rezultatele obţinute se va stabili cine pleacă şi cine rămâne”, a precizat directorul Dumitru Parasca. Totul se va face însă în cel mai scurt timp posibil, la mijlocul lunii viitoare cei care pleacă trebuind să aibă deja bagajele făcute.

 

Excepţia fericită de la Şomaj

La Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Suceava s-au redus 12 posturi, însă sunt şanse ca nici un angajat să nu intre efectiv în şomaj.

„Avem şase oameni care au grupa de muncă şi se pensionează, trei posturi erau vacante, avem două persoane care intră în concediu pentru creşterea copilului şi a mai rămas un singur angajat, căruia sperăm să-i găsim un post pe piaţa muncii, conform competenţelor profesionale”, a declarat Aurelia Focşa, directorul AJOFM Suceava.

Pe la instituţii există şi cazurile fericite ale unor angajaţi care deja şi-au găsit loc de muncă în altă parte.

„O colegă care ştia că este posibil să fie pe lista disponibilizaţilor a venit şi m-a anunţat că şi-a găsit loc de muncă în altă parte, înainte de a se stabili ceva oficial”, ne-a declarat Mirela Florea, directorul Agenţiei Judeţene de Prestaţii Sociale Suceava.

Instituţiile enumerate mai sus sunt doar cele la care numărul de concedieri este cert, fiind stabilite noile organigrame. Însă, la altele se aşteaptă ca acestea să fie trimise de la ministerele de care aparţin, în cel mai scurt timp.

 

SITUAŢIA posturilor reduse

Denumirea unităţii

posturi reduse

din care                              vacante

ocupate

CJ SUCEAVA

 

 

 131

CÂMPULUNG MOLDOVENESC

7

4

3

FĂLTICENI

 

 

 

RĂDĂUŢI

3

2

1

SUCEAVA

120

87

33

VATRA DORNEI

202

79

123

BROŞTENI

 

 

 

CAJVANA

 

 

 

DOLHASCA

 

 

 

FRASIN

35

0

35

GURA HUMORULUI

131

126

5

LITENI

1

0

1

MILIŞĂUŢI

 

 

 

SALCEA

 

 

 

SIRET

76

16

60

SOLCA

6

6

0

VICOVU DE SUS

 

 

 

ADÂNCATA

 

 

 

ARBORE

 

 

 

BAIA

 

 

 

BĂLĂCEANA

 

 

 

BĂLCĂUŢI

1

1

0

BERCHIŞEŞTI

3

3

0

BILCA

8

0

8

BOGDĂNEŞTI

 

 

 

BOROAIA

 

 

 

BOSANCI

 

 

 

BOTOŞANA

 

 

 

BREAZA

 

 

 

BRODINA

 

 

 

BUNEŞTI

 

 

 

BURLA

 

 

 

CACICA

 

 

 

CALAFINDEŞTI

 

 

 

CAPU CÂMPULUI

1

1

0

CIOCĂNEŞTI

5

0

5

CIPRIAN PORUMBESCU

3

0

3

CÂRLIBABA

 

 

 

COMĂNEŞTI

 

 

 

CORNU LUNCII

 

 

 

COŞNA

4

1

3

CRUCEA

 

 

 

DĂRMĂNEŞTI

 

 

 

DOLHEŞTI

 

 

 

DORNA ARINI

 

 

 

DORNA CANDRENILOR

 

 

 

DORNEŞTI

 

 

 

DRĂGOIEŞTI

2

0

2

DRĂGUŞENI

 

 

 

DUMBRĂVENI

 

 

 

FÂNTÂNA MARE

 

 

 

FÂNTÂNELE

 

 

 

FORĂŞTI

6

3

3

FRĂTĂUŢII NOI

 

 

 

FRĂTĂUŢII VECHI

 

 

 

FRUMOSU

 

 

 

FUNDU MOLDOVEI

5

5

0

GĂLĂNEŞTI

3

3

0

GRĂMEŞTI

 

 

 

GRĂNICEŞTI

4

0

4

HÂNŢEŞTI

 

 

 

HÂRTOP

 

 

 

HORODNIC DE JOS

13

0

13

HORODNIC DE SUS

 

 

 

HORODNICENI

 

 

 

IACOBENI

15

5

10

IASLOVĂŢ

 

 

 

ILIŞEŞTI

 

 

 

IPOTEŞTI

 

 

 

IZVOARELE SUCEVEI

 

 

 

MĂLINI

2

2

0

MĂNĂSTIREA HUMORULUI

11

10

1

MARGINEA

 

 

 

MITOCU DRAGOMIRNEI

 

 

 

MOARA

 

 

 

MOLDOVA SULIŢA

2

0

2

MOLDOVIŢA

 

 

 

MUŞENIŢA

 

 

 

OSTRA

20

6

14

PĂLTINOASA

22

0

22

PANACI

32

32

0

PĂTRĂUŢI

 

 

 

PÂRTEŞTII DE JOS

1

0

1

POIANA STAMPEI

 

 

 

POIENI-SOLCA

 

 

 

POJORÂTA

 

 

 

PREUTEŞTI

 

 

 

PUTNA

14,5

14,5

0

RĂDĂŞENI

4

4

0

RÂŞCA

 

 

 

SADOVA

 

 

 

ŞARU DORNEI

3

0

3

SATU MARE

 

 

 

ŞCHEIA

 

 

 

ŞERBĂUŢI

 

 

 

SIMINICEA

 

 

 

SLATINA

 

 

 

STRAJA

 

 

 

STROIEŞTI

2

0

2

STULPICANI

 

 

 

SUCEVIŢA

9

8

1

TODIREŞTI

 

 

 

UDEŞTI

 

 

 

ULMA

2

2

0

VADU MOLDOVEI

4

4

0

VALEA MOLDOVEI

13

12

1

VAMA

6

5

1

VATRA MOLDOVIŢEI

2

0

2

VEREŞTI

 

 

 

VICOVU DE JOS

9

9

0

VOITINEL

 

 

 

VOLOVĂŢ

 

 

 

VULTUREŞTI

 

 

 

ZAMOSTEA

 

 

 

ZVORIŞTEA

 

 

 

TOTAL

812,5

450,5

362

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lista concedierilor, la instituţiile publice din judeţ.
 Vizualizări articol: 5837 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.3 din 6 voturi
Lista concedierilor, la instituţiile publice din judeţ4.356

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Primaria Suceava doar 33 disponibilizari? trimis de
(20 aug 2010, 11:20:06
pai acolo stau degeaba pe putin 100 de nesimtiti.
2.   Prea putin!!!!!!!!! trimis de
(20 aug 2010, 12:25:45
prea putin!am fost si am platit gunoiul la primarie si m-au purtat in 3 locuri,doar ca sa-mi ia niste bani.Prima data am fost la un ghiseu,unde era o doamna care de cel putin 10 ani ar fi trebuit sa iasa la pensie.I-am spus ce doresc,mi-a dat un bilet si ma trimis la un alt etaj,intr-un birou,la o alta doamna care sa-mi calculeze cat am de platit,doamna care era inconjurata de 3 domni care nu faceau nimic,stateau in usa terasei si fumau si au mai sarit toti cu gura pe mine cand le-am spus ca in alte tari aceste taxe se platesc prin internet,nu ca la noi,te trimit da la o usa la alta.Dupa aceea m-au trimis iar la doamna "pensionara",care ma trimis la caserie.Nu credeti ca e prea mult?3 persoane platite din banii nostri sa-ti ia banii ptr un gunoi pe care nici nu l-am facut ca sunt plecata de 9 ani din tara.Cred ca cifra 33 e prea mica!!!ptr o primarie asa mare!!!!

3.   Dupa bunul plac trimis de
(20 aug 2010, 16:41:14
Normal 50% din personalul din primarii ar fi trebuit disponibilizat. Ordonanta a fost facuta fara cap, astfel ca a dat posibilitatea primarilor sa-si aranjeze apele. Cum? Lipitorii de afise cu sau fara studii la S H..... s-au trezit peste noapte tranformati in functionari publici!!!!!!!!!!!!! Asta se vrea de fapt reformarea administratiei, cum sa avem calitate si eficienta cu astfel de oameni promovati ca sa TRAIM BINE ????? Un prilej pentru alesii nostri sa-si plateasca datoriile electorale si sa mai imparta ceva cascaval. Ar trebui verificate toate aceste transferuri ilegale din contractuali in functii publice. E obligatia ANAF-ului dar si a Prefecturii sa se sesizeze si sa anuleze hotararile abuzive ale unor consilii locale. Sa vedem si efectele................
4.   Afara cu ei trimis de
(20 aug 2010, 17:37:37
sai dea dracu afara ca oricum nu fac nimic,la primarie daca te duci dupa ora doua nu mai gasesti decat un gardian arogant care te anunta in stilul lui de 4 clase ca programul sa incheiat.
5.   Putini trimis de
(20 aug 2010, 19:58:35
astea sunt cei care au contribuit mai putin, restul care au contribuit cat trebuie sunt bine mersi, va salut im pu ti ti de funtionari publici. camd vin la ghiseu ar trebui sa imi zambiti, fuuuuuuuuuuuuuuuutuvangura
6.   PREUTESTI trimis de
(20 aug 2010, 22:08:55
Am vazut ca in aceasta comuna nu se disponibilizeaza nimic.... toti sunt importanti si de neinlocuit... Mai ales d/na Gagiu, sotia sefului politiei falticeni e de neinlocuit... De anul trecut i-au facut un birou special in mijlocul primariei si de acolo cu studiile ei liceale SPECIALE URMARESTE BUNASTAREA COMUNEI... treceti doar cu masina prin centrul localitatii si veti vedea despre ce vorbesc... cu mult drag, pentru ROMANIA...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei