Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 20 aug 2010 - Anul XV, nr. 195 (4486)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Vizită prezidenţială

Băsescu a inspectat ieri lucrările podului de la Dorneşti

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Preşedintele Traian Băsescu a inspectat, ieri, lucrările de reconstrucţie a podului peste râul Suceava care leagă Siretul de Rădăuţi, în localitatea Dorneşti, afectat de inundaţiile din luna iulie. Preşedintele s-a declarat mulţumit de ritmul lucrărilor şi a apreciat că soluţia tehnică este bună, similară cu cea de la Mărăcineni. Traian Băsescu a discutat atât cu reprezentanţii firmei de proiectare IPTANA, cât şi cu constructorii, SCCF Iaşi.

Preşedintele s-a interesat de termenul de finalizare a lucrărilor, preconizat în octombrie, şi a vrut să ştie dacă podul va fi gata „şi dacă ar ninge în octombrie, din cauza schimbărilor climatice”. Informat că proiectul pentru reconstrucţia podului nu este încă finalizat şi că va fi gata în două săptămâni, Băsescu i-a întrebat pe reprezentanţii firmei IPTANA de ce nu mai lucrează ca pe vremuri, când aveau o mulţime de proiecte pregătite, gata să fie puse în practică îndată ce apărea finanţarea. „O proiectare de autostradă vreau să văd şi eu făcută de voi”, a spus preşedintele. Proiectanţii s-au plâns că nu prea câştigă licitaţiile la lucrările mari, iar Traian Băsescu le-a răspuns că „nu prea aveţi noroc în viaţă; sunt alţii care au plecat cu documentele voastre şi ei au noroc”. În privinţa construcţiei, Băsescu a spus că a fost adoptată aceeaşi soluţie ca şi la podul de la Mărăcineni, din judeţul Buzău, că are încredere atât în constructor, cât şi în proiectant, dar că, din cauza distanţei, nu poate veni la podul de la Dorneşti tot de atâtea ori cât a fost la Mărăcineni, dar cu siguranţă va mai reveni.

 

Preşedintele, nemulţumit că Transporturile n-au dat bani pentru repararea căii ferate de la Dorneşti

Preşedintele a mulţumit militarilor care asigură funcţionarea podului de pontoane, în aval de podul rutier afectat de inundaţii, folosit ca rută ocolitoare pentru traficul înspre şi dinspre graniţa cu Ucraina şi a menţionat că pe acest pod de pontoane trec zilnic 4.000 de autovehicule, ceea ce dovedeşte importanţa rutieră a podului. Un alt subiect asupra căruia preşedintele a manifestat interes a fost reluarea traficului pe calea ferată, afectată de inundaţii. La răspunsul preşedintelui Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur, că CFR nici măcar nu a început lucrările pe motiv de lipsă de fonduri, şeful statului a spus că, în aceste condiţii, este nevoit să meargă să vadă care este situaţia şi acolo. "Trebuie să merg să văd de ce nu se lucrează", a spus el. Administraţia locală a informat în mai multe rânduri că transportul feroviar, în special cel de mărfuri, este blocat din cauza unei porţiuni mici avariate la Dorneşti, iar pentru economia judeţului şi pentru cea naţională repararea căii ferate este extrem de importantă şi de urgentă pentru că asigură exportul de mărfuri efectuat de doi mari investitori austrieci din judeţul Suceava, respectiv firmele Schweighofer şi Egger.

 

Băsescu: „În afară de ajutor pentru copii, ce vrei să-ţi mai dea statul?”

Ultimul punct al vizitei prezidenţiale a fost vizitarea primei case refăcute pentru sinistraţii din Dorneşti. "Ai început primul, te-ai mutat primul", i-a spus Băsescu proprietarului, Viorel Marcu, de 36 de ani, tatăl a şapte copii cu vârste cuprinse între 4 luni şi 18 ani. Singurele surse de venit ale familiei Marcu sunt alocaţiile copiilor şi, de aproape doi ani, ajutorul social. Traian Băsescu a intrat în noua casă Marcu, a ridicat în braţe bebeluşul şi s-a lăsat fotografiat cu el, iar la ieşire a fost interpelat de alţi localnici, în special femei, care i-au pus în palmă bileţele prin care îi cereau sprijin pentru refacerea propriilor locuinţe.  

Băsescu le-a spus acestora că de miercuri seară ajung în judeţ materiale de construcţie care urmează să fie distribuite şi vor beneficia de ajutor din partea statului pentru repararea locuinţelor afectate de inundaţii. Una dintre femei i-a spus preşedintelui că este săracă, are nouă copii şi că trăieşte din alocaţie şi l-a rugat s-o ajute şi pe ea. „Cine-i tare bogat în România? În afară de ajutor pentru copii, ce vrei să-ţi mai dea statul?”, a întrebat-o Traian Băsescu pe femeie, apoi i-a recomandat preşedintelui Gheorghe Flutur ca, dacă mai rămân materiale de construcţii de la casele sinistraţilor, să o ajute să mai construiască încă o încăpere la casă, pentru că are nouă copii.

În comuna Dorneşti au fost afectate în urma inundaţiilor 330 de case, iar 37 de locuinţe trebuie reconstruite. Locuinţa vizitată de Traian Băsescu s-a ridicat cu fonduri private, din donaţiile unei firme din Marginea, potrivit proprietarului Viorel Marcu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu a inspectat ieri lucrările podului de la Dorneşti.
 Vizualizări articol: 2498 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.20/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.2 din 5 voturi
Băsescu a inspectat ieri lucrările podului de la Dorneşti4.255

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Tiganii trimis de
(20 aug 2010, 15:12:55
Tiganii sa mai faca inca 7 - 10 copii si sa-si planga de mila puturosii, ca munca nu le place. Platesc taxe la stat? Nu cred! Atnci ce vrea sa le de statul? De ce nu-i pune la munca la pod?!
2.   Jale trimis de
(20 aug 2010, 17:46:44
domnul Basescu,,de ce nu se duce drak sa inspecteze maternitatea giulesti unde au murit atatia copii ?? uffffffff politicieni batuti in cap
3.   PODUL............... trimis de
(20 aug 2010, 21:49:23
leaga ucraina??????????????de ce ,de cine????E85,ce leaga???uite asa se minte poporul.sa analizam acest pod ce leaga o singura localitate...Dornesti,de Radauti.trenul intra prin Vicsani si pleaca spre Suceava[nu trece podul]. Europeanul E85leaga Suceava de Siret direct ,fara a trece peste acest pod.raspund lui Eugenica,acest pod este strategic,directia politiei de frontiera e la Radauti si sa ajunga la Siret trebuie sa inconjoare ori prin Milisauti ori prin Satu Mare....iar meritul e al politicienilor,care stiu sa si asume acest merit[nu-s batuti in cap]

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei