Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 20 aug 2010 - Anul XV, nr. 195 (4486)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Avarii şi întreruperi

Un sfert din municipiul Suceava nu a beneficiat ieri de apă potabilă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Aproximativ un sfert din locuitorii municipiului Suceava nu au avut ieri apă potabilă la robinete, atât ca urmare a unor sistări programate a furnizării apei reci, cât şi din cauza unor avarii apărute ca urmare a lucrărilor ISPA, dar şi a vechimii conductelor de apă.

 

Garaje construite peste conducta de apă potabilă, în George Enescu

O parte din locuitorii cartierului George Enescu au rămas aproape 30 de ore fără apă potabilă la robinete după ce lucrările de deviere a unei conducte de apă potabilă, peste care au fost construite ilegal zeci de garaje, nu au decurs conform aşteptărilor.

Mai exact, noua conductă, montată prin programul ISPA, tot în aceeaşi zonă, dar printre garaje, astfel încât să se poată interveni la ea în caz de nevoie, a cedat în mai multe locuri în momentul în care a fost pusă în funcţiune.

Conform explicaţiilor date de reprezentanţii TMUCB viceprimarului Viorel Seredenciuc, la punerea în funcţiune a noii conducte aceasta a cedat la îmbinări, în zonele unde au fost necesare coturi de schimbare a traseului, pentru ocolirea garajelor, din cauza presiunii apei.

“Moartea conductelor de apă este lovitura de berbece, cum i se spune presiunii cu care loveşte prima dată apa, atunci când se face umplerea reţelei. Aceasta este cel mai adesea cauza avariilor care apar după ce furnizarea apei a fost oprită într-o zonă anume. La fel s-a întâmplat şi în acest caz, din cauza coturilor care au trebuit montate pe conductă, din cauza traseului sinuos”, a explicat viceprimarul Sucevei.

 

Trei zile de avarii pe strada Alexandru cel Bun

Nici locuitorii de pe strada Alexandru cel Bun nu au avut mai mult noroc în privinţa furnizării apei potabile. Astfel, după ce în zona lor s-au produs trei avarii, aproape una după cealaltă, atât marţi cât şi miercuri, ieri dimineaţă au constatat că tot nu au apă, după ce avaria anterioară fusese reparată miercuri seara.

Motivul l-a reprezentat o nouă avarie apărută la aceeaşi conductă, la ora 03.00 dimineaţa, aceasta fiind remediată abia în jurul amiezii. Cu toate acestea, o nouă avarie poate apărea oricând la conducta respectivă, din cauza uzurii ei excesive.

 

Oprire programată a apei în cartierul Burdujeni  

O mare parte a cartierului Burdujeni nu a beneficiat ieri, între orele 07.30 şi 19.00, de apă potabilă, ca urmare a lucrărilor de racordare a unor conducte noi, montate prin programul ISPA. Lucrările au afectat în primul rând abonaţii din zona Cuza Vodă II, partea cuprinsă între străzile Calea Unirii, Calea Burdujeni, Eroilor şi Amurgului, inclusiv pe cei de pe străzile Amurgului, Bujorilor, Tineretului, Păcii, Prieteniei, Aurora, Rândunicii şi Brânduşei.

Apa a fost oprită şi pe strada Bazelor, parţial pe strada Mircea Damaschin, la CONSUC şi, tot parţial, pe Calea Unirii, de la intersecţia cu strada Mircea Damaschin până la intersecţia cu strada Nicolae Iorga, inclusiv la magazinul Billa. Furnizarea apei potabile a fost sistată parţial şi pe strada Nicolae Iorga, de la intersecţia cu strada Calea Unirii până la intersecţia cu strada Jean Bart.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un sfert din municipiul Suceava nu a beneficiat ieri de apă potabilă.
 Vizualizări articol: 661 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Un sfert din municipiul Suceava nu a beneficiat ieri de apă potabilă1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei