Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 16 aug 2010 - Anul XV, nr. 191 (4482)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Extindere

Lidl se pregăteşte să deschidă trei supermarketuri în judeţul Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sucevenii vor avea la dispoziţie nu unul, ci trei supermarketuri Lidl din care să îşi facă cumpărăturile. Concernul german Lidl & Schwarz, care deţine reţelele de magazine Lidl şi Kaufland, vrea să acapareze o mare parte din piaţa suceveană, dezvoltând cel puţin trei magazine în judeţul Suceava.

Pe lângă supermarketul Lidl a cărui construcţie a început deja la intrarea în cartierul Obcini, în zona Maraton, compania germană vrea să mai deschidă unul la ieşirea din municipiul Suceava înspre Botoşani.

Al treilea magazin Lidl ar urma să fie construit în municipiul Rădăuţi, tratativele purtate cu primăria, pentru a fi sprijiniţi în găsirea unei locaţii potrivite, fiind aproape finalizate.

Oficial, lucrările de construire a supermarketului Lidl de la intrarea în Obcini, începute în urmă cu câteva zile de antreprenorul general –  General Construct, pe terenul ocupat până nu demult de discoteca Maraton şi o serie de case, printre care şi cea a patronului Test Prima, Viorel Juravle, au termen de finalizare iulie 2012. Numai că intenţiile celor de la Lidl sunt de a deschide cât mai rapid magazinul, pe cât posibil într-o perioadă favorabilă cumpărăturilor, precum sărbătorile de iarnă sau cele de Paşti. Cel mai probabil, magazinul Lidl nu va putea fi inaugurat decât anul viitor, înainte de Paşti, volumul de muncă fiind destul de mare.

În paralel, concernul german a scos la licitaţie şi execuţia lucrărilor pentru încă două magazine, unul în Burdujeni şi altul în Rădăuţi, fiind posibil ca respectivele supermarketuri să fie deschise tot de anul viitor, dacă lucrările încep anul acesta.

 

Magazin Lidl de aproape 1.500 mp la intrarea în Obcini

Magazinul Lidl de la intrarea în Obcini va fi construit pe un teren de aproximativ 5.000 mp, care, administrativ, aparţine de comuna Şcheia, clădirea fiind proiectată cu două nivele, pe o suprafaţă desfăşurată de 1.456,6 mp, parcare cu platformă, precum şi o serie de sistematizări rutiere care vor afecta inclusiv intersecţia Maraton.

Una dintre modificările necesare pentru a asigura accesul clienţilor către noul magazin Lidl este realizarea unei benzi de stocare pe partea stângă a drumului care duce către Şcheia, care să permită virarea la stânga, pentru a intra în incinta supermarketului.

Pentru cei care vin dinspre Şcheia accesul se va face prin virare la dreapta, în vreme ce accesul celor care vin de pe bulevardul George Enescu va fi dirijat prin montarea unui semafor dublu.

La plecare, şoferii care ies de la Lidl vor avea la dispoziţie şi o altă cale de acces, pe laterala magazinului, care duce către strada Rulmentului, evitând astfel aglomeraţia de pe Calea Obcinilor.

 

Lidl Burdujeni, o investiţie amânată aproape doi ani

La începutul anului 2009, reţeaua de magazine Lidl a vrut să se extindă prin deschiderea unui magazin în cel mai mare cartier al Sucevei, Burdujeni, chiar la ieşirea înspre Botoşani.

Magazinul Lidl urma să fie realizat pe un teren cu o suprafaţă de peste 6.200 de metri pătraţi, cumpărat de către SC Maxim Power SRL de la firma Coza Rux.

Construcţiile existente pe terenul respectiv au fost demolate, pentru a face loc viitorului magazin, dar investiţia nu s-a mai realizat.

În prezent, terenul, situat vizavi de ultimul bloc turn de la ieşirea din Suceava spre Salcea, este împrejmuit, fiind necesar doar ordinul de începere al lucrărilor.

 

Prezenţa Lidl în Suceava, întărită de preluarea magazinelor Plus

Extinderea reţelei de supermarketuri Lidl în judeţul Suceava, prin construirea unui asemenea magazin şi la Rădăuţi, e un pas natural, în condiţiile în care în alte două municipii ale Sucevei – Fălticeni şi Câmpulung Moldovenesc, este deja prezent, prin magazinele Plus, pe care le-a preluat la începutul acestui an.

Singurul municipiu din judeţ în care nu s-a avansat încă ideea construirii unui supermarket este Vatra Dornei, deşi tot Lidl a demarat construirea unui magazin propriu în judeţul învecinat, în municipiul Bistriţa, la o distanţă de aproximativ 80 de kilometri.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lidl se pregăteşte să deschidă trei supermarketuri în judeţul Suceava.
 Vizualizări articol: 4735 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 7 voturi
Lidl se pregăteşte să deschidă trei supermarketuri în judeţul Suceava5.057

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Vechea poveste trimis de
(16 aug 2010, 12:03:31
Haideti sa va spun o poveste legata de domeniul asta de activitate (daca nu o stiti deja).
Se ia un santier, se angajeaza o firma de constructii care ridica marketul in cauza (ca o fi hyper sau super sau mega , nu conteaza). Spre final se angajeaza cateva sute de oameni, li se promite marea cu sarea, sanse de promovare, salarii peste media pietii sau, mai nou "ia cat iti dau sau, daca nu, esti liber sa pleci, sunt altii care asteapta la usa). Se trimit in scolarizare, la alte magazine, ii muncesc aia de-i indoaie si apoi sunt munciti si la deschiderea magazinului la care cica vor lucra. Dupa deschidere, cand marfa este asezata in rafturi si mai trebuie decat schimbata, multi oameni vor fi dati afara pe motive de nimic (de fapt firma vrea sa pastreze minimul cat sa functioneze). La cateva luni, din cei angajati, sunt dati afara si angajati altii (scutiri de taxe pt angajari, etc).
Apropos, salariile sunt vai mama lor chiar si pt zona Moldovei. Chiar nu se merita.
2.   Trebuia sa se faca un parc, de ce iar market? trimis de
(16 aug 2010, 16:06:00
Multi stim ca s-a demolat casa lui Juravlea si imprejurimile ei pentru un parc, super modern, la intrarea in G Enescu!
Asta a fost scopul de inceput!!

Sa va fie ,,jena'' ca nu aveti in vedere sa lasati si locuri de destindere si relaxare in orasul asta mizerabil!

Nu stim ce va mai vinde si Lidl ca din Germania nu au voie sa aduca si sa vainda!
2.1  RE: Trebuia sa se faca un parc, de ce iar market? trimis de
(16 aug 2010, 19:01:43
Asta nu o stia , chiar nus de unde o stii...insa nu ar fi fost o idee rea dar ma intreb de unde avea primaria sa dea 800 mii de euro lui Juravlea doar ca sa faca ei un parc!
3.   Suuuuper tare!!! trimis de
(16 aug 2010, 20:24:30
Foarte interesant! Se construiesc super-hiper-...etc-market-uri la fiecare colt de strada si salariile scad. Cu ce anume sa cumpere oamenii de la toate aceste magazine? Nu acuz patronii firmelor, ci sa isi puna intrebarea dl primar si nu numai el ca sunt majoritatea in tara, oamenii nu au nevoie de locuri de munca si sa se redeschida fabricile unde lucrau majoritatea? Scuzele mele daca e gresita parerea mea dar sunt libera sa imi exprim parerea
4.   NU VA PLANGETI DE BANI trimis de
(16 aug 2010, 20:37:53
Nu va plangeti ca n-o sa aveti bani sa mergeti la cumparaturi si la LIDL,poate o sa ne dea pe caiet astia ca aia de la My Market nu vor sa dea....
5.   E bine si asa trimis de
(17 aug 2010, 08:53:50
Nu va faceti griji in privinta supermarketurilor si-au facut studiul de piata si in nici un caz nu vor pierde, stiu ei ce fac. La Suceava circula banii negrii cu sacii.
In legatura cu construirea de fabrici nu primarie le face, daca vor veni investitori se vor face daca nu , nu! Dar intreb de ce nu se folosesc cele care sunt, vezi fostul IMUS
care nu este demolat dar sta parasit. Oare cati din cei care au lucrat acolo ar mai lucra? Cred ca nimeni. Mai spuneti-mi un lucru ce fabrica romaneasca ar putea produce la preturi mai mici de cat cele existene si de o calitate superioara pentru a le putea si vinde? Indiferent de produs

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei