Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 16 aug 2010 - Anul XV, nr. 191 (4482)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Nemulţumire

Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, mustrat de senatorul Onofrei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Prim-vicepreşedintele PD-L Suceava senatorul Orest Onofrei are anumite obiecţii cu privire la modul în care Ministerul Transporturilor, condus de colegul său de partid Radu Berceanu, a rezolvat problemele legate de infrastructura pentru transporturi din judeţul Suceava. Onofrei a spus că în ultima perioadă de timp a făcut mai multe demersuri la Radu Berceanu pentru finalizarea „unirii Bucovinei cu ţara” din punct de vedere al transporturilor. Senatorul PD-L consideră că în acest moment Bucovina este încă izolată de restul ţării, atât feroviar, cât şi aerian şi rutier. Din acest motiv, Orest Onofrei a declarat că îl roagă insistent pe Radu Berceanu să finalizeze „această unire cu ţara”.

El a arătat că în ceea ce priveşte legăturile rutiere, lucrările de modernizare a drumului european 85 de la Bucureşti la Siret au fost întrerupte pe motive politice la Roman, fiind continuate spre Iaşi. În opinia acestuia, ar fi fost normal ca modernizarea drumului să se facă pe ruta spre Siret. În acelaşi timp, Onofrei a arătat că în ceea ce priveşte Aeroportul „Ştefan cel Mare” din Salcea, modernizarea acestuia este încă incertă. Asta în condiţiile în care aeroportul ar putea contribui la dezvoltarea turistică a judeţului Suceava. Senatorul PD-L a arătat că din punctul său de vedere zona Bucovinei este la fel de importantă ca şi Valea Prahovei sau Litoralul românesc. „Din păcate, ministrul Transporturilor ne-a trimis să ne înţelegem cu cei din Iaşi şi din Bacău. Noi vrem însă să ne înţelegem cu el”, a spus Orest Onofrei.

 

Onofrei consideră că exporturile României ar fi fost mai mari dacă se rezolva problema căilor ferate

Senatorul PD-L a mai spus că în urma inundaţiilor din acest an mai multe porţiuni de cale ferată din judeţul Suceava au fost avariate, motiv pentru care a fost afectat atât traficul de mărfuri, cât şi cel de persoane. El a făcut referire în special la porţiunile de cale ferată din comuna Dorneşti, precizând că refacerea acestora este importantă atât pentru economia judeţului, cât şi pentru cea naţională. Asta deoarece, spune Onofrei, în zona respectivă îşi desfăşoară activitatea doi dintre cei mai mare investitori austrieci din judeţul Suceava, Schweighofer şi Egger. „Consider că exportul României ar fi fost cu cel puţin 0,1% mai mare dacă cele două firme din Austria ar fi avut posibilitatea să continue exporturile pe calea ferată şi nu ar fi fost nevoite să folosească infrastructura rutieră”, a spus prim-vicepreşedintele PD-L. Orest Onofrei a mai declarat că folosirea tirurilor pentru transportul mărfurilor către export îngreunează şi traficul rutier din judeţ.

„Vreau să precizez că rugămintea mea vine în sprijinul ministrului Radu Berceanu, pentru că România are nevoie de miniştri care fac ceva şi nu de miniştri care ne explică extrem de convingător că stau degeaba”, a mai precizat parlamentarul sucevean.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, mustrat de senatorul Onofrei.
 Vizualizări articol: 709 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, mustrat de senatorul Onofrei5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Bravo, Onofrei, bine pusa problema! trimis de
(16 aug 2010, 16:24:40
Problema frumoasei noastre Bucovine trebuie ,,ridicata raspicat'' si cu curaj de toti parlamentarii si conducerile de judet, ai Sucevei, in fiecare zi!! Dar cine sa faca, pentru ca toti au alte interese de ciolan, in afara de Onofrei!

Bucovina are nevoie strigenta de o poarta aeriana, altfel ne lipim cu Austria si sa vedeti ce conditii ne ofera ei, austiecii!?
2.   Ciocu mic. trimis de
(16 aug 2010, 18:39:36
iar te ia valul si vrei sa te afirmi .ciocu mic ca te pun baietii destepti la punct unu /doi ca atunci cind ai vrut sa te faci ministrul agriculturii.daca ai vrut sa faci cariera politica trebuia sa vorbesti cu ministrii transporturilor din trecut sa/ti faca drumuri mai late sa nu faci accidente mortale.Acum este cam tirziu.dar macar de acum incolo daca ai conduce mai prudent insa te/am vazut nmu demult la volan si esti in continuare pericol pe drumul public.lasate de meseria se sofer.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei