Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 11 aug 2010 - Anul XV, nr. 187 (4478)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Contrabandă

Ţigări de 1,3 miliarde de lei vechi confiscate la Siret, luni noapte

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Contrabanda cu ţigări, de provenienţă ucraineană sau moldovenească, a primit o nouă lovitură, după ce poliţiştii de frontieră suceveni au interceptat un transport ilegal de peste 30 de mii de pachete. Un echipaj din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Siret, a observat, în timp ce executa o misiune luni noapte, în apropierea frontierei de stat, pe teritoriul României, un microbuz de culoare albă, vehicul care la apariţia poliţiştilor de frontieră a pornit în trombă spre interiorul ţării. În acelaşi timp, poliţiştii au observat şi pe teritoriul statului vecin un microbuz şi mai multe persoane, fapt pentru care au alertat şi autorităţile de frontieră ucrainene. Pentru că existau suspiciuni că microbuzul a fost implicat în acţiuni de contrabandă, poliţiştii de frontieră au pornit imediat în urmărirea acestuia. După scurt timp, microbuzul a fost depistat pe o stradă  din oraşul Siret, însă proprietarul acestuia, Constantin Hrib, în vârstă de 39 ani, a refuzat să-l deschidă pentru efectuarea unui control. În aceste condiţii, cu avizul procurorului, poliţiştii de frontieră au luat măsura transportării microbuzului la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Siret, unde în urma controlului amănunţit au descoperit, în 34 genţi de rafie, 30.660 de pachete de ţigări, mai precis 23.490 de pachete marca „ Doina” de provenienţă Republica Moldova şi 7.170 de pachete marca „Viceroy” de provenienţă ucraineană.

Având în vedere cantitatea de ţigări descoperită, s-a dispus începerea urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă, iar procurorii au luat măsura reţinerii învinuitului pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat, în cursul zilei de azi (n.r. ieri) instanţei cu propunere de arestare preventivă.

Purtătorul de cuvânt de la Inspectoratul Judeţean al Poliţiei de Frontieră Suceava, comisar Ilie Poroch Seriţan, a precizat că întreaga cantitate de ţigări, în valoare de 128.772 de lei, a fost reţinută în vederea confiscării de către poliţiştii de frontieră, iar microbuzul marca „Peugeot” a fost indisponibilizat la sediul S.P.F. Siret până la finalizarea  cercetărilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ţigări de 1,3 miliarde de lei vechi confiscate la Siret, luni noapte.
 Vizualizări articol: 836 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Ţigări de 1,3 miliarde de lei vechi confiscate la Siret, luni noapte5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Adevarul! trimis de
(12 aug 2010, 04:27:45
Ce vrajeala ,a dat prea putzina shpaga ,politzishti nu au acceptat shi acesta a plecat fara sa plateasca shpaga.Adica sa treci prin vama cu un microbuz burdushit de tzigari.Vrajeala omu shtia ce are de facut ,poate ca nu era omu potrivit pe tura care lua de obicei mai putzini bani.Vrajeala ,aia din vama trebuie schimbatzi totzi,tot bazaru shi toate pietzele sunt pline cu tzigari de contrabanda.Evaziune fiscala ,prea mare din cauza coruptzilor din vami.Sunt care au tiru plin cu tzigari shi trec ca sunt goi shi merg dupa tabla la Galatzi.
2.   Sa crezi tu trimis de
(12 aug 2010, 22:42:41
"LEONARDINO'dak erai atent,desi voi nu stiti c inseamna aia///?!!!!!!!!!!!scria undeva k a fost pe frontiera verde.am vrut sa-ti spun mai rau dar te cred. stiti numai sa critikti

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei