Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 28 iul 2010 - Anul XV, nr. 175 (4466)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

În ciuda crizei economice

Spitalul Suceava nu are datorii la furnizorii de medicamente

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Spitalul Judeţean de Urgenţă nu se confruntă cu o criză de medicamente, a  informat, ieri, directorul Vasile Rîmbu, care a arătat că în farmacia unităţii se găsesc la această oră produse farmaceutice în valoare de 450 de mii de lei.

Şeful Spitalului a subliniat că există stocuri suficiente la toate grupele farmaceutice, iar cele câteva produse care lipsesc au înlocuitori sau sunt luate cu împrumut.

„Împrumutăm de la Unitatea de Primire a Urgenţelor, mai bine aprovizionată, având în vedere că dispune de finanţare separată, de la Ministerul Sănătăţii, sau de la farmaciile cu circuit deschis din oraş”, a explicat Vasile Rîmbu. El a declarat că, în ciuda crizei economice, unitatea pe care o conduce nu se înregistrează cu facturi restante la plata medicamentelor, care să determine furnizorii să întrerupă livrările, şi a adăugat că eventualele lipsuri ţin de factori care nu pot fi controlaţi, cum ar fi imposibilitatea furnizorilor de a onora la timp comenzile.

 

Stocuri suficiente la toate grupele farmaceutice

Farmacista şefă a unităţii, Marieta Panait, a adăugat că, pe lângă medicamentele achiziţionate lunar, spitalul mai are în stocuri medicamente primite din donaţii şi sponsorizări din partea unor firme cu renume în domeniu. Ea a explicat că, la capitolul antibiotice, sunt disponibile medicamente injectabile ca penicilină, ampicilină, gentamicină, oxacilină, cefort, ceftamil, amoxiplus, clindamicină, tazocin, meronem, dar şi medicamente sub formă de tablete precum amoxicilină, claritromicină şi tetraciclină. Din categoria antireumaticelor şi analgezicelor sunt disponibile refen, diclofenac tablete, ibuprofen supozitoare şi tablete, ketoprofen injectabil şi tablete, paracetamol pentru adulţi şi copii.

Printre produsele contra durerii, spune Marieta Panait, se regăsesc urgendol, tador sub formă injectabilă şi fiole de fortral, pentru secţia Anestezie şi Terapie Intensivă. Vizavi de medicamentele folosite la anestezie, ea a exemplificat cu sevorane, lystenon şi thiopental, iar la stupefiante cu mialgin, morfină tablete şi fiole, fentanyl tablete şi fiole şi atropină. Pentru secţia Cardiologie, unul din cele mai importante sectoare din spital, farmacia unităţii are, printre altele, crestor, prestarium, propafenonă, sedacoron şi daritmin.

 

Unitatea de Primire a Urgenţelor, cel mai bine aprovizionată

În Spitalul de Urgenţă Suceava se găsesc şi soluţii perfuzabile, respectiv glucoză de 5 şi 10%, ser fiziologic şi flacoane de gelofusine. Deocamdată, însă, nu sunt suficiente truse de perfuzii, şi asta din cauza furnizorilor, care nu au onorat la timp comenzile.

“Am solicitat 10.000 de bucăţi, dar am primit numai 6.500. Până sosesc şi celelalte ne împrumutăm din alte părţi”, a spus Marieta Panait.

Mihaela Ropotă, asistenta şefă de la Unitatea de Primire a Urgenţelor din cadrul Spitalului, a completat că acest sector, unde numărul de prezentări lunare ajunge şi la 6.000, nu duce niciodată lipsă de nimic. “Avem de toate de când finanţarea nu se mai face prin Casa de Asigurări de Sănătate. Nu trimitem pe nimeni să cumpere nimic, cine susţine contrariul minte. Avem toate medicamentele şi materialele sanitare de care este nevoie. Le primim conform necesarului lunar pe care-l întocmim şi-l trimitem spre avizare la Direcţia de Sănătate Publică şi ulterior la Ministerul Sănătăţii”, a spus Mihaela Ropotă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Spitalul Suceava nu are datorii la furnizorii de medicamente.
 Vizualizări articol: 1235 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Spitalul Suceava nu are datorii la furnizorii de medicamente5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Laude....... trimis de
(28 iul 2010, 12:53:55
a-ti terminat sa va laudati ?
de cind sa trecut la consiliu judetean nu mai terminati cu laudele de parca toate problemele sau terminat pe hirtie.De ce nu va uitati mai atent sa vedeti toate neregulile,daca sunt de toate de ce bolnavii cumM-para de toate ce le sunt necesare pt. tratament.Nu te mai lauda domnule Rinbu si ii obliga si pe alti sa minta ca totul e bine ca defapt e o mare jale ; nu numai lipsa medicamentelor e ci si a personalului medical e ;de ce nu angajezi ?ca sa faci economie pe spatele pers si tot e lipsa de cele necesare. Mai bine mergeti pe sectii domnilor ziaristi si vedeti cu ce se confrunta spitalul in realitate daca au voie sa vorbeasaca angajati sa nu fie dati afara daca spun adevarul.Sau nu aveti voie scrieti doar ce spune seful....
1.1  RE: Laude....... trimis de
(30 iul 2010, 10:40:26
Nu este adevarat,la Suceava totul este in regula .Spitalul este un paradis unde medicii si asistentele merg pe varfuri sa nu deranjeze bolnavii,medicamentele si aparatura medicala sunt in exces,totul este ca in orice spital din Germania sau M Britanie.Atata bunatate in medici,infirmiere,asistente,personalul auxiliar nu a fost niciodata,mita nu exista,ce mai-profesionalism adevarat.Curatenie,dotari,spatii aerisite,masa ireprosabila,etc,etc.Asta, de cand a trecut la CL in administrare."Este extraordinar" si cand te gandesti ca totul s-a facut printr-o singura OUG completata cu normele met de aplicare.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei