Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 28 iul 2010 - Anul XV, nr. 175 (4466)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Vremuri de criză

Îşi vând cărţile din bibliotecă pentru a avea bani de medicamente

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Anticariatele au devenit un loc la care sucevenii apelează tot mai des pentru a trece peste greutăţile financiare. Chiar dacă nu primesc prea mulţi bani pentru o carte, oamenii sunt nevoiţi să apeleze la această variantă. O altă soluţie ar fi casele de amanet, numai că sucevenii recurg la această soluţie doar în situaţii extreme.

 

Bătrânii, cei mai buni clienţi

Anticariatele sunt mai solicitate în perioada aceasta. Sucevenii se grăbesc să aducă la anticariate cărţile mai vechi, în special cele de literatură, fiind dispuşi să le lase la un preţ foarte mic. “Clienţii noştri permanenţi sunt în special bătrânii, mai fac <curăţenie> prin bibliotecile familiei şi ne aduc cărţi care nu le mai trebuie, dar care sunt într-o stare bună. Au nevoie de medicamente, iar anticariatele sunt o soluţie. Preţul unei cărţi variază de la un leu la cinci lei, chiar şi mai mult, depinde de conţinutul şi vechimea ei”, ne-a spus o vânzătoare.

Anticariatele din Suceava nu doar cumpără, dar şi vând mai mult pe timp de criză. “Apelează la noi mai mult studenţii, caută manuale şi cărţi de specialitate pe care nu le găsesc în biblioteci, iar la librării au un preţ mare. Cărţile de literatură sunt solicitate mai mult de oamenii de vârsta a doua şi a treia, care găsesc la noi cărţi valoroase de autori români, dar şi străini”, a declarat una din lucrătoarele anticariatului de pe strada Mihai Viteazu.

 

Casele de amanet primesc doar aur

Chiar dacă lipsa banilor îi afectează, sucevenii evită să recurgă la casele de amanet. “Lumea nu are încredere în casele de amanet. Apelez pentru prima dată la serviciul lor pentru că am o problemă urgentă, altfel aş prefera să-mi reduc din cheltuieli sau să renunţ la unele cumpărături”, ne-a declarat un bărbat care tocmai se pregătea să treacă pragul unei case de amanet din Suceava.

Conform spuselor angajaţilor acestor case, în cele mai multe cazuri, oamenii aduc bijuterii care nu depăşesc 5-10 grame. Majoritatea podoabelor aduse de suceveni sunt inele, cercei, brăţări, dar “a existat şi un caz când unul dintre soţi a adus ambele verighete”, ne-a spus una din angajate. În funcţie de proba metalului, preţul de achiziţie la casele de amanet din Suceava variază de la 50 la 60 de lei pentru un gram de aur, în timp ce preţul unui gram de aur în magazine este de cel puţin 120 de lei.

“Am nevoie urgent de 300 de lei, de dimineaţă caut unde aş putea să-mi amanetez camera video, dar se pare că în Suceava nu există case de amanet care ar accepta alte produse în afară de aur”, spune Ionuţ, un tânăr de 23 de ani, student la Universitatea “Ştefan cel Mare” Suceava, pe care l-am întâlnit în preajma unei case de amanet. Casele de amanet din Suceava refuză să primească aparate electronice şi alte obiecte de valoare pentru că ar avea nevoie de personal care să evalueze bunurile, dar şi din lipsa spaţiului de depozitare corespunzător.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Îşi vând cărţile din bibliotecă pentru a avea bani de medicamente.
 Vizualizări articol: 1340 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Îşi vând cărţile din bibliotecă pentru a avea bani de medicamente5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei