Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 7 iul 2010 - Anul XV, nr. 157 (4448)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Infrastructură

Refacerea podului din Dorneşti costă peste două milioane de euro

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Lucrările de refacere a podului de peste râul Suceava din Dorneşti, de pe DN 17A între Rădăuţi şi Siret, costă peste două milioane de euro. Anunţul a fost făcut de ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, care a inspectat în cursul zilei de ieri podul rutier din Dorneşti, afectat grav de inundaţii. Reamintim că la mijlocul săptămânii trecute, un pilon de susţinere al podului a cedat, suprastructura acestuia coborând cu aproape un metru. În cursul zilei de luni, o porţiune a podului a căzut în apele râului Suceava.

Prezent la Dorneşti, Radu Berceanu a spus că de la ultima vizită pe care a făcut-o în această comună a constatat că pila trei a podului s-a răsucit şi a căzut în apele râului, Ministrul Transporturilor a declarat că, la o primă estimare, refacerea podului ar costa aproximativ 10 milioane de lei.

„În situaţia în care se afla podul la prima vizită pe care am făcut-o se puteau găsi soluţii pentru salvarea porţiunii respective. Acum însă urmează să facem un proiect prin care să punem o grindă metalică cu o deschidere mult mai mare. Grinda metalică este puţin mai scumpă, dar se realizează în fabrică şi se montează mult mai rapid. De asemenea, o să întărim celelalte două pile, doi şi patru, în aşa fel încât să se poată realiza această deschidere de aproape 50 de metri. Iar în felul acesta nu o să mai lucrăm în albia râului”, a explicat Berceanu.

El a precizat că lucrările de refacere a podului din Dorneşti ar putea fi finalizate până la sfârşitul acestui an.

Pe de altă parte, ministrul Transporturilor a declarat că în urma primelor evaluări, pagubele produse la obiectivele aflate în administrarea Companiei de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale, poduri, podeţe şi drumuri, sunt de încă 20 de milioane de lei. Radu Berceanu a arătat că pentru a asigura fondurile necesare realizării acestor lucrări vor fi retrase anumite sume de la alte investiţii pentru a fi redirecţionate către zonele calamitate.

După ce a inspectat podul de la Dorneşti, ministrul Transporturilor a vizitat şi lucrările de montare a podului de pontoane, aflat la câteva sute de metri de construcţia distrusă de inundaţii.

 

Podeţele distruse vor fi înlocuite provizoriu cu vagoane tip platformă

Pe de altă parte, ministrul Transporturilor a mai declarat că rezolvarea problemelor apărute în urma distrugerii podeţelor de către viituri ar putea fi rezolvată prin înlocuirea provizorie a acestora cu vagoane tip platformă. Radu Berceanu a spus că CFR are la dispoziţie în jur de 100 de astfel de vagoane care sunt scoase din uz şi care ar putea ajunge la autorităţile locale, fie gratis, fie la preţul de fier vechi.

„E un lucru care a fost cerut în mod insistent de primari. Poate putem să disponibilizăm mai mult de 100 de astfel de platforme, din care foarte uşor se poate face un podeţ foarte solid pe care pot să treacă şi camioane. Iar acest lucru se poate face cu care rapiditate şi cu costuri minime”, a mai precizat Berceanu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Refacerea podului din Dorneşti costă peste două milioane de euro.
 Vizualizări articol: 3031 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Refacerea podului din Dorneşti costă peste două milioane de euro3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   .....sume din alte investitii ,pentru a fi redirec trimis de
( 7 iul 2010, 15:20:59
la cat ma pricep eu.............
nu ar fi o solutie ca timp de 2 luni toti bugetarii Romaniei sa fie platiti cu minim pe economie?![ar fi rezolvate multe probleme]
2.   Codul Muncii &CCM unic/Ro trimis de
( 7 iul 2010, 17:14:02
Nu se poate,ptr ca in Romania si UE mai exista si niste legi care interzic cu desavarsire astfel de practici.Altfel,acesti "derbedei politici",ar fi "implementat" asemenea obiceiuri comuniste.Salariatul sau muncitorul,isi vinde forta de munca angajatorului sa patronului si in functie de pregatire sau functie de ceea ce stie sa faca este remunerat.Ca nu este remunerat corespunzator muncii depuse,este adevarat.Astia sunt asazisi patroni din Romanica,cauta profit mare in timp foarte scurt.Ii platesc pe angajati cu salariu minim pe economie ptr a nu plati statului roman taxele aferente,apoi ii mai arunca salariatului respectiv ceva maruntis.Ptr asta insa,il exploateaza de Luni pana Duminica,fara sa tina cont de Contractul Colectiv Unic la nivel national,de Codul Muncii,etc.Cum angajatul nu stie ce drepturi are,din frica de somaj,de teama nepotismului,a "pitipoancelor" angajate pe post de amanta sau paratoare,"trepadusul" numit patron profita.
3.   Pt NEPRICEPUTUL trimis de
( 7 iul 2010, 17:41:12
dace esti si tu un pui de patron sa_ti ia tie 2 luni bani pt a rezolva problemele
si sa traiesti tu cu salariul mediu pe economie
sa-ti fie rusine
4.   Alo, domn primar? trimis de
( 9 iul 2010, 09:39:27
Sunt un locuitor al orasului Suceava, cartierul Itcani. Impreuna cu mai multi membri ai cartierului dorim sa atragem atentia privind nerepararea digului de langa podul peste raul Suceava, partea stanga spre partea locuita a cartierului Itcani. La 100-150 metri de pod, in vara 2008 in timpul inundatiei si debitului catastrofal de atunci s-a distrus o parte din dig si a fost decopertata conducta de gaz. Dupa 2 ani de la acest eveniment nu s-a facut nimic pentru a se repara acest dig. Insa pe malul drept unde trebuie protejat Selgrosul, aceste lucrari de consolidare si refacere a digului s-au facut. Mai sus de pod cu 300 metri mai in amonte, tot in 2008 s-a distrus malul si a disparut un copil in ape. Malul a fost rupt pe o distanta de aproximativ 200metri. In zona s-au facut sapaturi pentru a cauta copilul iar malul a ramas neconsolidat. Sunt bune lucrarile si proiectele in centrul orasului, insa uitam ca aceste consolidari sunt foarte importante pentru ca salveaza vieti.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei